Recept Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prosít mouky, římský kmín a sůl. Přidat máslo a vše rozemnout na drobenku. Dovnitř zamíchat kmín a 2-3 lžíce vody, aby vzniklo vláčné těsto.Těsto lehce prohníst, přikrýt ho mikrotenovým filmem a nechat ho 30 minut odpočinout. Těsto vyválet na tenko a vykrajovátkem tak 7 cm velkým vypíchat kolečka. Testo znovu shrnout, vyválet a vypíchat zbytek koleček. Kolečka přenést na plech, propíchat je vidličkou a péct je v předem předehřáté troubě na 190°C (plynový sporák 5) tak 10 minut. Obrátit je a péct je dalších 5 minut do křupava a světle zlatova. Nechat je vychladnout na mřížce a uschovat je ve vzuchotěsné krabici.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 18.12.06 vloženo
  • 6295x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • Na 16-18 krakerů, záleží na velikosti
  • 125 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 50 g na kostičky posekaného másla
  • 1-2 lžičky kmínu (nebo podle chuti, mohou být i fenyklová semínka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

díky, díky! Ohodnocuji Tvůj čas, kterého zajisté nazbyt nemáš ;o) Zkušenosti s Amazon.com a Amazon.ca mám dlouholeté, ale jak jsem již napsala, připadlo mi to zbytečné posílat knihy přes oceán. Takže svůj názor měním a vrátím se k osvědčeným dodavatelům své ¨pohody¨. Jsem snad jako Ty, knihy pro mě hodně znamenají a to nejenom kuchařské ;o) Ale k receptu, právě jsem si všimla, že jsem jeho původ napsala Kanadu a ono je to Španělsko!

Zdraví Tě,

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas - babi

Zkušenosti s anglickým Amazonem nemám, objednávám jen na americkém a tam jsem doposud neměla problém. Už by mě tam pomalu mohli zařadit mezi významné zákazníky, hihi… Nicméně z Británie mi pravidelně přes rok chodí Good Food, tuším to bere přes Švýcarsko nebo Německo a doposud žádné poruchy na cestě nebyly.

Knížky z USA dorazí většinou rychle, do dvou až třech týdnů, jen občas se zatoulají na celní sklad a to se to potom trochu protáhne, zvlášť když se celníci nenamáhají poslat upozornění, že mi schovávají balík…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

musím se přiznat, že někdy neuhádnu, jak si zde lidé převedou anglický název do češtiny. Například jsem pátrala, co jsou to ¨PUCLE¨a hodně se nasmála, když jsem zjistila, že to jsou ¨PUZZLES¨. Co se týče korekcí v mých textech, ty upřímně vítám! Ale ráda bych se Tě zeptala, máš-li nějaké zkušenosti s Amazon.co.uk. Přečetla jsem si o Tobě, že máš stěnu kuchařských knih, včetně anglických ;o)

Přeji Ti příjemný podvečer!

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krekry k aperitivu nebo sýru i k Tapas.

Babi, já vůbec neměla v úmyslu něco opravovat, to muselo být nevědomky. Kdybys mě na to neupozornila, tak bych si toho pozměněného písmenka nevšimla :)

Vím, že je hodně receptů na toto pečivo, ale zas tak úplně běžné nejsou a ne každému se dá věřit. A tenhle mám chuť vyzkoušet k svačině, sladkého pečení bylo poslední dobou nějak moc :)))

Hezký den i tobě!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krekry - Florentýnko,

díky za přečtení receptu a nenápadnou opravu názvu. Tyto crackers jsou dobré k sýru. Receptů je hodně, jak Ty sama víš.

Přeji Ti příjemný den.

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Křupavé krakery k aperitivu nebo sýru i k Tapas.

Loni jsem dělala na Silvestra něco podobného, jen se do těsta ještě přidával strouhaný parmazán a krekry se jím před pečením navíc také posypávaly. Bylo to moc dobré, domácí krekry jsou prostě domácí krekry…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz