Recept Kremrole

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kremrole

Postup

Z lístkového těsta vyválíme obdélník silný asi 3 mm. Radýlkem jej rozkrájíme na pruhy 2 - 3 cm široké a 15 - 20 cm dlouhé. Natočíme je spirálovitě na kovové trubičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké troubě 5 - 7 minut. Vychladlé kremrole naplníme ovocnou šlehačkou. Příprava ovocné šlehačky: Smetanu pevně ušleháme s cukrem. Zlehka do ní vmícháme rozmixované maliny nebo broskve.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 06.10.02 vloženo
  • 16034x zobrazeno

Ingredience

  • 1 dávka lístkového těsta
  • 1 vejce na potření kremrolí
  • hladká mouka na vyválené těsta
  • Ovocná šlehačka:
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 4 - 5 lžic rozmixovaných malin, nebo 2 rozmixované kompotované broskve
  • 4 lžíce moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kremrole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kremrole

babca123
7 příspěvků 8.6.12 10:23
kremrole

pro casin
babca123
ano kdysi jsem také šlehala sníh na páře a pak se ke mně od cukrářky dostal tento recept a dělám už léta.Bílky jenom obyčejné slepičí. :lol: Labutě nevlastním

casino
4496 příspěvků 5.6.12 20:06

No, u nás sníh šleháme na páře, a dáváme 50g cukru na 1 bílek :)
Tady koukám, bílky byly labutí či jaké :?: :think: :mrgreen:

babca123
7 příspěvků 5.6.12 18:33

babča123
můj recept na kremrole z domácího listového těsta
25dkg másla
1 těsto:25dkg másla.10dkg hlad.mouky zpracujeme v bochánék a odložíme stranou
2 těsto:15dkg hlad.mouky,1žloutek,1lžička octa,6lžic vody,špetka soli,zpracujeme,
obě těsta necháme půl hod.odpočinout.Pak trochu rozválíme 2těsto a na ně položíme
tukové a obě těsta na sobě vyválíme do tak aby nám šlo složit jako psaní necháme 10min.odpočinout a opakujeme tento postup 3krát.po té rozdělíme na 2kusy a krájíme úzké proužky které natočíme na trubičky a upečeme,ještě trochu teplé sundáme z trubiček a plníme sněhem z bílků.
Sníh:6 bílků,špetka soli,30dkg jemného krystalu vyšlehat na tuhý sníh a pak už jen zamícháme 30dkg prosátého moučkového cukru.
Je to sice možná pracnější ale určitě se vyplatí : :lol:

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kremrole

Na kremrole mám léty vyzkoušený recept od maminky, když jsme u ovocných náplní … moc dobrá náplň je:

3 středně velká jablka,
3 bílky,
150 g pískového cukru.

Jablka dáme do kastrolu a pečeme je v troubě, až slupka popraská. Necháme vychladit, dužinu vyjmeme a vidličkou rozmělníme.
Z bílků ušleháme sníh a po částech zašleháme cukr. Dáme do vodní lázně a šleháme další 1-3 minuty. Vyjmeme kastrol z vodní lázně a šleháme do mírného vychlazení. Vložíme jablečnou dužinu, lehce promícháme a můžeme plnit kremrole.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Karbanátky Karbanátky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz