Recept Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Úvod

Žil, byl jeden králičí hřbet, smutno mu bylo samotnému. Jednou se vypravil do lesa a potkal 17 lišek.
Našli v sobě zalíbení a slovo dalo slovo - svatbu měli ve skleněném paláci. Za svědky jim šly dvě mladičké růžovky a oddával je důstojný pan hříbeček, s kulaťoučkým bříškem.
Zazvonil zvonec a v poledne byl konec.

Postup

Králičí hřbet osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí a poté rychle osmahneme na másle. Osmahnutý hřbet vložíme do pekáčku (skleněný není podmínkou), výpek na pánvi uvolníme koňakem a trochou vody a přelijeme jím maso. Zakryjeme druhým dílem pekáčku nebo alobalem a dáme do trouby péci. Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme nové máslo, na kterém osmahneme očištěné a pokrájené houby. Osolíme, přidáme symbolickou špetičku tymiánu (1 větvičku čerstvého), přilijeme trochu horké vody a podusíme (asi 15 minut). Lžičku hladké mouky rozmícháme s kysanou smetanou a trochou mléka nebo vody a vlijeme k houbám. Chvilku společně provaříme. Provařenou omáčku s houbami přidáme k upečenému králičímu hřbetu a ještě společně zapečeme. Podáváme s vařenými novými bramborami, nebo i s rýží.

Nahlásit recept

  • 07.07.13 vloženo
  • 2524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 králičí hřbet
  • 1 miska hub (lišky, růžovky, hříbek)
  • 1 rovná pol. lžíce dijonské hořčice
  • 1 kysaná smetana krémová
  • 1 kávová lžička hladké mouky
  • 1 malinká špetka tymiánu
  • 1 špetka bílého pepře
  • 2 pol. lžíce koňaku
  • sůl
  • máslo

Doporučená příloha

  • nové brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 07.07.13 20:56

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Králičí hřbet a 17 lišek (pohádka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 07.07.13 21:42

Pojeď, třetí porce je v lednici. I když - čerstvé a u řeky - je nejlepší! :mavam:

Eja
3857 příspěvků 07.07.13 21:38

S brambůrky bych si prosila, děkuji :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz