Recept Kremrole

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kremrole

Postup

Z lístkového těsta vyválíme obdélník silný asi 3 mm. Radýlkem jej rozkrájíme na pruhy 2 - 3 cm široké a 15 - 20 cm dlouhé. Natočíme je spirálovitě na kovové trubičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké troubě 5 - 7 minut. Vychladlé kremrole naplníme ovocnou šlehačkou. Příprava ovocné šlehačky: Smetanu pevně ušleháme s cukrem. Zlehka do ní vmícháme rozmixované maliny nebo broskve.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 06.10.02 vloženo
  • 15547x zobrazeno

Ingredience

  • 1 dávka lístkového těsta
  • 1 vejce na potření kremrolí
  • hladká mouka na vyválené těsta
  • Ovocná šlehačka:
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 4 - 5 lžic rozmixovaných malin, nebo 2 rozmixované kompotované broskve
  • 4 lžíce moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kremrole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babca123
7 příspěvků 08.06.12 10:23
kremrole

pro casin
babca123
ano kdysi jsem také šlehala sníh na páře a pak se ke mně od cukrářky dostal tento recept a dělám už léta.Bílky jenom obyčejné slepičí. :lol: Labutě nevlastním

casino
4488 příspěvků 05.06.12 20:06

No, u nás sníh šleháme na páře, a dáváme 50g cukru na 1 bílek :)
Tady koukám, bílky byly labutí či jaké :?: :think: :mrgreen:

babca123
7 příspěvků 05.06.12 18:33

babča123
můj recept na kremrole z domácího listového těsta
25dkg másla
1 těsto:25dkg másla.10dkg hlad.mouky zpracujeme v bochánék a odložíme stranou
2 těsto:15dkg hlad.mouky,1žloutek,1lžička octa,6lžic vody,špetka soli,zpracujeme,
obě těsta necháme půl hod.odpočinout.Pak trochu rozválíme 2těsto a na ně položíme
tukové a obě těsta na sobě vyválíme do tak aby nám šlo složit jako psaní necháme 10min.odpočinout a opakujeme tento postup 3krát.po té rozdělíme na 2kusy a krájíme úzké proužky které natočíme na trubičky a upečeme,ještě trochu teplé sundáme z trubiček a plníme sněhem z bílků.
Sníh:6 bílků,špetka soli,30dkg jemného krystalu vyšlehat na tuhý sníh a pak už jen zamícháme 30dkg prosátého moučkového cukru.
Je to sice možná pracnější ale určitě se vyplatí : :lol:

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kremrole

Na kremrole mám léty vyzkoušený recept od maminky, když jsme u ovocných náplní … moc dobrá náplň je:

3 středně velká jablka,
3 bílky,
150 g pískového cukru.

Jablka dáme do kastrolu a pečeme je v troubě, až slupka popraská. Necháme vychladit, dužinu vyjmeme a vidličkou rozmělníme.
Z bílků ušleháme sníh a po částech zašleháme cukr. Dáme do vodní lázně a šleháme další 1-3 minuty. Vyjmeme kastrol z vodní lázně a šleháme do mírného vychlazení. Vložíme jablečnou dužinu, lehce promícháme a můžeme plnit kremrole.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz