Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
2905 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Závin připravoval děda a babi pojmenovala na "zničený štrůdl", remcala "to není ani buchta, ani štrůdl", pekla svůj slaný a dědův prý nikdy neochutnala. /moc tomu nevěřím, byla tůze zvědavá co se šmaků týká/ Připravím kvásek, /lze použít sáček droždí suchého/. Rozpustím sádlo, do vlahého přidám vývar /inspirována mánkovým receptem na pivní štrůdl použito pivo/, vejce + ne moc navršené lžíce tvarohu, rozmíchám přidám k mouce + kvásek. Vypracuji těsto do nelepivé netuhé koule. Když je třeba přidám mouku nebo sádlo, pivo, nechám přikryté kynout. Vykynuté přemístím na fólii a rozvaluji horní část koule na cca 4mm. Vyválené těsto potřu harisou rozmíchanou v troše sádla. Vrstvím salám, šunku, koření, plátky sýrů. Pomocí fólie zavinu, krájím a volně skládám do pekáče obdobně jako buchty. Do mezer dám olivy. Než se trouba nahřeje na 200°C, obsah pekáče odpočívá. Po 10 min. stahuji teplotu na 170°C, peču 20 minut. V hrnku připravím zálivku, umixuji rajské i se šťávou, přidám česnek granulovaný, lžičku harisy. mašlovačkou potřu každý kousek a zbylým poleji, vložím do trouby na posledních 10 - 15 min. Stačí hlídat barvu. Zálivka se vsákne, netřeba se obávat rozmočení. Plnit lze dle chuti a obsahu lednice.
Recept je z kategorií: Slané koláče
víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sádlový závin slaný
Jéé, „závitnice“ se mi líbí
, pokusím se doma prosadit, zní mnohem lépe
než zničenky . A jsem zvědavá co si vymyslíš za náplň, inspirace není
nikdy dost. V prosinci pečeme jednou týdně, aby se zajedla sladká chuť po
ujídání cukroví. /jsem obklopena mlsaly/
2905, takoveto pikantni zavitnice urcite pripezitostne vyzkousim. Chut mam vsak uz ted
Dekuji Ti za zajimavy recept…