Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Karamel: Upalime cukor na panvici na karamel a opatrne ho rozmiesame s vodou. *Karamel vylejeme do formy na babovku a snazime sa ho dostat aj na boky formy. Boky nepokryte karamelom mozme opatrne vymazat olejom. Ak mame neprilnavy povrch formy tak nemusime. Cesto: Zmiesame suche ingrediencie a zamiesame do nich vajce, olej a podmasli alebo jogurt alebo kefir. *Cesto vylejeme do formy na karamel. Cesto sa ma z varechy liat a nie opadavat/trhat..takze je mozne ze spotrebujete tekutiny viac ! Krem: Vsetko spolu vyslahame. *Krem vylejeme do formy na cesto. Do pekaca vlejeme aspon tri salky vriacj vody, vlozime formu a pecieme vo vyhriatej rure pri 180 st. asi 45-60 minut. Nechame len! trosku vychladnut a opatrne prevratime na tac. Dobru chut ! Poznamka: Cesto sa pecenim dvihne hore a krem zide dole na karamel ako vidno na foto. Poznamky od tlusta baba:pozor, nalévat opatrně, třeba naběračkou, ne rovnou z mísy!). Měla jsem jeden problém – musela jsem do těsta dát 400 ml kunínské Kyšky a ještě trochu mléka – půl šálku je podle málo. Také pokyn: necháme jen trochu vychladnout a vyklopíme, mě potěšil – karamel je po celé kuchyni. ...takze s vyklopenim opatrne !..alebo pockat trosku viac..:)
Recept je z kategorií: Moučníky
kava
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.3.13 20:23
Já upekla zrůdu nakloněnou na jednu stranu, možná to bylo tím rychlým
nalitím krému na těsto (pozor, nalévat opatrně, třeba naběračkou, ne
rovnou z mísy!). Měla jsem jeden problém - musela jsem do těsta dát
400 ml kunínské Kyšky a ještě trochu mléka - půl šálku je podle málo.
Také pokyn: necháme jen trochu vychladnout a vyklopíme, mě potěšil -
karamel je po celé kuchyni. Cukru do těsta jsem, jako autorka, dala také jen
tři lžíce.
Myslela jsem, že to bude hodně sladké, ale výsledek - od kvalitního kakaa
„nahořklé“ těsto se snoubí s krémem ve vrcholné kuchařské poezii!
Je to úplně příšerně dobré!!! Co dobré! Lahodné a úžasné!!!
Ještě jsem zapomněla doplnit: až uvidíte množství těsta při přípravě
(zdá se ho málo), nepanikařte! Pekla jsem ve formě 27 cm a vylezlo to až
přes okraj!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Flan Cake
5068 příspěvků 12.10.14 11:25
@casino, Hej, hej zlato,,
http://www.youtube.com/watch?…
Koukám, že MAKRONKY se dopustily indiskrece
ale psí hlavu mi nenasadily, bylo tomu tak jak
píší

Tím ale nechci říci, že jsou
to ježibaby 

@Eja
Smiřme se s tím, že jsou věci mezi nebem a zemí které hlava nebere a těsto se ve formě přeskupilo samo, možná podle obyčejných fyzikálních zákonů…
Ááá nééébo baby, kterým se ten zátrak podařil, si při pečení brblaly čurimurifuk…
Ale zda @jolana není z části bosorka, tak tím si už tak jistej nejsem…
Příspěvek upraven 12.10.14 v 10:12
@jolana Sice tomu pořád nerozumím, ale věřím Ti, asi se to při pečení nějak přemístí
Zkoušet to nebudu, karamel je na tom asi dost
podstatný a ten já neeee… 
5068 příspěvků 11.10.14 09:25
Ejo, neuhadla si
..ani nahodou to nemozem upravit, je to tak ako
to tam je napisane…keby si to robila naozaj, tak by sa ti napiekol ako tym
trom damam co ho maju na foto…este raz, opakovanie je matka mudrosti: 
1./do formy nalejes na dno karamel
2./na karamel nalejes cesto
3./na cesto dookola opatrne nalejes krem
4./upecies pri 180, 45-60 minut
5./prevratis na tac a mas taky isty akonje na fotkach
Dobru chut
PS: casino nepocuvaj, pretoze casino ako je vidno na jeho zdokumentovanej foto vie akurat tak pokazit nepokazitelne a dat skladaciu formu do vody moze tak akurat len..hm.. on/ono..
@casino přečetla jsem si recept asi 10× a skončila jsem tam kde Makronky

mohla bys prosím postup upravit? 
Formu vyleji karamelem, na to dám tmavé těsto s kakaem a pak světlý krém, po vyklopení mám dole tmavé těsto
Kdyby to bylo jen na jedné fotce, ale všechny tři dámy to mají stejně.
Jol, dámy se zřejmě držely zdravého rozumu
5068 příspěvků 10.10.14 13:01
Frantisko, dakujem
Nech recept nezapadne, my cechoslovaci mame
mucniky radi 
ta3a, dakujem, je to v poriadku…
@ta3a no jelikož na varechu jsou fotky a recept pridane včera a tady jsou od roku 2013, tak je otázka zbytecna
Edit: asi by to chtelo spis nahlásit na varechu, ikdyz podle smyslu pro humor to vypada, ze Nalpa je Jolanka
Příspěvek upraven 10.10.14 v 10:33
Ahoj, zaujíma ma, či je toto tvoj recept (lebo fotky tvoje sú):
http://varecha.pravda.sk/…-recept.html
5068 příspěvků 6.10.13 20:37
PS: sak nech si len mele, sak to zadarmo..
… zvlášť dyž ví, že netěsní!“ zaúpěla s očama v slóp pí. Casinová dyž sme jí ukázaly fotečky z natáčení…
O tu vařenó amoletu se Casino rozdělilo s čoklama a o tu kakaovó buchtu s nama. Byla véborná… Skoro tak jak ten karamel co zvostál nerozpuštěné ve formě…
Casino mlelo o jakymsi Copperfieldovi že enom on by dokázal aby tmavý těsto co de do formy první bylo po upečení a vyklopení zhůru nohama pod tó bíló amoletó kerá by měla byt po vyklopení důle… A pré až mu otrne tak to zkusí upict eště jednó!
Zdravijó MAKRONKY
5068 příspěvků 30.9.13 15:53
Kedze som piekla, tak pripominam..
Uschnout nestačí. Zdá se, že přes noc notný kus nějak vytěkal. Na mě nekoukej, já to nebyla!
(k vysvětlení: se mnou žije tajuplná bytost, říkám mu noční plížil, žere marmeládu lžící ze sklenice a vše sladké, co je v dosahu a děsně u toho funí, dnes má na svědomí kus toho Tvého koláče. Zvláštní je, že různé drobečky a skvrny vedou k manželovi do pokoje. Jsou věci mezi nebem a zemí!!!)
5068 příspěvků 17.3.13 07:50
A co to kondenzované slazené mléko?

Ale samozřejmě budeme tvrdit, že: ten koláč, milé dívky, vůbec není kalorický, ten je úplně dietní a ještě se po něm hubne!
Vanilku jsem právě vyškrábala do krému, ale je možné, že už byla nějaká starší, i když - vyschlá nebyla. Jen mi to tak přišlo.
Pomerančová kůra je také velmi sympatický nápad, zítra provedu.
5068 příspěvků 16.3.13 23:20
Caramel ak sa neriedi s vodou moze z neho po upeceni ostat kusok na dne vo forme. Nemusi sa riedit vodou.

Vanilku mozno vyskrabat priamo do kremu si myslim. Jej vona a chut sa rozvinie teplotou pri peceni.
Mozno pridat naskrabat pomarancovu koru napriklad na vonu.
Toho cukru davam este menej ak nemame hosti.
Podla mna ten kolac nie je o moc kaloricky ako ine..a ze slahacka? no a co.. dobru chut
Především - já děkuji za recept.
Vypadá to zprvu pracně, ale je to vlastně (až na ten karamel) velmi jednoduchý a rychlý moučník.
Ještě jsem přemýšlela:
a) je vůbec nutné dávat do těsta nějaký cukr? Řekla bych, že ne.
b) nestálo by za to, ze všeho nejdřív vanilku povařit v tom neslazeném mléce, ochladit a pak použít? Voněla by víc, takto byla velmi jemná, ale záleží na chuti každého, také je to víc práce a víc času.
Je mi jasné, že všechny útlé a tajli si držící dámy omdlely při spatření vyšlehané smetany na mé fotografii. Dámy, ujišťuji vás, že jsem si vědoma toho, že je to hodně kalorická bomba, ale ona je to s tím vláčným koláčem tak lahodná kombinace!
Jen ten karamel kdyby nebyl všude! Převracejte to opatrně nad pracovní deskou. Ten karamel teče sám od sebe teplem, ale hlavně - pobere asi tekutinu z toho krému, pročež je tekutý dost! Řekla bych až zákeřně!
5068 příspěvků 16.3.13 21:23
Tlusta babo
dobrou chut

K tej tekutine, kyske ci jogurtu pretoze nie kazdy jogurt ci kyska je rovnako husty..pridavame tekutinu navyse podla hustoty cesta..cesto sa ma skor liat z varechy a nie trhat/padat..
Karamel ked stuhne tak ostane potom vo forme..:mrgreen:.teda asi ano, malo by toi byt tak, ja som este neskusila..a vdaka za poznatky..okopirujem ich s tvojim dovolenim a pridam do receptu
Jolano, mne tady prave laka to kondenzovane mleko - uplne citim tu chut. Bezne delam creme caramel, jak ty rikas flan, jen z plnotucneho mleka, je to oblibena pochoutka meho muze, ale tohle bude extra :- ). Zkusim to.
5068 příspěvků 14.3.13 11:36
Lydiusko, Zebulon, dakujem
…kaloriucky ako kazda „buchta“..neboj..aj
na „jazyku“ je lahky..a dokonca flan sa da urobit len z mieka, vanilky a
vajicok+cukor podla chuti..bude „lahsi“konzistenciou.. tento recept je taky
stred…original flan je „hutnesi“..originalne ingrediencie su predsa len
originalne, ale aj tento je dobry… a cesto je podla mna, moze byt aj ine,
piskotovejsie napriklad ale toto my radi, je cokoladove a nie suche( kvalitne
kakao!)..jednoduchy rychly recept potesi ako domacich, tak aj hosti..vela muziky
za malo..
.. na nete je ich dost, kto by rad daco
ine alebo na porovnanie, je z coho vyberat..dobru chut

Ak vyskusam, foto urcite vlozim.
Koukám na koláč mlsně od chvíle, co se tu objevil. Vypadá to úžasně, jenže musím počkat, až budu mít doma nějaké strávníky, co právě pokáceli kus lesa :- ). Musí to být bomba!
5068 příspěvků 14.3.13 09:44
Lydusko, nech sa dari a chuti
a kebyze aj odfotis tak vloz foto prosim…tieto
nie su zrovna bohvieco, fotene vecer… 
Urcite raz vyskusam… Dakujem pekne!
5068 příspěvků 13.3.13 12:22
Lyduska, odporucam
Na vysvetlenie:
Flan..je dezert..dostanete v mexiku, spanielsku, taliansku, francuzku..trebars karamelovy ako tento..
http://www.labuznik.cz/…e-renversee/
Pridame cesto a mame piskotu s dezertom..jednoduche..a aj pre uplneho zaciatocnika..cesto v tomto recepte je kolacove, babovkove tazsie, nie suche cokoladove chutne,,skor sa ma liat z varechy a nie padat.. jednoduchy recept aj pre zaciatocnika v kuchyni co nevie piect..upalit ciukor, zmiesat cesto, zmiesat „flan“..a dat piect do pekaca s vodou..
Vyzera velmi dobre. Od prvej chvile ako som ho tu uvidela ma laka k vyskusaniu.
5068 příspěvků 13.3.13 10:19
Ja ho vytahujem…skoda je ho nechat zapadnut..bozsky flan spojeny s kolacom, co viac si priat..krom toho je to rychla zalezitost…