Recept Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kuřete odstraníme kůži a podkožní tuk, rozdělíme na osm kousků. Pokrájíme slaninu, cibuli, porek a žampiony. Na slanině osmažíme cibuli, zatáhneme osolené kuře, přidáme porek a žampiony a podlijeme bílým vínem. Dusíme, podléváme vývarem (mírně, šťávy nemá být vědro, ale má být dobrá). Dochutíme solí, (pokud je třeba) a pepřem. P.s. Podle mne by se hodila i nějaká bylinka ( tymián), ale přítelkyně to zakázala, takže jsem se neodvážil.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 19.12.06 vloženo
  • 6385x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 70 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kuře (4 stehenní čtvrtky)
  • slanina (pokud zdraví dovolí, nešetříme)
  • 1 větší cibule
  • 1 větší porek (2 menší)
  • 10 dkg žampionů
  • 2 dl bílého vína
  • kuřecí vývar (i z kostky)
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Ok, ukecali jste mě, dám tomuhle kuřeti ještě jednu šanci. Tentokrát bez kůže, s žampiony, slaninou a bílým vínem. V nejhorším případě čekejte fakturu za spotřebované suroviny :)))

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)-Justen

Já dám každému 2 kousky, (dělím to tak kvůli manipulaci při zatažení masa) a nemám s tím problém. Ale je na každém, jaké suroviny použije, jak to naporcuje atd…

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Dobrej recept,jenom by stačilo kuře rozdělit na 4 kousky a né na 8,kór když je to pro 4 lidi.Jak je pak podělíš?
Jinak OK. :)

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Florentynko,

ještě bych ten recept nezatracovala…
Sušené hříbky mají zcela jinou chuť než čerstvé žampiony a rozdíl červeného a bílého vína je také docela markantní. Možná kdyby jsi to zkusila někdy přesně podle receptu, byla by jsi třeba mile překvapena :)
A navíc je to rychlovka, která si vždycky hodí :)

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Všechno dopadlo úplně jinak, než jsem si představovala. Slaninu dávno před tím, než jsem ji začala od lednice vyžadovat, snědl buď manžel, nebo pes. Za žampióny posloužily sušené a předem namočené hříbky. Víno jsem použila červené, protože mi k tomu pasovalo víc barevně, chuťově i duševně. Výsledek? Poučila jsem se, že kuře s pórkem není kombinace hodná veliké vášně…

Tím nechci říct, že recept se slaninou nefunguje, zřejmě je dobrý, ale to už se asi nikdy nedozvím :)

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

O špíčku vůbec nemám pochyby, už mám nachystanou oravskou slaninu, to bude paráda…

S vývarem se připravovat nebudu, v mrazáku zrovna žádný drůbeží není a tohle maso určitě pustí dost vlastní šťávy. Ale já jsem líná zaměstnaná matka, takže si mě nikdo nemůže brát za vzor :)))

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Je to na Tobě, Flo, já z té kůže a cibule dělám ten vývar. Ztráty chutí tak nejsou tak velké. Kůži pak rád zlikviduje tvor, který se vydává za jezevčíka. A věř mi, špíček tam udělá svoji práci!

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jitčino kuře (s porkem, žampiony a bílým vínem)

Recept zní moc dobře, úplně si ho dovedu představit k dnešní večeři (možná proto, že se seznam surovin celkem dobře shoduje s aktuálním obsahem lednice). Jen bych kůži nechala tam, kde je, a odstranila ji až úplně nakonec. Kuře připravované bez kůže o hodně přijde a strávníci jakbysmet :)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz