Recept Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Úvod

Žil, byl jeden králičí hřbet, smutno mu bylo samotnému. Jednou se vypravil do lesa a potkal 17 lišek.
Našli v sobě zalíbení a slovo dalo slovo - svatbu měli ve skleněném paláci. Za svědky jim šly dvě mladičké růžovky a oddával je důstojný pan hříbeček, s kulaťoučkým bříškem.
Zazvonil zvonec a v poledne byl konec.

Postup

Králičí hřbet osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí a poté rychle osmahneme na másle. Osmahnutý hřbet vložíme do pekáčku (skleněný není podmínkou), výpek na pánvi uvolníme koňakem a trochou vody a přelijeme jím maso. Zakryjeme druhým dílem pekáčku nebo alobalem a dáme do trouby péci.
Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme nové máslo, na kterém osmahneme očištěné a pokrájené houby. Osolíme, přidáme symbolickou špetičku tymiánu (1 větvičku čerstvého), přilijeme trochu horké vody a podusíme (asi 15 minut).
Lžičku hladké mouky rozmícháme s kysanou smetanou a trochou mléka nebo vody a vlijeme k houbám. Chvilku společně provaříme.
Provařenou omáčku s houbami přidáme k upečenému králičímu hřbetu a ještě společně zapečeme.
Podáváme s vařenými novými bramborami, nebo i s rýží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.07.13 vloženo
  • 2391x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 králičí hřbet
  • 1 miska hub (lišky, růžovky, hříbek)
  • 1 rovná pol. lžíce dijonské hořčice
  • 1 kysaná smetana krémová
  • 1 kávová lžička hladké mouky
  • 1 malinká špetka tymiánu
  • 1 špetka bílého pepře
  • 2 pol. lžíce koňaku
  • sůl
  • máslo

Doporučená příloha

  • nové brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 07.07.13 20:56

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 07.07.13 21:42

Pojeď, třetí porce je v lednici. I když - čerstvé a u řeky - je nejlepší! :mavam:

 
Eja
3820 příspěvků 07.07.13 21:38

S brambůrky bych si prosila, děkuji :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz