Recept Houstičky Pro Děti Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Domácí houstičky, které vydrží dlouho vláčné, díky přidaným bramborám. Množství se řídí velikostí houstiček.

Postup

Do trošky nahřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1/4 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme sypké ingredience,
nastrouháme uvařené, oloupané brambory, vlijeme kvásek a zbylé mléko. Na závěr vmícháme rozpuštěný tuk a těsto dobře propracujeme. Necháme na teplém místě cca 1,5 hod. kynout.

Na plech vyložený pečícím papírem pleteme malé houstičky. Z tohoto množství upletu cca 27 kusů, malých asi 10 cm houstiček. Nelekněte se toho množství, jsou velmi jedlé. Necháme ještě asi 1/2 hod. kynout, pak namažeme rozkvedlaným vejcem a sypeme dle chuti.

Můžeme použít - kmín, hrubou sůl, mák, sezamové semínko, slunečnici.
Pečeme na 150°-180°C 20-25 min, hezky do zlatova.

Recept je z kategorií: Pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.06.12 vloženo
  • 4069x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 27 porcí

Ingredience

Těsto:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • 40 g droždí
  • 2 vařené nastrouhané brambory
  • 2 lžičky soli
  • 50 gr rozpuštěného tuku
  • 1/4 lžičky cukru na kvásek

Možno přidat:

  • arašídy
  • ořechy
  • lněné semínko

Na posypání:

  • hrubá sůl
  • sezamové semínko
  • slunečnicové semínka
  • mák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houstičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pepapocasicko
4 příspěvky 24.06.12 10:52

Bohužel s tmavou žitnou moukou nemám žádné zkušenosti, ale neměl by to být žádný problém. Na pečivo tzn. buchty koláče a pod. s droždím používám mouku polohrubou. Rovněž tak na lité koláče s práškem do pečiva. Na Knedlíky kynuté mouku hrubou. Tu rovněž používám na piškoty. Jestli jste opravdu za louží tak věřím že s více druhy mouky mohou být problémy. Tady se prodává směs tmavé mouky do pekáren ale o těch já nemám přehled bydlím totiž " na samotě u lesa"
takže se do speciálních prodejen moc nedostanu. Až to vyzkoušíte napište. Teď jsem do těsta přidávala zrníčka a bylo to moc dobré. Přeju hodně zdaru. :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 04.06.12 21:51

2905 u nas „za louzi“ se doporucuje pouzivat chlebovou mouku na pecivo s kvasnicemi a obycejnou hladkou na pecivo s praskem, piskot atd.
Vlacnost tomu dava ta brambora, rekla bych, ze s chlebovou moukou by nemel byt problem - mela by mit i vic lepku. :mavam:

 
2905
753 příspěvků 02.06.12 22:10

Těsto se mi líbí, brambora hodně vylepší.
Když použiju chlebovou mouku, bude výsledek stejně vláčný?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz