Recept Jak se připravovala vejce v antickém Římě

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit piniové oříšky do druhého dne. Slít je a pomlít, nebo utlouct v hmoždíři. Přidat med, pepř a garum omáčku, nebo pastu s ančoviček. Vložit je do ohnivzdorné misky a postavit vše nad páru pomalu probublávající vody (bain-marie) a omáčku prohřát. Mezi tím vložit vejce do studené vody a vařit je po 3 1/2min. Ihned je ponořit do studené vody. Opatrně je oloupat. Bílek musí být pevný, ale žloutek musí být měkký. Položit celá vejce do čtyř misek a zalít je omáčkou. Ihned podávat se selským italským chlebem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 06.02.04 vloženo
  • 2767x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 malá vejce
  • 200g piniových oříšků (nebo oloupaných, na sucho opražených, posekaných mandlí)
  • 2 lžičky čerstvě pomletého černého pepře
  • 1 lžička medu
  • 4 lžíce garum omáčky, nebo ančovičkové (sardelové) pasty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jak se připravovala vejce v antickém Římě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz