Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Miluji čočku... na jakýkoliv způsob. Mám zásobu receptů, kde je čočka částí pokrmu společně s rybou nebo masem. Avšak když chci rychlý recept, uvařím si nějakou že své sbírky polévek jako je například tato...
Minimálně na dvě hodiny namočit čočku. Slít ji a dát do hrnce společně s mrkví, cibulí, bobkovým listem, tymiánem a kuřecím vývarem, nebo vodou. Přikrýt poklicí a vařit doměkka (tak 45 minut). Vyjmout bylinky a zbytek nechat zchládnout tak, aby se vše mohlo bezpečně dát do mixéru a rozmixovat na krém. Pochopitelně, máte-li ponorný mixér, nemusí se nic přelévat a polévka se rozmixuje přímo v hrnci. Krém nalít zpět do kastrolu a pomalinku zahřívat. Chcete-li mít hladkou polévku, tak ji přecedit sítem, ale není to nutné. Opepřit a osolit a chcete-li ochutit trochou citrónové šťávy. Mezitím na pánvičce na oleji osmažit po obou stranách kolečka klobásky. Polévku podávat v miskách. Nahoru poskládat plátky klobásky a dokola ji pokapat pěkně zbarveným olejem z pánvičky.
Další recepty na Čočková polévka
Recept je z kategorií: Krémové polévky Luštěninové polévky Polévky
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.10.12 14:53
Polévka byla výborná! Hodnocení je od čtyř mlsných jazýčků najednou
Babi, děkuji za recept i jiné skvosty
francouzské kuchyně!
3.10.12 10:32
Čočku je zbytečné předem máčet, je i tak brzy uvařená.:-(
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi2.10.12 20:31
Uvařeny dva vzorky:
a) máčená čočka
b) nemáčená čočka
chuť: *****
postup: ***
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová čočková polévka po francouzsku
Ačraj, zajimalo by me, zda-li jsi polevku uvarila, ze hodnotis! Take ne uplne vzdycky cocku predem namacim. Pouzivam butto francouzskou zelenou, nebo hnedou cocku (nejvic se ji vyproduktuje u nas, cimz myslim Kanadu) pokud ovsem nevarim nejake recepty z Blizkeho vychodu. Cocku vsak namacim z duvodu odstraneni co nejvetsiho mnozstvi purinu
a take pro jeji lepsi stravitelnost. Maceci vodu
vylevam.
Cert aby vedel, mozna mate lepsi cocku
PS: ale ten burcak Vam zavidim, ja se nejbliz dostanu tak k Beaujolais nouveau
Casino se definitivně zvenclo, nebo bylo jenom zlískané…
Pozvalo nás na burčák a že ať vememe foťák…
Stálo u plotny a vařilo čočku ve dvou kastrolech…, tak sme to vyblejskly.
Než jsme udělaly první PETku, tak to dovařilo a rozfofrovalo a že ať ochutnáme a porovnáme jemnost.
Chutnalo to stejně, akorát jedna ta polívka se dvěma z nás zdála na jazýčku jemnější. Casino se zachmuřilo a že to eště propasíruje a že musíme ochutnat znovu!
Zatím jsme stihly druhou PETku a bránily jsme se, že prokládat čočku burčákem není zrovna echt, ale nakonec jsme mu byly po vůli.
Chutnalo to stejně, akorát jedna ta polívka se dvěma z nás zdála na jazýčku jemnější.
Casino se tvářilo jako bazilišek, a prý že je to opačně než při tý první degustaci.
Moc nám chutnalo… ty bobky jsou v tom éňo-ňůňo
Zdravijó MAKRONKY
Verte, ze tento recept mam mnohokrat overeny. Chcete-li mit hladky krem, cocka musi byt velmi mekka a proto ji na chvili namacim. Zajiste zde nemluvim napriklad o cocce cervene…
Babi,
pokud se vám žádá rychlé polévky, pak vězte, že čočka ač luštěnina, tak na rozdíl od fazole či hrachu ji netřeba ve vodě dopředu máčeti