Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
piskotxx Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce kapra umístíme do nádoby, zalijeme džusem a necháme asi 10 hodin odstát v chladu. Potom porce vyndáme, osušíme, osolíme a okořeníme. Zabalíme do šunky a obalíme v trojobalu. Takto obalené porce osmažíme dozlatova. Hotové porce uložíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný olej. Připravené porce dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
Recept je z kategorií: Sladkovodní Štědrý den Vánoční recepty
Brambory nebo bramborový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.4.12 03:15
Použila jsem kukuřičnou strouhanku
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní kapr
30 příspěvků 25.12.18 09:40
Ahoj,
já jsem dělala odlehčenou verzi
Kapr na citronu s tymiánem https://erecepty.eu/…-s-tymianem/
děláme vždy ještě ke smaženému kapru.
No, škoda že jsem si na tento rcp nevzpomněl ráno raníčko…
Džus sice doma nemám, ale jablek na moštování byla nadúroda
Casino, díky za poznatky

Vymačkala jsem tři pomeranče, vyjde levněji a chuťově myslím silnější.
Parátkům je lépe se vyhnout, nakrájela jsem menší kousky.
Chuť byla zvláštní, pomeranč převládal, naprosto potlačil chuť kapra. /vyhovovalo více těm, co ryby nemusí/
Příště použiji na jiné rybky, kapra mi přišlo škoda.
Byla jsem přehlasována, tak za pět
piskotxx má na Labu pouze tento jediný recept…, ale kapr podle tohoto receptu je vynikající!
Ač moravský kapr, tak při snaze ponořit jej do džůsu se šprajcl jako italská capra, aby se nakonec podvolil hrubé síle a naposledy si zaplaval.
Patrně mu půldenní koupel přišla k duhu, protože při oblékání do šunčičky znovu ožil a byl jako rybička. Umrtvilo jsem ho definitivně až dvěma párátky…
piskotxx neřeší co s marinádou…
Od přirození šetrné, jsem marinádu zredukovalo a posléze i trošku zaklechtlo. Ukázalo se, že 100% pomeranč je, jak pýýýšou na krabici, pouze z pomerančů. Z celých! I s kůrou!!, protože ta omáčka byla hořká (ale pro mou chuť tak akorát) jak zhrzená láska!!!
A chuť kapra?
SLAVNOSTNÍ!
Původně jsem chtělo jednu porci obléci do uheráku, ale cák k tomu nedošlo, vychutnalo jsem si pouze kapří maso nedefinovatelné chuti s velmi jemnou příchutí po uzené šunce od kosti (uzený sýr nepoužit a nechyběl)
piskotxx…, DÍKY