Recept Kuře "Stroganoff"
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozehřát olej na pánvi a osmažit cibuli až je měkká. Zamíchat dovnitř papriku a smažit po 2min. Přidat houby a omáčku a dusit po 5min., nebo až jsou hnědé. Přidat vývar a smetanu, přivéct do varu a dusit nepřikryté asi 5min., až omáčka trochu zhoustne. Mezi tím obrat maso z kuřete a nakrájet na kusy. Přidat kuře a hořčici do pánve a pořádně vše prohřát. Zamíchat dovnitř estragon. Podávat ¨Stroganov¨s fettuccine, nebo jinými těstovinami. P.S.: Výborný recept na použití kuřete při přípravě kuřecího vývaru.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 27.09.02 vloženo
- 18069x zobrazeno
Čas přípravy
- 30min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 lžice olivového oleje
- 150g hnědé cibule, na jemno posekané
- 2 lžičky sladké, mleté papriky
- 250g žampionů, nebo jiných hub, na plátky nakrájených
- 1 lžíce Worcestershire omáčky
- 180ml kuřecího vývaru
- 250ml 18% smetany
- 1 uvařené kuře
- 1 lžíce starodávné hořčice ¨Maille¨, nebo podobné, obsahující celá hořčičná zrníčka
- 2 lžíce čerstvého estragonu, posekaného, nebo 1/2 lžíce sušeného
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuře "Stroganoff"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuře "Stroganoff"
jsem ráda, že jste si pochutnali ;o) Díky za vyzkoušení receptu !
Přeji pěkný zbytek večera!
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Dneska (30.01.05) jsme si to uvařili, bylo to báječné. Večer, po rozložení ještě lepší. Udělali jsme to s knedlíky (jemné rohlikové - recept č.:12759)
166 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Babi, už asi vím, o co se jedná. Kačenka má pravdu, je to vlastně celozrnná hořčice. A spolu s tebou doporučuju pochutiny značky Maille, kupuju si dijonskou hořčici a malý nakládaný okurčičky této značky a obojí je perfektní.
Tinami, slovo je již v receptu opraveno a děkuji Ti mnohokrát za vlídné upozornění. Jedná se o hořčici s celýma hořčičnýma zrníčkama. Používám francouzkou ¨Maille¨, jistě je k dostání i v Česku, anebo nějaká podobná. Musím Ti říct, že Ty mě nikdy neotravuješ, ba naopak, je pro mě potěšením si od Tebe něco přečíst. Měj se dobře!
492 příspěvků 28.9.02 10:11
Jako neexistuje hortice, ale horcice,tak neni plnozrnna horcice, ale je plnotucna horcice nebo celozrnna horcice.
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, už v nějakém jiném receptu jsi doporučovala plnozrnnou hořčici a já se už tehdy chtěla zeptat, co to vlastně je. Máš na mysli hořčičné semínko nebo se dělá nějaká kašovitá hořčice, kde je to semínko částečně nebo úplně vcelku?
(Mimochodem, nechci otravovat, zvláště když asi dlouho žiješ v cizině a když je hlavní, že si rozumíme. Ale když už jsme u toho - je to hořčice nikoli hořtice)