Recept Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

Postup

Rozmixovat fazole s olejem a citronovou šťávou do hladka. Zamíchat dovnitř mátu, sůl, pepř a rozmarýn. Vložit do servírovací misky, přikrýt a uschovat v chladničce po jeden, až po dva dny. Před podáváním přivéct k pokojové teplotě a ochutnat a je-li zapotřeby tak dochutit. P.S. Je to vlastně obměna Hummusu (recept je na Labužníku), ktrá však pochází z jižní Francie.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 20.08.03 vloženo
  • 7230x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 375ml
  • 540ml konzerva bílých fazolí, slitých a propláchnutých
  • nebo uvařené předem namočené fazole
  • 50ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžice posekané máty
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky posekaného rozmarýnu (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Slané sušenky, syrová zelenina, nebo toustíky z bagety a sklénka vínka, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 01.07.18 11:12

Zbyly mi vařené fazole, vystačily tak akorát, abychom měli dost k snídani, předvařené předem je to fajn - člověk má pak poměrně rychlou snídani, pokud nepoužije ty sterilované…
Muž si dal plnou verzi, já bez oleje… Na olivový mám alergii a celkově nesnesu pocit, že jím něco, v čem je olej… Nic proti němu, občas se přemůžu (třeba v marinádě na maso na gril ;) ), ale jinak… no, nejde to - ale aspoň tak mohu referovat, že i bez oleje to bylo velmi dobré, hlavně doporučuji dát jak tu mátu, tak i ten rozmarýn, nemrzelo mě kvůli tomu běžet v půl šesté ráno na zahradu i když šlo jen o pár lístků - a vyplatilo se…
Foto v komentáři…

Diskuse k receptu Dip, nebo pomazánka z bílých fazolí z Provence

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2335 příspěvků 01.07.18 11:14

Zbyly mi vařené fazole, vystačily tak akorát, abychom měli dost k snídani, předvařené předem je to fajn - člověk má pak poměrně rychlou snídani, pokud nepoužije ty sterilované…
Muž si dal plnou verzi, já bez oleje… Na olivový mám alergii a celkově nesnesu pocit, že jím něco, v čem je olej… Nic proti němu, občas se přemůžu (třeba v marinádě na maso na gril ;) ), ale jinak… no, nejde to - ale aspoň tak mohu referovat, že i bez oleje to bylo velmi dobré, hlavně doporučuji dát jak tu mátu, tak i ten rozmarýn, nemrzelo mě kvůli tomu běžet v půl šesté ráno na zahradu i když šlo jen o pár lístků, stálo to za to :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz