Recept Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Úvod

Voňavý vavřín, kterým byli v Řecku a Římě dekorováni vítězní atleti, ale i básníci a při svých triumfálních pochodech i římští císaři.
Za přípravu tohoto jednoduchého a přitom delikátně okořeněného pokrmu sklidíte pomyslný vavřínový věnec od vašich strávníků i vy.
Pokrm nemusíte dusit v troubě, ale uvařit venku v kotlíku.

Postup

Do skleněného či keramického pekáče s víkem dáme olej a kližku nakrájenou na kostky 4×4 cm, osolíme a lehce podusíme.

Přidáme bobkové listy, nové koření, opepříme, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme v troubě (ve venkovním kotlíku) při 180°C do změknutí masa.

Asi 20 minut před dohotovením přidáme oloupané brambory, které by měly mít cca stejnou velikost jako maso.

Štáva nesmí být příliš řídká.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 19.03.10 vloženo
  • 16087x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí - kližky
  • 1 KL nového koření
  • 8 bobkových listů
  • 1 kg pevných malých brambor
  • 5 PL olivového oleje
  • čertvě mletý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Blaha1952 10.03.17 14:07

STRAŠNÉ - postupoval jsem přesně dle receptu. Výsledkem byla olejově/vodová šlichta s masem a bramborem. Autor zřejmě čerpal z receptur Vězenské služby ČR. To by podle použitých surovin plně odpovídalo stravní jednotce 37,–- Kč/den. Už to podlití vodu se mi nezdálo, Francouz by určitě použil víno......a ne vodu…
Více už níkdy nebudu zkoušet! „Labužník.cz“ by měl některé recepty, zde uváděné řádně prověřit.

Diskuse k receptu Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2276 příspěvků 10.03.17 19:35

Dělám v podstatě docela často to samé, jen ze skopového a dávám listů více, ale postup v podstatě totožný… Čtu recept už poněkolikáté, ale přijde mi zcela v pořádku, nikde nevidím zmíněno, že by to mělo plavat…
Myslím, že záleží na množství vody - pokud se to s množstvím tekutiny přežene, nezachrání to ani to zmíněné víno - leda pak dodatečně… lahvinka na uklidnění :D
ještě maličkost: recept ověřen je…

jolana
5065 příspěvků 10.03.17 17:58

Msta blahove pani.. :mrgreen:

birkana
1683 příspěvků 10.03.17 15:39

@Blaha1952

  • Je rozdíl něco podlít a nebo na to nalít kýbl vody, rozumbrado :roll:
  • Už při součtu nákladů na suroviny (propočteno na jednu porci) přešvihneš denní stravní jednotku - leda, že by vás na to byl celej regiment. U nás stojí kližka v průměru 160,– Kč :evil: :lol:
Blaha1952
1 příspěvek 10.03.17 14:22

STRAŠNÉ - postupoval jsem přesně dle receptu. Výsledkem byla olejově/vodová šlichta s masem a bramborem. Autor zřejmě čerpal z receptur Vězenské služby ČR. To by podle použitých surovin plně odpovídalo stravní jednotce 37,–- Kč/den. Už to podlití vodu se mi nezdálo, Francouz by určitě použil víno…a ne vodu… Více už níkdy nebudu zkoušet! „Labužník. cz“ by měl některé recepty, zde uváděné řádně prověřit. :,(

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz