Recept Hovězí s mrkví po anglicku (pro Ryby)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran na větším ohni spolu s cibulí opečeme. Přilijeme pivo s vodou, ochutíme solí a pepřem a přidáme bobkový list a tymián. Vše na mírném ohni asi hodinu dusíme přiklopené pokličkou. Mezitím očistíme a opereme mrkev, nakrájíme ji na kolečka a vložíme ji po hodině dušení masa do kastrolu.. Společně ještě dalších 30 minut dusíme. Před podáváním vyjmeme z kastrolu bobkový list a větvičky tymiánu. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 01.02.06 vloženo
  • 4582x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hovězího masa na dušení
  • 300 g cibule (*3 středně velké*)
  • 3 PL oleje
  • 1/4 l černého piva
  • 1/4 l vody
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • hrst čerstvého nebo 1 ČL sušeného tymiánu
  • 800 g mrkve.

Doporučená příloha

  • vařené brambory hojně posypané pažitkou nebo vařená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s mrkví po anglicku (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuře na medu Kuře na medu
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz