Recept Krůtí prsa smažená po Piemontsku

(Hodnoceno 1x) babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prsa nakrájíme na plátky, trochu je naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách usmažíme na másle. Připravíme hustý bešamel a zamícháme do něj na tenké proužky nakrájné Prosciutto. Necháme vychladnout. Potřeme jím po obou stranách usmažené plátky krůty, obalíme je v tochu našlehaných vejcích a potom ve strouhance, kterou dobře přitlačíme. Plátky marychlo po obou stranách osmažíme do zlatova a podáváme je ozdobené petrželkou a dílky citronu

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 8517x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g krůtích prsou bez kostí a kůže
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150g másla
  • 50g prosciutto, nebo uzené slaniny
  • Bešamel ze dvou lžic mouky, 10g másla a 0.1 litru mléka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • citrón
  • snítky petrželky

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše a ¨Jarní salát z Itálie¨ z Labužníka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 9.12.14 22:06

Bylo to výborné, asi hlavně kvůli tomu máslu. Ale chuť bešamelu se šunkou skoro zanikla, a tak se mi to jeví zbytečně moc pracné.

Diskuse k receptu Krůtí prsa smažená po Piemontsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz