Recept Kuře Marengo

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře Marengo

Postup

Olivy dáme do šálku s teplou vodou, abyhcom je zbavili soli. Kuře nakrájíme na menší porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a dáme péct v kastrolu dozlatova. Mezitím si nadrobno nakrájíme žampiony a dužinu oloupaných rajčat. Upečené kousky kuřete vyjmeme a uchováme v teple. Z kastrolu slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo, dužinu z rajčat, utřený česnek. Pomalu dusíme a důkladně mícháme ode dna, abychom rozpustili všechny výpečky. Po chvíli přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a žampiony, osolíme, opepříme. Zakryjeme pokličkou a na velmi mirném ohni necháme bublat / mijoter/ až dostaneme omáčku hustoty smetany. Pak přidáme olivy a kousky kuřete a necháme chvíli prohřát. Podáváme posypané petrželkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 12.08.03 vloženo
  • 22759x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kuře cca 1,5 kg
  • 3 zralá rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 20 dkg žampionů
  • stroužek česneku
  • 24 vypeckovaných zelených oliv
  • 1/4 litru suchého bílého vína
  • 3 dkg másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • čerstvá francouzská bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.06.18 15:48

Chuťově vynikající, jen jsem dělala vykostěné kuřecí stehno, takže to do ideálu lahodícímu oku estétovu má daleko :(
No, ale až budu mít ptačisko v celku, bude to lepší i pro to oko…
Dnes uzpůsobeno na jednu porci - pro mě… neb muž měl dnes oběd v práci, dorazí až na večeři…
Takže se mi povedlo „zredukovat“ to až moc… Ale naštěstí na chuti to neutrpělo…
Já mám někde na toto recepty v kuchařských knihách, ale nechtělo se mi hledat, takhle to bylo pohodlnější a postup vyhovuje :)
Foto v komentáři spíš pro pořádek, není k chlubení…

Odkaz na uvaření

tlustá bába 16.06.18 14:30

Koupila jsem si časopis … a hele, tam kuře Marengo! Suroviny stejné, malinko jiný postup … a mě vyšlo toto … Ale přeci jen jsem si něco přidala - vypečeninky jsem odvářela koňakem a jako přílohu jsem raději volila chuťově neutrálnější Basmati rýži.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 28.10.12 13:58

Postup jsem dodržela přesně, jen v ingrediencích místo žampiónů čerstvé shiitake a olivy černé z plechovky, zelené jsem neměla. Přidala jsem taky pár lístků šalvěje. S opečenou polentou to bylo bez vady! Jen se omlouvám, že fotka není nic moc, jsem ráda, že jsem mohla udělat aspoň tu, strávníci byli dneska hladoví a divocí! Díky, Ejo, pro mě ze zdejších marengo receptů jednička.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře Marengo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 25.06.18 15:50

Chuťově vynikající, jen jsem dělala vykostěné kuřecí stehno, takže to do ideálu lahodícímu oku estétovu má daleko :(
No, ale až budu mít ptačisko v celku, bude to lepší i pro to oko…
Dnes uzpůsobeno na jednu porci - pro mě… neb muž měl dnes oběd v práci, dorazí až na večeři…
Takže se mi povedlo „zredukovat“ to až moc… Ale naštěstí na chuti to neutrpělo…
Já mám někde na toto recepty v kuchařských knihách, ale nechtělo se mi hledat, takhle to bylo pohodlnější a postup vyhovuje :)
Foto spíš pro pořádek, není k chlubení…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Ejo...

možná jsem Ti přišla na mysl já, co nerada vidí duplicitní recepty, protože to považuji za naprostou ztrátu času a námahy. Někteří Labužníci mají ve zvyku psát recepty málem do slova a do písmene. V tomto případě se však jedná o variaci receptu a ne jeho duplikát ;o)

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Kuře Marengo

jsem až teď našla na Labužníku ve dvou dalších verzích - měla jsem se podívat předem, jestli tu už není. Ale nicméně se verze od sebe přece jen trochu liší, tak to snad nevadí. Přesto se omlouvám všem, kdo neradi vidí opakování receptů, které již na Labužníku jsou.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz