Recept Kapří filátka na paprice se špenátovými noky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kapří filety zbavíme kůže a dlouhých kostí, osolíme a pokapeme citronem. Obalíme je v mouce a podusíme asi 10 minut na másle s jemně nakrájenou cibulkou. Přisypeme sladkou papriku a dusíme dalších 5 minut. Pak filety vyjmeme a přendáme do tepla. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem, přecedíme a dochutíme solí a pepřem. špenátové noky: špenátový protlak smícháme s máslem, vejcem, moukou a strouhankou v polohusté těsto, které osolíme a opepříme. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme noky, které vkládáme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vyndáme je a podáváme s kaprem a omáčkou, ozdobené citronem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.04.02 vloženo
  • 4066x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g filetů z kapra
  • 120 g másla
  • 50 g bílé cibule
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • špetka sladké papriky
  • hladá mouka na obalení
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • špenátové noky:
  • 250 g špenátového protlaku
  • 20 g másla
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • mletý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapří filátka na paprice se špenátovými noky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz