Recept Houstičky Pro Děti Veg

pepapocasicko Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Domácí houstičky, které vydrží dlouho vláčné, díky přidaným bramborám. Množství se řídí velikostí houstiček.

Postup

Do trošky nahřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1/4 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme sypké ingredience, nastrouháme uvařené, oloupané brambory, vlijeme kvásek a zbylé mléko. Na závěr vmícháme rozpuštěný tuk a těsto dobře propracujeme. Necháme na teplém místě cca 1,5 hod. kynout. Na plech vyložený pečícím papírem pleteme malé houstičky. Z tohoto množství upletu cca 27 kusů, malých asi 10 cm houstiček. Nelekněte se toho množství, jsou velmi jedlé. Necháme ještě asi 1/2 hod. kynout, pak namažeme rozkvedlaným vejcem a sypeme dle chuti. Můžeme použít - kmín, hrubou sůl, mák, sezamové semínko, slunečnici. Pečeme na 150°-180°C 20-25 min, hezky do zlatova.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 02.06.12 vloženo
  • 5287x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 27 porcí

Ingredience

Těsto:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • 40 g droždí
  • 2 vařené nastrouhané brambory
  • 2 lžičky soli
  • 50 gr rozpuštěného tuku
  • 1/4 lžičky cukru na kvásek

Možno přidat:

  • arašídy
  • ořechy
  • lněné semínko

Na posypání:

  • hrubá sůl
  • sezamové semínko
  • slunečnicové semínka
  • mák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houstičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houstičky

pepapocasicko
4 příspěvky 24.6.12 10:52

Bohužel s tmavou žitnou moukou nemám žádné zkušenosti, ale neměl by to být žádný problém. Na pečivo tzn. buchty koláče a pod. s droždím používám mouku polohrubou. Rovněž tak na lité koláče s práškem do pečiva. Na Knedlíky kynuté mouku hrubou. Tu rovněž používám na piškoty. Jestli jste opravdu za louží tak věřím že s více druhy mouky mohou být problémy. Tady se prodává směs tmavé mouky do pekáren ale o těch já nemám přehled bydlím totiž " na samotě u lesa"
takže se do speciálních prodejen moc nedostanu. Až to vyzkoušíte napište. Teď jsem do těsta přidávala zrníčka a bylo to moc dobré. Přeju hodně zdaru. :potlesk:

Anitta
521 příspěvků 4.6.12 21:51

2905 u nas „za louzi“ se doporucuje pouzivat chlebovou mouku na pecivo s kvasnicemi a obycejnou hladkou na pecivo s praskem, piskot atd.
Vlacnost tomu dava ta brambora, rekla bych, ze s chlebovou moukou by nemel byt problem - mela by mit i vic lepku. :mavam:

2905
753 příspěvků 2.6.12 22:10

Těsto se mi líbí, brambora hodně vylepší.
Když použiju chlebovou mouku, bude výsledek stejně vláčný?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz