Recept Kmínové křupavé krekry - k sýru kdykoliv (Tapas)

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prosít mouku se solí, římským kmínem a pomocí prstů tam rozdrobit máslo na drobenku. Vmíchat dovnitř kmín, a postupně tam vpracovat 2 - 3 lžíce vody tak, aby vzniklo měkké těsto. Lehce hníst do hladka, přikrýt kuchyňským filmem a nechat 30 minut odpočinout. Na mírně pomoučeném vále tence vyválet těsto a pomocí 7 cm vykrajovací formičky vykrájet kolečka. Zbytek těsta shrnout a znovu vyválet a vykrájet kolečka. Přendat je na velký plech, jejich povrch propíchat vidličkou a vložit do předehřáté trouby na 190°C. Péct 10 minut, otočit krekry a péct je dalších 5 minut do křupava a světle zlatova. Nechat je vychladnout a uschovat je ve vzduchotěsné nádobě.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 12.02.07 vloženo
  • 3976x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • 16 - 18
  • 125 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pomletého římského kmínu
  • 50 g na kostky nakrájeného másla
  • 1 - 2 lžičky kmínu, nebo podle chuti, nebo anýzová semínka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kmínové křupavé krekry - k sýru kdykoliv (Tapas)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz