Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Kousavka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jablka vykrájíme, nakrájíme na jemné plátky (výborně to jde na robotu) a zalijeme vodou. Necháme 24 hodin odležet. Poté zcedíme, do slité vody dáme cukr nebo med a kyselinu citronovou. Uvedené hodnoty jsou orientační, dochutíme podle vlastní chuti. Jablka znovu zalijeme 7 litry vody vodou a znovu louhujeme. Na třetí louhování už dáme jen 5 litrů vody a přiměřeně méně cukru i kyseliny citronové. Pak už z jablek zůstane jen buničina, naprosto bez chuti. Tímto způsobem je možno zpracovat přebytek letních jablek nebo jablka, která se v zimě začínají kazit. Jablka mohou být i dosti tuhá nebo zavadlá, to není na závadu, ve vodě se jejich šťáva i aroma vylouhují.
Recept je z kategorií: Nápoje
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jablečná limonáda