Recept Jablečná limonáda

Kousavka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jablka vykrájíme, nakrájíme na jemné plátky (výborně to jde na robotu) a zalijeme vodou. Necháme 24 hodin odležet. Poté zcedíme, do slité vody dáme cukr nebo med a kyselinu citronovou. Uvedené hodnoty jsou orientační, dochutíme podle vlastní chuti. Jablka znovu zalijeme 7 litry vody vodou a znovu louhujeme. Na třetí louhování už dáme jen 5 litrů vody a přiměřeně méně cukru i kyseliny citronové. Pak už z jablek zůstane jen buničina, naprosto bez chuti. Tímto způsobem je možno zpracovat přebytek letních jablek nebo jablka, která se v zimě začínají kazit. Jablka mohou být i dosti tuhá nebo zavadlá, to není na závadu, ve vodě se jejich šťáva i aroma vylouhují.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 6693x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 5 litrů neloupaných vykrájených jeblek, nakrájených na jemné plátky
  • 70 dkg cukru krystal nebo cca 50 dkg medu (s medem je zdravější)
  • 7 litrů vody
  • 3 dkg kysliny citronové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablečná limonáda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz