Recept Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

Postup

Rozmixovat fazole s olejem a citronovou šťávou do hladka. Zamíchat dovnitř mátu, sůl, pepř a rozmarýn. Vložit do servírovací misky, přikrýt a uschovat v chladničce po jeden, až po dva dny. Před podáváním přivéct k pokojové teplotě a ochutnat a je-li zapotřeby tak dochutit. P.S. Je to vlastně obměna Hummusu (recept je na Labužníku), ktrá však pochází z jižní Francie.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 20.08.03 vloženo
  • 8013x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 375ml
  • 540ml konzerva bílých fazolí, slitých a propláchnutých
  • nebo uvařené předem namočené fazole
  • 50ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžice posekané máty
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky posekaného rozmarýnu (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Slané sušenky, syrová zelenina, nebo toustíky z bagety a sklénka vínka, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.7.18 11:12

Zbyly mi vařené fazole, vystačily tak akorát, abychom měli dost k snídani, předvařené předem je to fajn - člověk má pak poměrně rychlou snídani, pokud nepoužije ty sterilované…
Muž si dal plnou verzi, já bez oleje… Na olivový mám alergii a celkově nesnesu pocit, že jím něco, v čem je olej… Nic proti němu, občas se přemůžu (třeba v marinádě na maso na gril ;) ), ale jinak… no, nejde to - ale aspoň tak mohu referovat, že i bez oleje to bylo velmi dobré, hlavně doporučuji dát jak tu mátu, tak i ten rozmarýn, nemrzelo mě kvůli tomu běžet v půl šesté ráno na zahradu i když šlo jen o pár lístků - a vyplatilo se…
Foto v komentáři…

Diskuse k receptu Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

Zuzka1973
2379 příspěvků 1.7.18 11:14

Zbyly mi vařené fazole, vystačily tak akorát, abychom měli dost k snídani, předvařené předem je to fajn - člověk má pak poměrně rychlou snídani, pokud nepoužije ty sterilované…
Muž si dal plnou verzi, já bez oleje… Na olivový mám alergii a celkově nesnesu pocit, že jím něco, v čem je olej… Nic proti němu, občas se přemůžu (třeba v marinádě na maso na gril ;) ), ale jinak… no, nejde to - ale aspoň tak mohu referovat, že i bez oleje to bylo velmi dobré, hlavně doporučuji dát jak tu mátu, tak i ten rozmarýn, nemrzelo mě kvůli tomu běžet v půl šesté ráno na zahradu i když šlo jen o pár lístků, stálo to za to :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz