Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept je z nějakého časopisu, upravila jsem ho podle sebe.
Smícháme mouky (použila jsem hladkou a špaldovou a podruhé hladkou a polohrubou), cukr, sůl, pepř, vmícháme sušené droždí podle chuti sušené nebo čerstvé bylinky. Zaděláme vlažnou vodou na příjemné, lehké těsto. V míse vytvoříme z těsta kouli, mokrýma rukama ji "oplácáme", aby těsto neokoralo, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně 30 minut. Vyběhlé těsto vyklopíme na pomoučený vál, lehce z něj uděláme šišku, ze které odkrojíme větší kousky. Z těch vytváříme "keiser rolls":http://www.youtube.com/watch?v=oISBKnbjH_o podle této ukázky. Pokládáme na plech poprášený hladkou moukou. Necháme ještě 10 minut kynout, potřeme šlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a hrubou solí (event. semínky nebo mákem). Dáme do trouby předehřáté na 200°C na 15 minut. Houstičky jsou krásně zlaté a křupavé a obvzlášť vypečené! Jednu várku jsem dělala s větším množstvím medvědího česneku, další se směsí všech možných bylinek (saturejka, estragon, máta, popenec, bazalka). Do těsta je možné přidávat jakékoliv oříšky, koření... Těsto je lehké a vajíčko ani mléko v něm opravdu nechybí!
Recept je z kategorií: Pečivo
uherák, šunka, máslo, sýry… a černá káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Křupavé bylinkové houstičky
Ty se překonáváš, máš houstičky moc pěkné
. Někde jsem viděla, že se vzorek na
kaiserkách vytlačuje kráječem na jablka.
postup na houstičky ala kaiserky bez nařezávání - http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=53 nebo http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?…
Škoda, zase nic…
Děvčata, děkuji za podrobný rozbor droždí
Koukám, že můj kvalifikovaný odhad jedné
kostky se opravdu kvalifikoval..:-D
Ještě…jak usušit tu chuť…abych měla tak krásnou buchtičku jako wydra?

tak děvčata, v zemích českých, moravských a na Slovensku je 10 g sušeného droždí = 42 g čerstvého. Pro těsta méně tučná je toto množství na 1 kg mouky.
Z toho plyne, že glama i esme mají pravdu.
teda wydro, ty umíš ale překvapit prý nepeču
hned o víkendu zkouším, velmi kreativní
práce s těstem…kdysi jsem chtěla péci podle http://conovehonakopci.cz/?…,
líbilo se mi to zjednodušení „tvarování“ kaiserek, třeba bude někdo
spěchat a též mu to přijde vhod, snad nevadí odkaz? myslím, že podle
tvého receptu na těsto a kopcového tvarování to bude skutečná
bleskovka
4813 příspěvků 31.8.11 02:13
Wydro, také se mi moc líbí. Jsi šikula. Snad to i zkusím.
Glamo, sáček sušeného droždí u nás váží 7 nebo 8 gramů. Je to na půl kila mouky.
Já čerstvé droždí nepoužívám, tak jsem se poradila s Google.
Odborníci se shodují že se má váha sušeného zčtyřnásobit používáš-li čerstvé.
521 příspěvků 30.8.11 23:57
Nadherne Wydro, nadherne
take jsem takhle vazala kaisrovky, dokonce jsem
si nafotila postup, jenze kam jsem si to schovala? …

Já už myslela, že jako huba…
glamo, stejne jako se foti vune!
Hele mně to stačí i takhle… to jen pro orientaci. Stejně si zaokrouhluji. Tady bych to zaokrouhlila na jednu kostku

Máš nádherné buchtičky!
PS. Jak se suší chuť…????

glamo, to ja nevim, kolik se je pytlik kostek
To ti tu rekne nektera erudovana pekarka lip !
Ale nekde jsem cetla , ze 100% čerstvých = 40–50% sušených = 33%
instantních.
ale ja bych mi moc neverila
Wydro, kolik bys dala normálního droždí??

Já instantní doma nemám…
5068 příspěvků 30.8.11 23:07
PS ku Ps: vsak pockaj wydro az dorazis k poradnej velkej vode!
Joo, nouze dozene i wydru pect …
Cesnek ja pouze a jenom cerstvy, travu (cesnekovou!), nebo medvedi. V susenem nesvistim . e eeee
p.s. ten obrazek se u me zobrazuje jako letici, cernobila krava s vlajicima usima !
5068 příspěvků 30.8.11 22:47
A prej ze nekdo nerad pece a take krasne housticky napece..
…v poslednom case skoro do vsetkeho
chleboveho davam drveny suseny cesnak..uplne sialene.. ale sialene mi
chuti 