Recept Kuře Marengo
Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Olivy dáme do šálku s teplou vodou, abyhcom je zbavili soli. Kuře nakrájíme na menší porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a dáme péct v kastrolu dozlatova. Mezitím si nadrobno nakrájíme žampiony a dužinu oloupaných rajčat. Upečené kousky kuřete vyjmeme a uchováme v teple. Z kastrolu slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo, dužinu z rajčat, utřený česnek. Pomalu dusíme a důkladně mícháme ode dna, abychom rozpustili všechny výpečky. Po chvíli přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a žampiony, osolíme, opepříme. Zakryjeme pokličkou a na velmi mirném ohni necháme bublat / mijoter/ až dostaneme omáčku hustoty smetany. Pak přidáme olivy a kousky kuřete a necháme chvíli prohřát. Podáváme posypané petrželkou.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 12.08.03 vloženo
- 38990x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 kuře cca 1,5 kg
- 3 zralá rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 20 dkg žampionů
- stroužek česneku
- 24 vypeckovaných zelených oliv
- 1/4 litru suchého bílého vína
- 3 dkg másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sekané petrželky
- sůl, pepř
Doporučená příloha
čerstvá francouzská bageta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku25.6.18 15:48
Chuťově vynikající, jen jsem dělala vykostěné kuřecí stehno, takže
to do ideálu lahodícímu oku estétovu má daleko
No, ale až budu mít ptačisko v celku, bude to lepší i pro to oko…
Dnes uzpůsobeno na jednu porci - pro mě… neb muž měl dnes oběd v práci,
dorazí až na večeři…
Takže se mi povedlo „zredukovat“ to až moc… Ale naštěstí na chuti to
neutrpělo…
Já mám někde na toto recepty v kuchařských knihách, ale nechtělo se mi
hledat, takhle to bylo pohodlnější a postup vyhovuje
Foto v komentáři spíš pro pořádek, není k chlubení…
16.6.18 14:30
Koupila jsem si časopis … a hele, tam kuře Marengo! Suroviny stejné, malinko jiný postup … a mě vyšlo toto … Ale přeci jen jsem si něco přidala - vypečeninky jsem odvářela koňakem a jako přílohu jsem raději volila chuťově neutrálnější Basmati rýži.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům28.10.12 13:58
Postup jsem dodržela přesně, jen v ingrediencích místo žampiónů čerstvé shiitake a olivy černé z plechovky, zelené jsem neměla. Přidala jsem taky pár lístků šalvěje. S opečenou polentou to bylo bez vady! Jen se omlouvám, že fotka není nic moc, jsem ráda, že jsem mohla udělat aspoň tu, strávníci byli dneska hladoví a divocí! Díky, Ejo, pro mě ze zdejších marengo receptů jednička.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 8 labužníkůmDiskuse k receptu Kuře Marengo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuře Marengo
Chuťově vynikající, jen jsem dělala vykostěné kuřecí stehno, takže to do ideálu lahodícímu oku estétovu má daleko

No, ale až budu mít ptačisko v celku, bude to lepší i pro to oko…
Dnes uzpůsobeno na jednu porci - pro mě… neb muž měl dnes oběd v práci, dorazí až na večeři…
Takže se mi povedlo „zredukovat“ to až moc… Ale naštěstí na chuti to neutrpělo…
Já mám někde na toto recepty v kuchařských knihách, ale nechtělo se mi hledat, takhle to bylo pohodlnější a postup vyhovuje
Foto spíš pro pořádek, není k chlubení…
možná jsem Ti přišla na mysl já, co nerada vidí duplicitní recepty, protože to považuji za naprostou ztrátu času a námahy. Někteří Labužníci mají ve zvyku psát recepty málem do slova a do písmene. V tomto případě se však jedná o variaci receptu a ne jeho duplikát ;o)
jsem až teď našla na Labužníku ve dvou dalších verzích - měla jsem se podívat předem, jestli tu už není. Ale nicméně se verze od sebe přece jen trochu liší, tak to snad nevadí. Přesto se omlouvám všem, kdo neradi vidí opakování receptů, které již na Labužníku jsou.