Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento postup se mi vylíhl v hlavě, když jsem mixoval horké mléko s máslem pro výrobu šlehačky. ŠLEHAČKA se přece dá vyrobit z horkého mléka a másla… "MASCARPONE":https://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-bez-teplomeru-take5/ se přece vyrábí z horké šlehačky… MASCARPONE by tedy mělo jít vyrobit i přímo z horkého mléka a másla... ANO, JDE TO!!! A k čemu že to celé je? No, k ničemu…, ale jde to! :-)
• Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. • Mixujeme 2 – 3 minuty • Takto vyrobenou šlehačku dáme do kastrolu se silným dnem a přivedeme k varu. Snížíme plamen, aby jen probublávala a vmícháme kyselinu. Trochu mícháme, aby se houstnoucí šlehačka nepřichytla, a když zhoustne do konzistence řídkého pudinku, vypneme zdroj tepla a necháme na plotně zchladnout. • Pak dáme vychladit do lednice, kde zhoustne na konzistenci hustého jogurtu. Hmotu potom zbavíme přebytečné tekutiny (odkapáním v zavěšené zauzlené utěrce, nebo odfiltrováním v tenké vrstvě na poskládané utěrce).
Recept je z kategorií: Speciality Zábavné recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Výroba mascarpone 2
5068 příspěvků 20.10.16 10:48
Nechapem co ten recept robi v kategorii zabavne recepty…dako to tu neslape..a vobec kde ste vsetci?!
Recept není vůbec špatný (v šedesátých letech se falešná šlehačka vyráběla často
). A ta hnědá varianta
, ta se bude hodit pro „žertovné“
občerstvení 
@jolana Jol, moja slovenčina je teraz
Tvoja asociácia
takto to nieje
len to tak vyzerá 
5068 příspěvků 17.4.14 11:29
Casino, recept sam o sebe je viac ako vynikajuci…ale to foto dnes
to je vystizne ohladom serveru Lab.ako
takeho..proste na piiiiip… maju recht.. mazacka pochvala..

No, zase jsem se spletl…
Uvařil jsem to i s kakaem z jednoho mléka
načisto a dokonce to vyšlo i z mléka krabicového!
ale chutná to opravdu chutně! Chtěl jsem tou
„hromádkou“ demonstrovat pevnou konzistenci krému… 
Večer mi volal kamarád, že ráno na 9:00 potřebuje makronky Má jednání s partnerem (obchodním, hihi) a ten prý projevil přání, že by rád ke kávě „tykoláčkycobylyposledně…“ Pro přítele udělám nemožné…, a zázrak i takřka na počkání! Makronky ale musí aspoň čtyři hodiny „zrát“ (takže ráno to nestihnu) a doma nic vhodného na náplň nemám. Ale mám tu tento rcp!
To na fotečce vypadá spíše nechutně
Asi si budu muset pořídit foťák…
…asi si budu muset pořídit foťák 
MAKRONKY občas pracují i v noci, tak jim moc nevadilo, že jsem je vytáhl o půlnoci z postele s prosbou o vyfocení produktu mé snahy. Ale než jsem se otočil, tak polovinu krému sežraly
740 příspěvků 28.3.13 20:03
Ten úvod ma dostal

5068 příspěvků 28.3.13 16:44
..aj takto si mozes dat, cerstvy chleba, med alebo hroznovy/datlovy sirup/molasses :viz link
http://www.tasteofbeirut.com/…l-kurdistan/
Varování beru na vědomí, a pro váš klid, hlavně duševní, vždyť bych to na ty jahody bez ochutnání nedal. Ono vyhodit se to dá vždycky, ale těch jahod by byla škoda, to jo.
…varoval jsem vás

Dejte vědět jak to dopadlo
Vámi zmíněné tvarůžky mi cosi připomněly
Ono nám asi každému chutná něco jiného. Nebo, i to je možné, protože v téhle zemi netušených možností chutná všechno jinak a tak i mascarpone je jiné než Doma. Po pravdě bych se tomu ani moc nedivil. Tady je mile nasládlé od prostého tvarohu se liší asi jako ten tvaroh od syrečků. Ostatně jejich chuť už taky jen lovím z paměti.
To že je to v kategorii zábavných receptů jsem četl, ale zároveň - proč to nezkusit?
Ten minulý recept na mascarpone jsem četl a pochválil, a že chci zkusit i tohle?
Lidičky, vidím, že čtete stejně nepozorně jako mnohdy i já…



Na konci přece stojí: Speciality Zábavné recepty a toto byl speciální pokus, kterým jsem se jen tak pobavil
Drobek, pro vše co je vám drahé, nečiňte tak… Náhodou se pak někde potkáme, já skončím s kudlou v zádech a vy s doživotím na krku
Je-li vám prostá šlehačka na jahody málo, tak ji UVAŘTE, toto mám násobně odzkoušeno.
„mascarpone 2“ jsem dělal pouze 1×, abych si ověřil, zda je to vůbec proveditelné. Jj, jde to, ale na jahody bych to nedal ani tchýýýni
Já jsem tu „specialitu“ zpracoval do náplně medovníku a do tiramisy poslanu, na které pořád vyšívám…,
Ale na jahůdky? Vřele nedoporučuji.
Mascarpone se u nás těžko shání, mléko i máslo je v obchodech pořád.
Čerstvé jahody a mascarpone na ně,
mňam a pak olízat až za ušima. 

Díky Casino.
17 příspěvků 15.7.12 19:24
Hehe.
Casino
si myslím, že ne že je to
k ničemu…mascarpone není až tak úplně všude v regálech mléčných
výrobků…při mé nakupovací nechuti si myslím, že tohle určitě
zkusím…sice časově to je delší, finančně to ted narychlo
nespočítám…ale jo, Tvůj vědecký přístup je úžasný… 