Recept Krémové neskafé TAKE2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémové neskafé TAKE2

Úvod

Pokud je toto vůbec recept, pak asi ne takový co vás neposílí, ale třeba nezabije :)
Tento způsob přípravy kávy mě naučili kdysi dávno v Itálii, když byl k dispozici pouze velký kávovar a do baru se nám nechtělo.
V názvu jsem použil po dlouhá léta používané synonymum pro rychlorozpustnou kávu. Úmyslně nepíši značku kávy :) , každý ať použije tu, která mu voní…

Postup

V šálku smícháme instantní kávu s cukrem; obojího podle chuti, obojího raději více – výsledkem má být malá káva, silná asi jako ristretto.
Do směsi dáme trošku studené vody a intenzivně mícháme do doby, až vznikne oříškově hnědá pasta, hustá tak, že v ní lze na chvilku ztopořiti lžičku. V praxi na 2 vrchovaté mokalžičky kávy a 2 mokalžičky cukru to vychází na 1 neplnou mokalžičku vody.
Pak přidáme trošku vody a zamícháme. Nyní by to mělo být jako hustá smetana.
Teď konečně zalijeme horkou vodou a v ideálním případě stačí 3× zamíchnout lžičkou ve směru hodinových ručiček a máte kafíčko jako lusk!
Pokud kávu „utopíte“ nic se neděje… Jen si to vypijete jako obyčejnou kávu, stejnou jako jste si vařili dosud :)

Recept je z kategorií: Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.01.13 vloženo
  • 1887x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 minuty

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Káva instantní
  • Cukr pískový

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 24.01.13 00:06

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krémové neskafé TAKE2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pamela
68 příspěvků 25.01.13 10:44

Souhlas s Jolanou…hodne stary figl, ale rada si takoveho smrtaka pripravim i nyni. ;)

 
jolana
5065 příspěvků 24.01.13 11:57

..aaaaa…toto sme vymiesavali ako dive uz v rokoch..jeeej.. viac ako 33 rokov spat :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz