Recept Kremrole podle Olinky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky, másla, žloutků a šlehačky zaděláme jemné nelepící těsto a necháme ho v chladničce odležet asi 2 - 3 hodiny. Pak vyválíme a krájíme proužky asi 1 x 16 cm, volně natáčíme na trubičky 2 mm přes sebe. Trubičky se nemastí. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí plníme vařeným sněhem pomocí cukrářského sáčku s trubičkou. Vařený sníh: Na 1 bílek 50 g pískového cukru. To je základ. Na toto množství kremrolí je potřeba sníh cca ze 7 bílků. Bílky šleháme, postupně přidáváme cukr a vytvoříme hodně tuhý sníh. Kotlík pak přendáme do vodní lázně a stále šleháme. Sníh nejdříve zeřídne, ale potom zase zhoustne. Teprve pak vyndáme z lázně a dál šleháme do prochladnutí, alespoň občas:-) Není to tak složité, jak to vypadá. Kremrolky jsou výborné, mám je raději, než z lístkového těsta.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 29.09.07 vloženo
  • 21730x zobrazeno

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 šlehačka ( 250 ml )
  • vejce na potření
  • Náplň:
  • 7 bílků
  • 350 g pískového cukru

Doporučená příloha

  • kafíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kremrole podle Olinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kremrole podle Olinky

Semovka
5 příspěvků 6.12.14 09:59

Prosím muže mi tu někdo poradit. Trubičky máme taky mooooc rádi a letos si je na vánoce chceme taky upéct. Ale nevím jak dlouho po upečení se plní jestli se taky třeba jako perníčky nechávaji chvilku odpočinout. Jak dlouho vydrží krém po naplnění v lednici abych se nemusela bát je dát dětem. děkuji snad se mi někdo z vás ozve :think: :lol:

OlgaW
6 příspěvků 12.11.09 20:08
Re: Kremrole podle Olinky

Tak podobné kremrole znám, rozdíl je jen v tom, že v mém receptu je cca 45dkg hladké mouky, 1 Hera, zrnko soli a šlehačka. Žádné žloutky. Namotají se pruhy na trubičky, potřou vejcem a upečou. Sníh dělám taky vařený, asi ze 7bílků, 35-4Odkg cukru krupice a cca 3 PL octa. Ten sníh je příjemně navinulý a velice dlouho vydrží pevný. Uplně všichni, kdo tyto trubičky jedli, říkají, že se to nedá s těmi z lístkového těsta srovnat.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Ji,

moc děkuji, vyzkouším. Od téhle debaty jsem si na kremrole ani nevzpomněla, přestože je mám v oblíbených…:-) Dělala jsem jen jednou trubičky naslano.
Ale snad o Vánocích… Ještě jednou díky. B.

ji
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Bono

omlouvám se, zase mi ujela ruka. To poslední je RUM.

ji
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Bono

žloutkovým krémem je u nás nazýván ten, který jsem popsala u laskonek. Tj. 4 vejce,1 vanilk.cukr, 250-300 gr.cukru šlehat za varu 10 min. ve vodní lázni. Po vychladnutí /ve studené vodě/, přišlehat 1,5 -2 kostky másla. Když ho dělám vanilkový, přidávám rum - ještě před máslem. Pro jiné chutě je možno přidat rozpuštěnou čokoládu - 100 gr., nebo lískooříškovou nutelu. Pak ale vynechávám vanilku i tum.

srimpik
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky

Jo kremrole, to je fakt dobrutka. Moje kamaradka tady v Kanade mela catering a kdyz „delala“ svatbu, pekla mensi kremrole po stovkach…vzdycky se po nich zaprasilo. Ale neplnila je snehem, ale slehackou - smichala klasickou slehacku s nizkokalorickou. Jedla jsem je a byly tuze nam. A jak krasne vypadala hromada vyrovnanych kremroli!!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky

Holky, my to vyzkoumáme i bez babičky:-))), když je tak žárlivá na ty svoje trubičky…:-))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Blanco,

to vypadá, že by to mohlo být ono…, ten rum (nebo něco podobného) tam určitě je!! Zkusím, děkuju a hezký večer Bona

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Bono,

našla jsem krém do žloutkových věnečků: uvařit 1/4 l mléka, 10 dkg cukru, 1 vanilkový puding - do vychladlého 1 vanilkový cukr, podle chuti rum, 25 dkg másla (Hery), vše vyšlehat. Je to něco podobného jako píše tea63.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Teo,

já nejdřív zkusím to, co píšeš, třeba to bude ono…:-). Jen musím skočit k mámě pro formičky - trubičky (má jich dost…:-))), ty moje se někam zašantročily, potvory…:-)) Myslím, že si je syn odnesl do školy, např. na focení „geometrických objektů v prostoru“ (studuje fotografii), vždy když něco nemůžu najít, tak to fotil nebo bude fotit…s vracením si jaksi problémy nedělá…„ti umělci“ :-)))

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky- Boni:-)))

" Bramborák musí bejt bramborovej"!… Jak se lze lehce dostat od sladkých kremrolí k česnekovému bramboráku :-))… A ten krém- možná, že na tom není vůbec nic složitého, ušlehala bych hustý uvařený vanilkový puding ze 1/4 l mléka a do toho trošku másla, aby se to zpevnilo. Ale třeba má paní tchýně doma nějaký žloutkovo- vanilkový skvost a mně to teď bude vrtat hlavou. :-)) Tak se Boni snaž! :-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Teo:-))

a „bramborák je moc bramborovej“…:-)).
Já kremrole z lístkového a sněhem nemusím od té doby, co měla moje maminka cukrárnu, já tam běhala po place a nosila jednu kremroli za druhou…lidi byli po těch máminých jako diví..:-) a ona je chudák pekla celé noci…

Třeba tu někdo recept na ten žlutý krém má, já tomu věřím…
(Už jsem se chtěla zeptat i v „Hledám recept“, ale vždy na to zapomenu…)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Boni

Já mám právě nejradši ten sníh:-) A na lístkovém těstě mi vadí, že je moc lístkové a drobí se. :-)… Je to asi jako když Trautenberk vynadal Anči, že to kyselo je moc kyselé :-)) Mohli by zopáknout Krkonošské pohádky.....:-)) Pozdravuj paní tchýni od Labužníků, třeba ten recept přece jen prozradí :-)))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky-Teo,

už jsem uložila a určitě budou!! Moje bývalá tchýně dělá úžasné kremrolky, takové měkoučké těsto (nepadají žádné drobky a nelámou se jako z lístkového) a žloutkovo-vanilková náplň. Přestože máme pořád dobré vztahy, voláme si a tak a pár svých receptů mi už prozradila, s tímhle dělá tajnosti (vždy se vymluví, že nám je upeče a pošle po vnukovi..:-)))
Zkusím Tvůj recept, možná to bude ono!!!
P.S. Sněhovou náplň moc nemusíme, nemáte někdo recept na ten žloutkový krém, prosím??
děkuji Bona

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrole podle Olinky

Nastanou dlouhá podzimní odpoledne, venku plískanice, doma naklizeno, teplíčko , já a sousedka u kafíčka s kremlolemi, prostě pohodička. To je prostě ono a je se na co těšit. Díky teo za recept. Zdraví Siváková.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz