Recept Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Postup

Základem je výběr vhodné ryby - když vidím nadšení kamarádky, že sehnala mamuta 5,8 kg, tak si představím, jak mi jednou donesla ochutnat kousek smaženého a chápu ty, co kapra nemůžou ani vidět... Dvoukilový kapřík, klidně už rovnou koupené půlky z prověřeného zdroje ( jikry a mlíčí kupuji zvlášť), je tak akorát ( samozřejmě množství kapříků podle množství jedlíků). Potřebujeme dostatečně velký a ostrý nůž a trochu trpělivosti, která se bohatě vyplatí. Kapří půlku si položíme před sebe s ocasní částí směřující k levé ruce, nožem zajedeme mezi páteř a maso a velmi pečlivě celou kostru oddělíme od plátu masa ( a hodíme k hlavám do hrnce). Stejně pečlivě vzniklý plát masa stáhneme z kůže, doporučuji kombinačky, chytit kousek kůže a plochou dlaní postupně stáhnout. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené a necháme do druhého dne v chladu. Pak je vyjmeme, důkladně osušíme, osolíme, opepříme. A přistoupíme k finální úpravě. U nás tradičně na Štědrý den jak smažíme, tak děláme pár porcí přírodních. Část porcí obalíme lehce v mouce smíchané s paprikou a uděláme na másle přírodně. Na zbytek si připravíme vylepšený trojobal. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak. Obalujeme - mouka, vajíčko rozšlehané s pivem, strouhanka s parmezánem, zase vajíčko a nakonec čistá strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval. Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené, maso zpevněné válením v mléce, s jemným nádechem pikantnosti parmezánu. P.S. Obalené i neobalené porce, které nesníme, naložíme, a na Silvestra si dáme pečenáče. Kdo kapra opravdu vůbec ne, může totéž provést s lososem.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 9268x zobrazeno

Ingredience

  • kapr cca dvoukilový
  • mléko
  • sůl, bílý pepř, červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • strouhaný parmezán
  • strouhanka
  • vejce
  • pivo
  • olej
  • ( kolečka mrkve)

Doporučená příloha

  • bramborový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 21.09.10 17:58

Diskuse k receptu Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi -Eji,

obrázky nebudu komentovat, protože to sama neumím ;o( Znám pouze jak přidat obrázky z webu, ale ne ty mnou nafocené. Takže Ti gratuluji! Ale k receptu. Takto obaluji i na příklad kuře. Místo piva může být i víno. Je to opravdu móc dobré. Navíc, místo obyčejné strouhanky použít panko japonskou strouhanku…

Všechny zdravím!

Merylaska
23 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Ježinkote,to jsou tak krásné fotečky,že ten receptík je s těma fotkama vcelku už jako umělecké dílo.Radost pohledět,rados­t vařit!

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Ejí, velikost fotky musíš zadat do parametrů width (šířka) a height (výška) anebo nahrát už rovnou malou fotku. Rozměry fotek v receptu, na který poukazuješ, jsou 250×186 px (pixlů). Neboj, žádnej učenej z nebe nespadnul, za chvíli Ti to půjde samo ;o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi - Ejo,

máš mejlík!

Eja
3848 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Díky za rady, v tomto receptu mi šlo vkládání zcela normálně, v tomto receptu si to dělalo co chtělo a teď už mi to nejde vložit vůbec. Proč se mi stejně velké fotky stejným postupem vloží jednou ve standartní a jednou v mamutí velikosti, to jsem na Vladčině Helpdesku nenašla…takže toho nechám a nebudu dráždit estetické cítění ostatních labužníků…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

U Vladky v deníčku je ikonka „HELP“ pro pomoc s fotkami, vkládáním odlazů, apod., stačí tam nakouknout! :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

handulo, když babi pěkně poprosíš, určitě poradí…tak bylo i mně poraděno…

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi, Ejo

já jsem se těma fotečkama pěkně pokochala, také začínám s obrázkama, každý z nás začínal…viď Bedlo…většina z nás jsou samouci a nemá kdo poradit, ale časem se také zlepšíme.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Ejo, nemáš zač.....

Eja
3848 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Bedlo, díky za připomínku......až budu PC znalec, tak budu vědět, proč 600×450 px je v jednom receptu normální a v jednom velké.....tak to udělám jednoduše a vymažu to komplet…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

pepíček, ale takovéto obří foto nepoužívá....­.nikde…

Eja
3848 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi - Vladko p

V náhledu se mi fotky zjeví na místě, kde mají být, a když to uložím, tak je to jinak, pomooooc !!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz