Recept Krémová čočková polévka po francouzsku Bezlep

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová čočková polévka po francouzsku

Úvod

Miluji čočku… na jakýkoliv způsob. Mám zásobu receptů, kde je čočka částí pokrmu společně s rybou nebo masem. Avšak když chci rychlý recept, uvařím si nějakou že své sbírky polévek jako je například tato…

Postup

Minimálně na dvě hodiny namočit čočku. Slít ji a dát do hrnce společně s mrkví, cibulí, bobkovým listem, tymiánem a kuřecím vývarem, nebo vodou. Přikrýt poklicí a vařit doměkka (tak 45 minut).

Vyjmout bylinky a zbytek nechat zchládnout tak, aby se vše mohlo bezpečně dát do mixéru a rozmixovat na krém. Pochopitelně, máte-li ponorný mixér, nemusí se nic přelévat a polévka se rozmixuje přímo v hrnci.

Krém nalít zpět do kastrolu a pomalinku zahřívat. Chcete-li mít hladkou polévku, tak ji přecedit sítem, ale není to nutné. Opepřit a osolit a chcete-li ochutit trochou citrónové šťávy.

Mezitím na pánvičce na oleji osmažit po obou stranách kolečka klobásky.

Polévku podávat v miskách. Nahoru poskládat plátky klobásky a dokola ji pokapat pěkně zbarveným olejem z pánvičky.

Další recepty na Čočková polévka

Recept je z kategorií: Krémové polévky Luštěninové polévky Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.09.12 vloženo
  • 22257x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 čtvrtlitrový hrnek čočky, nejlépe francouzské Puy
  • 1 mrkev nakrájená
  • 1 cibule rozkrojená na půlku a ty na plátky
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 litr kuřecího vývaru, nebo vody
  • špetka soli a černého pepře podle chuti
  • citrónová šťáva na pokapání (chcete-li)
  • 3 lžíce chutného olivového oleje
  • 1 malá chorizo (nebo jiná papriková) klobáska na tenko nakrájená

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lishkin 08.03.15 11:18

Opravdu dobré.

Odkaz na uvaření

Pavla Padrtová 12.10.12 14:53

Polévka byla výborná! Hodnocení je od čtyř mlsných jazýčků najednou :-) Babi, děkuji za recept i jiné skvosty francouzské kuchyně!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Ačraj 03.10.12 10:32

Čočku je zbytečné předem máčet, je i tak brzy uvařená.:-(

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 02.10.12 20:31

Uvařeny dva vzorky:
a) máčená čočka
b) nemáčená čočka
chuť: *****
postup: ***

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

babi 30.09.12 23:29

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Krémová čočková polévka po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 03.10.12 21:24

Ačraj, zajimalo by me, zda-li jsi polevku uvarila, ze hodnotis! Take ne uplne vzdycky cocku predem namacim. Pouzivam butto francouzskou zelenou, nebo hnedou cocku (nejvic se ji vyproduktuje u nas, cimz myslim Kanadu) pokud ovsem nevarim nejake recepty z Blizkeho vychodu. Cocku vsak namacim z duvodu odstraneni co nejvetsiho mnozstvi purinu :oops: a take pro jeji lepsi stravitelnost. Maceci vodu vylevam.

 
babi
6360 příspěvků 02.10.12 23:55

:lol: :lol: :lol: To byl nejspis zatah…burcak s cockou 8o No, doufam, ze jste to vsechny tri Makronky dustojne prezily :!
Cert aby vedel, mozna mate lepsi cocku :nevim: Kazdopadne dik za namahu me usvedcit :cert: :potlesk:
PS: ale ten burcak Vam zavidim, ja se nejbliz dostanu tak k Beaujolais nouveau :roll:

 
casino
4463 příspěvků 02.10.12 20:31

Casino se definitivně zvenclo, nebo bylo jenom zlískané…
Pozvalo nás na burčák a že ať vememe foťák…
Stálo u plotny a vařilo čočku ve dvou kastrolech…, tak sme to vyblejskly.
Než jsme udělaly první PETku, tak to dovařilo a rozfofrovalo a že ať ochutnáme a porovnáme jemnost.
Chutnalo to stejně, akorát jedna ta polívka se dvěma z nás zdála na jazýčku jemnější. Casino se zachmuřilo a že to eště propasíruje a že musíme ochutnat znovu!
Zatím jsme stihly druhou PETku a bránily jsme se, že prokládat čočku burčákem není zrovna echt, ale nakonec jsme mu byly po vůli.
Chutnalo to stejně, akorát jedna ta polívka se dvěma z nás zdála na jazýčku jemnější.
Casino se tvářilo jako bazilišek, a prý že je to opačně než při tý první degustaci.
Moc nám chutnalo… ty bobky jsou v tom éňo-ňůňo
Zdravijó MAKRONKY

 
babi
6360 příspěvků 01.10.12 20:39

Verte, ze tento recept mam mnohokrat overeny. Chcete-li mit hladky krem, cocka musi byt velmi mekka a proto ji na chvili namacim. Zajiste zde nemluvim napriklad o cocce cervene… 8)

 
casino
4463 příspěvků 01.10.12 00:08
Avsak kdyz chci rychly recept...

Babi,
pokud se vám žádá rychlé polévky, pak vězte, že čočka ač luštěnina, tak na rozdíl od fazole či hrachu ji netřeba ve vodě dopředu máčeti ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Chilli con carne Chilli con carne
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz