Recept Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prosít mouky, římský kmín a sůl. Přidat máslo a vše rozemnout na drobenku. Dovnitř zamíchat kmín a 2-3 lžíce vody, aby vzniklo vláčné těsto.Těsto lehce prohníst, přikrýt ho mikrotenovým filmem a nechat ho 30 minut odpočinout. Těsto vyválet na tenko a vykrajovátkem tak 7 cm velkým vypíchat kolečka. Testo znovu shrnout, vyválet a vypíchat zbytek koleček. Kolečka přenést na plech, propíchat je vidličkou a péct je v předem předehřáté troubě na 190°C (plynový sporák 5) tak 10 minut. Obrátit je a péct je dalších 5 minut do křupava a světle zlatova. Nechat je vychladnout na mřížce a uschovat je ve vzuchotěsné krabici.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 18.12.06 vloženo
  • 6462x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • Na 16-18 krakerů, záleží na velikosti
  • 125 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 50 g na kostičky posekaného másla
  • 1-2 lžičky kmínu (nebo podle chuti, mohou být i fenyklová semínka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

díky, díky! Ohodnocuji Tvůj čas, kterého zajisté nazbyt nemáš ;o) Zkušenosti s Amazon.com a Amazon.ca mám dlouholeté, ale jak jsem již napsala, připadlo mi to zbytečné posílat knihy přes oceán. Takže svůj názor měním a vrátím se k osvědčeným dodavatelům své ¨pohody¨. Jsem snad jako Ty, knihy pro mě hodně znamenají a to nejenom kuchařské ;o) Ale k receptu, právě jsem si všimla, že jsem jeho původ napsala Kanadu a ono je to Španělsko!

Zdraví Tě,

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas - babi

Zkušenosti s anglickým Amazonem nemám, objednávám jen na americkém a tam jsem doposud neměla problém. Už by mě tam pomalu mohli zařadit mezi významné zákazníky, hihi… Nicméně z Británie mi pravidelně přes rok chodí Good Food, tuším to bere přes Švýcarsko nebo Německo a doposud žádné poruchy na cestě nebyly.

Knížky z USA dorazí většinou rychle, do dvou až třech týdnů, jen občas se zatoulají na celní sklad a to se to potom trochu protáhne, zvlášť když se celníci nenamáhají poslat upozornění, že mi schovávají balík…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

musím se přiznat, že někdy neuhádnu, jak si zde lidé převedou anglický název do češtiny. Například jsem pátrala, co jsou to ¨PUCLE¨a hodně se nasmála, když jsem zjistila, že to jsou ¨PUZZLES¨. Co se týče korekcí v mých textech, ty upřímně vítám! Ale ráda bych se Tě zeptala, máš-li nějaké zkušenosti s Amazon.co.uk. Přečetla jsem si o Tobě, že máš stěnu kuchařských knih, včetně anglických ;o)

Přeji Ti příjemný podvečer!

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas.

Babi, já vůbec neměla v úmyslu něco opravovat, to muselo být nevědomky. Kdybys mě na to neupozornila, tak bych si toho pozměněného písmenka nevšimla :)

Vím, že je hodně receptů na toto pečivo, ale zas tak úplně běžné nejsou a ne každému se dá věřit. A tenhle mám chuť vyzkoušet k svačině, sladkého pečení bylo poslední dobou nějak moc :)))

Hezký den i tobě!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

díky za přečtení receptu a nenápadnou opravu názvu. Tyto crackers jsou dobré k sýru. Receptů je hodně, jak Ty sama víš.

Přeji Ti příjemný den.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Křupavé krakery k aperitivu nebo sýru i k Tapas.

Loni jsem dělala na Silvestra něco podobného, jen se do těsta ještě přidával strouhaný parmazán a krekry se jím před pečením navíc také posypávaly. Bylo to moc dobré, domácí krekry jsou prostě domácí krekry…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz