Recept Krůtí prsa s artyčoky

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí prsa s artyčoky

Postup

1. Odřízneme dřevnatý stonek i špičku artyčo­ků, poté je rozpůlíme a vnitřek vyloupneme. 2. Artyčoky osmahneme na 3 lžících rozehřá­tého oleje. Půlku citronu nakrájíme na dílky, které přidáme k artyčokům, zalijeme vínem. Podle potřeby osolíme a opepříme, přidáme 1 bobkový list, asi 40 min. dusíme. 3. Krůtí maso omyjeme, osušíme ubrouskem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vymačkáme šťávu z druhé půlky citronu. 4. Rozehřejeme zbylý olej a krátce na něm (asi 3 min.) osmahneme po obou stranách maso s bobkovými listy. Pokapeme citronovou šťá­vou. Upravíme na talíře a podáváme.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 26.10.01 vloženo
  • 6158x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 malých artyčoků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 3/8 l suchého bílého vína
  • 4 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • 4 tenké plátky krůtích prsou (á 125 g)
  • 1 lžíce hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 22.01.15 18:10

Moc jsme si pochutnali, manžel pěl chválu. Řízečky jsem ještě nikdy nedělala s tak malým množstvím oleje, ale byly vynikající.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Krůtí prsa s artyčoky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 23.01.15 14:31
Artyčoky

Já na ČERSTVÝCH, tepelně upravených moc „neujíždím“, přijdou mi za moc práce málo muziky :lol: ale ty nakádané jsou chuťově úúúúplně někde jinde (např. květák vs. sterilovaný květák)

Ala_V
100 příspěvků 23.01.15 13:41

Znám artyčoky v olivovém oleji, které jsou spíše jako chuťovka, a potom v slanokyslém nálevu - pro další úpravu. Pokud možno, preferuji čerstvé, už jsem si zvykla používat tenkou plastovou rukavici, abych neměla hnědou pravačku :lol:

alenushka45
5 příspěvků 23.01.15 13:16

S naloženýma je to super ;-)…nebo já to tak dělám, lenost loupat noo :)…většinou mám jen ty v láku, takže si udělám jen lehký „střik“ z oliváče, bylinek, nějakého koření, trocha limetky či bílého vína…co má kdo rád a tím zastříknu artyčoky - hotovo…mňam ;-)

Ala_V
100 příspěvků 23.01.15 00:07

@Dadooa Myslím, že bez dušení i bez jakékoli další úpravy. Dej, prosím, vědět, jak si dopadla, pokud do toho půjdeš.

Dadooa
268 příspěvků 22.01.15 23:56

Slo by to s artycokama nalozenyma v oleji? Mam koupeny z Lidlu, jsou moc dobry samotny ale todle by se mi libilo moc. slo by to? :think:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz