Recept Kuřecí játra po gruzínsku

Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí játra po gruzínsku

Postup

Očištěná a osušená játra zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji a odložíme stranou. Na výpeku z jater orestujeme jemně nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a na větší dílky nakrájenou slaninu. Vložíme játra, osolíme, opepříme, mírně promícháme aby játra zůstala celá. Přidáme rajský protak, sekaný kopr a vše zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, dochutíme solí a pepřem. Vložíme do vyhřáté trouby k zapečení. Hotový pokrm rozdělíme na čtyři porce a posypeme sekanou petrželkou. Zdroj: z mých novinových výstřižků.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 03.06.07 vloženo
  • 30293x zobrazeno

Ingredience

  • 700-800 g drůbežích jater
  • pepř
  • olivový olej na restování
  • sůl
  • 50-100 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1-3 stroužky česneku
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 PL sekaného kopru
  • sekaná petrželka
  • 4 vejce
  • 100-150 ml sladké smetany.

Doporučená příloha

  • vařené či opečené brambory, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí játra po gruzínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku

Jo, jo, to znám …

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku

Díky, bedli, já to prubnu. Už jsem si málem i oči vypálila.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku ...

jdeš na to zprudka, s nimi se musíš mazlit … zprudka a snížit , však to znáš z reklamy.

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku

Nero, bedlo, mám jeden problém. Vždycky když restuju kuřecí játra, tak mi explodují. Máte na to nějaký fígl?
Ten receptík bych jinak udělala, vypadá mi velmi chutně.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku

Nero, mám v tom trochu nepořádek … ale díky páníčkovi za vyzkoušení Tobě za ochutnání. V poslední době jsem kuřecí a králičí játra likvidovala na polévkové knedlíčky a zamrazila pro vnoučky, kteří je milují. Jakmile použiji játra vepřová, nemám úspěch … okamžitě to poznají.
Děkuji za připomenutí a po delší době opět zopakuji. Díky, a že opravdu chutnají. Řekni páníčkovi, pokud chce kopr uchovat jako já (to jsem si přečetla nedávno někde, opravdu nevím - autor promine), nebo se i ozve a to budu ráda … kopr nasekat, posolit, zalít olejem … ne moc, promíchat a lžičkou upěchovat do lahvičky s uzávěrem a pokud je to pravda, vydrží v chladničce skoro rok.

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra po gruzínsku

Recept jsme vyzkoušeli, fotky a komentář jsou v deníčku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz