Recept Telecí játra s medem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky jater opepřit a obalit v mouce. Na velké pánvi rozehřát 1 lžíci másla a olej, na kterežto směsi usmažit játra 1-2 min. na každé straně. Přendat na servírovací mísu a udržovat v teple. Na pánev vlijeme ocet, vývar a med a povaříme asi minutu za stálého míchání ( rozpustíme tak ty chutné, připečené kousky ). Pak přidáme 1 lžíci másla sůl a rozpustíme do šťávy, kterou polijeme játra. Ozdobíme Řeřichou potoční (neboli Potočnice malolistá), nebo klíčky z alfa-alfa, ředkviček atd.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 12.04.02 vloženo
  • 4019x zobrazeno

Čas přípravy

  • Minutka

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky telecích jater ( asi 170g každý a 1 1/2 cm silný)
  • trochu mouky na obalení
  • 30 g másla (2 lžíce)
  • 30 ml oleje (2 lžíce)
  • 30 ml octa (z červeného vína) 2 lžíce
  • 30-45 ml kuřecího vývaru (2-3 lžíce)
  • 15 ml čirého medu (1 lžíce)
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, letní salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí játra s medem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz