Recept Jablečná limonáda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablka vykrájíme, nakrájíme na jemné plátky (výborně to jde na robotu) a zalijeme vodou. Necháme 24 hodin odležet. Poté zcedíme, do slité vody dáme cukr nebo med a kyselinu citronovou. Uvedené hodnoty jsou orientační, dochutíme podle vlastní chuti. Jablka znovu zalijeme 7 litry vody vodou a znovu louhujeme. Na třetí louhování už dáme jen 5 litrů vody a přiměřeně méně cukru i kyseliny citronové. Pak už z jablek zůstane jen buničina, naprosto bez chuti. Tímto způsobem je možno zpracovat přebytek letních jablek nebo jablka, která se v zimě začínají kazit. Jablka mohou být i dosti tuhá nebo zavadlá, to není na závadu, ve vodě se jejich šťáva i aroma vylouhují.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 6065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 5 litrů neloupaných vykrájených jeblek, nakrájených na jemné plátky
  • 70 dkg cukru krystal nebo cca 50 dkg medu (s medem je zdravější)
  • 7 litrů vody
  • 3 dkg kysliny citronové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečná limonáda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cibulačka Cibulačka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz