Recept Kuře do mrtě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kuřete vykrojíme prsa a s nimi naložíme dle vlastního uvážení. Řízečky, čínu apod. Zbývající kuře a uzené dáme do studené vody, když začne vařit, přidáme sůl, koření a pak už tzv. táhneme jak nejdéle můžeme, aby byl vývar co nejsilnější. Klidně 3- 5 hodin. Kuře pak vyjmeme, spolu s kořením a množství vývaru zredukujeme tak, aby se v něm povařily 2 hrsti nastrouhané zeleniny a pak do něj po chvilce ještě nasypeme sáček těstovin, uvaříme je, ale ne úplně do měkka. Do nich se ten vývar musí vsáknout. Zkuste to odhadnout, já jsem to poprvé dělala tak, že jsem si část vývaru odlila a přilévala pak podle potřeby. Chce to vyzkoušet. Zatímco se povařuje zelenina a poté těstoviny, tak z kuřete obereme všechno maso i s kůžemi, netřeba ho krájet, jen to uzené, protože kuře dlouhým vařením se pěkně od kostí oddělí. Obrané maso pak vmícháme do těstovin se zeleninou, ochutíme drceným kmínem a česnekem utřeným se solí. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem, vysypeme do něj to, co jsme uvařili a v troubě necháme odkryté zapéct do červena. Je to moc dobré teplé, studené i další den ohřáté. Podáváme s okurkami nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem. Z kuřete zbydou jen kosti a ty, když dáme pejskovi, tak vlastně vůbec nic. Je to kuře na dvě jídla a tzv. zpracované i snědené do mrtě.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 3792x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře, sůl, celý pepř, nové koření, mrkev, petržel, celer, pórek, česnek,20 dkg uzeného plecka nebo krkovičky, ale to není podmínkou, sáček bezvaječných těstovin, nejlépe vlnky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře do mrtě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře do mrtě

yanul
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře do mrtě

Eji, nejsem od Ostravy, podle čeho soudíš, že jsi mě přiřadila k tomuto regionu? Že by tam také okusovali kuřecí kosti jako já? :-))

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře do mrtě - Yanul

Yanul, nejsi odněkud od Ostravy ?

yanul
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře do mrtě

Děvčata, dobře, já pejska nemám, tudíž omluvte moje chovatelské nevědomosti. Eji, ty chrupavčité konce nedám nikomu, ty já vyměním i za maso :-)) Já kosti suším, pak je nechám rozdrtit a nakonec je dostanou v krmné dávce slepice. A máš pravdu, už jsem několikrát váhala, zda použít vůbec troubu,když i v té fázi před zapečením je ten pokrm hodně šmakovačný. Ale buď jak buď, v každém případku všem přeji dobrou chuť.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře do mrtě

Já když si představím fázi receptu před zapečením, tak to asi sním hned, lžící z hlubokého talíře, mňam.
Yanul, dlouhé kuřecí kosti jsou skoro atentát na psa !!!! Větší pes by mohl okousat ty chrupavčité konce kostí, ale to ostatní do koše !! Ne do psího bříška !!!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře do mrtě

Hezky jsem si početla, určitě to bude dobré, jen bych se přimlouvala za pejska - nedávejte mi kosti z kuřete!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz