Recept Jablka s kaštany v lahodné nádivce do drůbeže Pra

(Hodnoceno 1x) Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Navod jak na pripravu kastanu ;o)
https://www.labuznik.cz/…dle-kastany/

Postup

Předehřát troubu na 350°C. Vymastit 20 cm x20 cm zapékací misku, nebo plech s okrajem. Chléb položit na plechy v jedné vrstvě a upéct je tak dlouho, až jsou suché, asi 15 minut. Mezi tím ve velkém kastrole rozpustit máslo, přidat cibuli, celer, sůl a pepř. Samažit za občasného míchání asi 4 - 6 minut. Přidat jablka a podusit je po 3 minuty. Vše přendat do velké mísy a kastrol dát stranou. V tom stejném kastrole přivéct vývar do varu. Odstavit a dát stranou. Do jablkovo cibulové směsi dát kaštany a vejce. ochutit solí a pepřem a lehce ptomíchat. Přilít polovinu vývaru a prohodit obsah kastrola. Postupně přilívat tolik vývaru, aby byla nádivka navlhlá, ale ne mokrá. Asi čtyři hrnky nádivka vložit do krůty. Zbytek vložit do připravené zapékací misky a tu přikrýt máslem pomazaném alobalem. Když je krůta upečená, tak do trouby vložit zapékací misku se zbytkem nádivky a péct ji asi 25 - 30 minut. Potom ji odkrýt a péct dalších 15 minut do zlatava a křupava. TIP: Krůtu nikdy nenadíváme nádivkou z chladničky, ale pokojové teploty. Nejlépe je nádivku připravit před jejím použitím

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 22.12.06 vloženo
  • 5079x zobrazeno

Ingredience

  • asi na 6 kg krůtu:
  • 6 lžic másla (90 g), + víc na pánev a alobal
  • 2 bochníky italského chleba (každý asi 280 g), natrhaného na jednosoustové kousky
  • 2 střední posekané cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru rozkrojeného podélce a potom nakrájeného napříč na 1 cm kousky
  • hrubá sůl a mletý černý pepř
  • 2 velký jablka jako jsou Gala, nebo Fuji, oloupaná, bez jadřince nakrájená na 1/8 a potom napříč na tenké plátky
  • 600 - 800 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce na hrubo posekané šalvěje, nebo 4 lžičky sušené (ne mleté)
  • 210 g jedlých kaštanů ze skleničky, zmražených nebo čerstvě připravených
  • 3 velká vejce lehce našlehaná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 03.12.12 23:18

Použila jsem vykostěné krůtí stehno a s nádivkou zabalila jako roládu.
Vynechala jsem celer, polovinu kaštanů jsem posekala do nádivky, zbytek celých přidala k pečení asi 20 minut před koncem.
Naprosto skvělý podzimní oběd.
Babi, dík :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Jablka s kaštany v lahodné nádivce do drůbeže

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 10.12.12 03:13
Dandi diky!

Diky za uznani receptu a hlavne za jeho uvareni a nafoceni… potesilo me to velice a uprimne dekuji 8)
A Tobe Jolanko za krasny prispevek, udelaly jste mne obe dve radost!

PS: nejak se mi ty poznamky pomotaly, tak odpustte, prosim…

jolana
5066 příspěvků 04.12.12 07:02

..tak to je na vsetky hviezdicky aj tie nebeske :potlesk: Dando, odkial si to vyhrabala (ako stale samozrejme mas prim) a este aj takto v plnej krase predviest to je uz skoro ako zlocin :mrgreen: ..krom chuti a jablk nemam ani kurca, ani gastany ani chleba..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz