Recept Dobrý perník

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce a žloutky utřeme s cukrem a amoniem. Přidáme koření, citrónovou kůru, vodu, převařený prochladlý med a po částech vpracujeme tolik mouky, až vznikne hladké tužší těsto, které necháme několik hodin odpočinout. těsto se hodí jak na drobné tvary, tak na chaloupky, krabice a další dárkové pečivo. Čerpáno ze sešitu Medové pečivo a nápoje (1990).

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 23.10.06 vloženo
  • 10789x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • asi 800 g hladké mouky
  • 10 g amonia
  • 1/8 l vlažné vody *(125 ml)*
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • citrónová kůra
  • 1 1/2 KL mletého koření *(skořice, hřebíček)*.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dobrý perník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz