Recept Jablko-kaštanová nádivka vhodná pro jakoukoliv drůbež

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vysokém ohni rozehřát máslo do světle hněda. Přidat cibuli a za stálého míchání ji smažit asi 5 minut. Snížit teplotu a smažit cibuli dalších 5 min., až je hodně měkká. Přidat česnek a smažit další 2 minuty. Přilít Calvados a 250 ml vývaru. Přikrýt a vařit po 10 min. Přidat jablka a posekané bylinky a vařit po 8 min., nebo až jsou jablka měkka. Nechat zchladnout k pokojové teplotě. Smíchat chléb, kaštany, sušené švestky s jablečnou směsí. Osolit a hodně opepřit. Jestliže se nádivka zdá být suchá, tak přidat zbytek vývaru. Nádivkou se může nadít drůbež a upéct bežným způsobem, nebo se nádivka může vložit do vymaštěného pekáče a péct zvlášť přikrytá v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40min. P.S. Nádivka je kupodivu dobrá i k naplnění vepřové pečínky.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 13.11.04 vloženo
  • 8241x zobrazeno

Ingredience

  • Množství stačí na krůtu.
  • 2 velké cibule na jemné plátky nakrájené
  • 3 lžíce másla
  • 120 ml na 1/4 pokrájených sušených švestek
  • 120 g oloupaných, opražených a posekaných jedlých kaštanů
  • 1/2 malého bochníčku bílého chleba, den starého pokrájeného na kostky
  • 3 stroužky česneku na jemné plátky pokrájené
  • 4 lžíce Calvadosu, nebo brandy
  • 250-370 ml drůbežího vývaru
  • 3 jablka oloupaná, bez jádřince a pokrájená na kostičky (spartan a pod.)
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 lžíce čerstvé šalvěje (nebo 1 lžička sušené)
  • 1 lžička čerstvé rozmarýny (nebo 1/4 lžičky sušené)
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablko-kaštanová nádivka vhodná pro jakoukoliv drůbež

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jablko-kaštanová nádivka vhodná pro jakoukoliv drůbež

portugues
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Jablko-kaštanová nádivka vhodná pro jakoukoliv drůbež

Zdar hlavacku, chci se zaptat zda jsi nejak vylepsil nadivku, dik, Chci to pristi tyden zkouset. zatim xau

hlavacek
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Jablko-kaštanová nádivka vhodná pro jakoukoliv drůbež

Připadalo mi to jako dost přesně propracovaný recept. I když jsem měl pochyby, kterou ingrediencí nádivka při pečení ztuhne. Navíc není v receptu uvedeno skutečné množství chleba (veky apod. 0,5 bochníčku je velice široký pojem) Na počátku , i posléze v průběhu vaření se vinula velmi příjemná vůně. V průběhu pečení také. Ale obavy se plně naplnily, nádivka nemá čím ztuhnout a proto opravdu neztuhne. Bláto. Dá se jíst, ale bláto. Není-li chléb předem namočen, též se plně nenapustí - jasná chyba v postupu. Potom jsem prošel všechny své kuchařky a internet. Poměr ingrediencí naprosto jiný, až opačný. součástí nádivky bývá vejce, žloutek utřený do pěny, někdy i sníh z bílků. A proto říkám pozor, pozor. Zkusím nějakým způsobem polepšit a dám zprávu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz