Recept Kapr bez kostí

aneb kapr bez kostí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kapra nakrájíme na porce. V pekáčku rozškvaříme špek, vložíme libovolnou zeleninu a osolené porce kapra zprudka osmahneme. Přilijeme 2 dcl bílého vína, přikryjeme a velmi zvolna při teplotě 80 stupňů v troubě necháme „táhnout“ po dobu min 10 hod. Po předepsané době pekáček otevřeme, porce vyjmeme a ten kapr.........­....nemá kosti.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.08.04 vloženo
  • 11800x zobrazeno

Čas přípravy

  • 12 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kapr, zelenina, špek, šalvěj, sůl ,bílé víno

Doporučená příloha

  • tmavý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Frigo49 22.10.16 13:31

Dobrý den,
vyzkoušel jsem tento recept a celá naši rodina byla překvapena. Kapr byl opravdu bez tvrdých kostí. Chuťově se tomu nedalo nic vytknout a určitě budu kapra podle tohoto receptu ještě v budoucnu dělat. Musí se dodržet teplota a čas a výsledek se dostaví. Doporučuji.

Diskuse k receptu Kapr bez kostí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ladyzaba
4 příspěvky 28.11.10 15:13

Tak jsem to vyzkoušela a nefungovalo to ani v náznaku :-(. Po dvanácti hodinách se sice maso na jazyku jen rozpadalo, zato kostí (hnusnejch malejch, protože to byl malej kapr) v tom bylo úplně stejně jako jindy :-(.

 
esmeralda
4812 příspěvků 09.11.10 00:53

Viděla jsem v nějakém českém pořadu že nakrájeli do kapra po straně masa (ne kůže) zářezy. Kosti byly tím pádem krátké.
Každý má rád asi něco jiného. Jsou i tací co jedí krevetové hlavy upečené na BBQ.

 
casino
4448 příspěvků 08.11.10 18:05

No, zdá se, že můj odkaz FUNGUJE TO po přechodu na Nového Labužníka přestal fungovat :mrgreen:
Takže znovu:
http://manek.bloguje.cz/…-kuchyni.php Video k přípravě rybího filetu „bez kostí“

 
Dave13  08.11.10 17:19

ten kapr je" bez kostí " díky tomu,že se dělá tak dlouho,ale kosti tam jsou,jen jsou tak měkké jako maso,takže je nevidíš a ani necítíš

 
casino
4448 příspěvků 19.12.09 01:41
Re: kapr bez kostí

Hledal jsem recept, ke kterému bych přifařil odkaz. Název je ideální…
Dříve, než svým blízkým předložím něco nového k jídlu, tak to odzkouším napřed na sobě. K následujícímu postupu jsem přistupoval velmi ostražitě :o))) Ale FUNGUJE TO Letos tedy bude štědrovečerní kapr bez brýlí :o)))

 
Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: kapr bez kostí

Vladka, môžem sa na to spoľahnúť, že to bude bez kostí? A môže to fungovať aj pri iných rybách? Pýtam sa kvôli deťom, vždy je s tým veľký problém pri jedení rýb - dcérka má len 3.
Ak to bude fungovať, tísiceré díky za recept.
 Ahoj.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz