Recept Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Úvod

Voňavý vavřín, kterým byli v Řecku a Římě dekorováni vítězní atleti, ale i básníci a při svých triumfálních pochodech i římští císaři.
Za přípravu tohoto jednoduchého a přitom delikátně okořeněného pokrmu sklidíte pomyslný vavřínový věnec od vašich strávníků i vy.
Pokrm nemusíte dusit v troubě, ale uvařit venku v kotlíku.

Postup

Do skleněného či keramického pekáče s víkem dáme olej a kližku nakrájenou na kostky 4×4 cm, osolíme a lehce podusíme.

Přidáme bobkové listy, nové koření, opepříme, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme v troubě (ve venkovním kotlíku) při 180°C do změknutí masa.

Asi 20 minut před dohotovením přidáme oloupané brambory, které by měly mít cca stejnou velikost jako maso.

Štáva nesmí být příliš řídká.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 19.03.10 vloženo
  • 14981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí - kližky
  • 1 KL nového koření
  • 8 bobkových listů
  • 1 kg pevných malých brambor
  • 5 PL olivového oleje
  • čertvě mletý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Blaha1952 10.03.17 14:07

STRAŠNÉ - postupoval jsem přesně dle receptu. Výsledkem byla olejově/vodová šlichta s masem a bramborem. Autor zřejmě čerpal z receptur Vězenské služby ČR. To by podle použitých surovin plně odpovídalo stravní jednotce 37,–- Kč/den. Už to podlití vodu se mi nezdálo, Francouz by určitě použil víno......a ne vodu…
Více už níkdy nebudu zkoušet! „Labužník.cz“ by měl některé recepty, zde uváděné řádně prověřit.

Diskuse k receptu Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 10.03.17 19:35

Dělám v podstatě docela často to samé, jen ze skopového a dávám listů více, ale postup v podstatě totožný… Čtu recept už poněkolikáté, ale přijde mi zcela v pořádku, nikde nevidím zmíněno, že by to mělo plavat…
Myslím, že záleží na množství vody - pokud se to s množstvím tekutiny přežene, nezachrání to ani to zmíněné víno - leda pak dodatečně… lahvinka na uklidnění :D
ještě maličkost: recept ověřen je…

 
jolana
5064 příspěvků 10.03.17 17:58

Msta blahove pani.. :mrgreen:

 
birkana
1663 příspěvků 10.03.17 15:39

@Blaha1952

  • Je rozdíl něco podlít a nebo na to nalít kýbl vody, rozumbrado :roll:
  • Už při součtu nákladů na suroviny (propočteno na jednu porci) přešvihneš denní stravní jednotku - leda, že by vás na to byl celej regiment. U nás stojí kližka v průměru 160,– Kč :evil: :lol:
 
Blaha1952
1 příspěvek 10.03.17 14:22

STRAŠNÉ - postupoval jsem přesně dle receptu. Výsledkem byla olejově/vodová šlichta s masem a bramborem. Autor zřejmě čerpal z receptur Vězenské služby ČR. To by podle použitých surovin plně odpovídalo stravní jednotce 37,–- Kč/den. Už to podlití vodu se mi nezdálo, Francouz by určitě použil víno…a ne vodu… Více už níkdy nebudu zkoušet! „Labužník. cz“ by měl některé recepty, zde uváděné řádně prověřit. :,(

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz