Recept Slaneček v rajčatové omáčce

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze slanečka udělat filátka, která nakrájíme na kousky. Dáme je do misky, přidáme ocet, olej, rajčatovou pastu a koření. Zalijeme vodou a dáme na noc do lednice. Před podáváním přidáme pažitku. Toto je první část švédského SMORGASBORD. Skládá se z mnoha malých předkrmů, hlavně ze slanečka.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 14.04.02 vloženo
  • 4148x zobrazeno

Ingredience

  • 2 slanečci ( namočení alespoň 12 hodin, aby se zbavily soli )
  • 4 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce dobrého oleje
  • 6 lžic rajčatové pasty
  • bílý pepř podle chuti
  • 4 zrnka pimento semínek, utlučené (jsou to semínka pálivé papriky, které jdou nahradit jinou paprikou )
  • 4 lžíce vody
  • svazek pažitky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaneček v rajčatové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz