Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jezevec Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z kuřete odstraníme kůži a podkožní tuk, rozdělíme na osm kousků. Pokrájíme slaninu, cibuli, porek a žampiony. Na slanině osmažíme cibuli, zatáhneme osolené kuře, přidáme porek a žampiony a podlijeme bílým vínem. Dusíme, podléváme vývarem (mírně, šťávy nemá být vědro, ale má být dobrá). Dochutíme solí, (pokud je třeba) a pepřem. P.s. Podle mne by se hodila i nějaká bylinka ( tymián), ale přítelkyně to zakázala, takže jsem se neodvážil.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Ok, ukecali jste mě, dám tomuhle kuřeti ještě jednu šanci. Tentokrát bez kůže, s žampiony, slaninou a bílým vínem. V nejhorším případě čekejte fakturu za spotřebované suroviny
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Já dám každému 2 kousky, (dělím to tak kvůli manipulaci při zatažení masa) a nemám s tím problém. Ale je na každém, jaké suroviny použije, jak to naporcuje atd…
37 příspěvků 25.1.09 03:43
Dobrej recept,jenom by stačilo kuře rozdělit na 4 kousky a né na 8,kór když je to pro 4 lidi.Jak je pak podělíš?
Jinak OK.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
ještě bych ten recept nezatracovala…

Sušené hříbky mají zcela jinou chuť než čerstvé žampiony a rozdíl červeného a bílého vína je také docela markantní. Možná kdyby jsi to zkusila někdy přesně podle receptu, byla by jsi třeba mile překvapena
A navíc je to rychlovka, která si vždycky hodí
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Všechno dopadlo úplně jinak, než jsem si představovala. Slaninu dávno před tím, než jsem ji začala od lednice vyžadovat, snědl buď manžel, nebo pes. Za žampióny posloužily sušené a předem namočené hříbky. Víno jsem použila červené, protože mi k tomu pasovalo víc barevně, chuťově i duševně. Výsledek? Poučila jsem se, že kuře s pórkem není kombinace hodná veliké vášně…
Tím nechci říct, že recept se slaninou nefunguje, zřejmě je dobrý, ale to už se asi nikdy nedozvím
439 příspěvků 25.1.09 03:43
O špíčku vůbec nemám pochyby, už mám nachystanou oravskou slaninu, to bude paráda…
S vývarem se připravovat nebudu, v mrazáku zrovna žádný drůbeží není a tohle maso určitě pustí dost vlastní šťávy. Ale já jsem líná zaměstnaná matka, takže si mě nikdo nemůže brát za vzor
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to na Tobě, Flo, já z té kůže a cibule dělám ten vývar. Ztráty chutí tak nejsou tak velké. Kůži pak rád zlikviduje tvor, který se vydává za jezevčíka. A věř mi, špíček tam udělá svoji práci!
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept zní moc dobře, úplně si ho dovedu představit k dnešní večeři (možná proto, že se seznam surovin celkem dobře shoduje s aktuálním obsahem lednice). Jen bych kůži nechala tam, kde je, a odstranila ji až úplně nakonec. Kuře připravované bez kůže o hodně přijde a strávníci jakbysmet