Recept Ďáblovo kuře z francouzského bistra

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 205°C. Smíchat hořčice a chili papričku a potřít tím kuřecí dílky na všech stranách. Namočit kousky kuřete do vajec a posypat je strouhankou. Poskládat je do pekáče a na každý položit kousek másla. Vložit do trouby a péct, až šťáva z kuřete vytéká čirá. Často polévat šťávou ze spodu pekáče. Nakonec poskládat kousky kuřete na mřížku položenou nad pekáčem, nebo plechem s vysokým okrajem a dát pod rozehřátý gril, aby se kůrka stala křupavou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 18.05.03 vloženo
  • 5095x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 celé kuře asi 1.4, nakrájené na 10 porcí
  • 2 lžíce dijonské hořčice, nebo podobné
  • 1 lžíce celozrnné dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky pomletých pálivých chili papriček
  • 2 vejce dobře našlehaných
  • 125ml domácí strouhanky
  • 3 lžíce másla

Doporučená příloha

  • Osmažené nové brambory, nebo bramborová kaše a zelený listový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ďáblovo kuře z francouzského bistra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ďáblovo kuře z francouzského bistra

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ďáblovo kuře z francouzského bistra.

buraci, díky! Tak pěknou reklamu děláš tomuto receptu ;o) Jsem Ti vděčna za jeho vyzkoušení.

Moc Vás zdraví,

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ďáblovo kuře z francouzského bistra.

Babi, dneska jsme tohle kure meli k veceri a bylo to vynikajici, nez jsem se vzpamatovala, bylo kure skoro pryc:-) Pri peceni to krasne vonelo, bylo to za chvili hotove a ani jsem nemusela pouzit gril, kurcicka se vytvorila uz pri peceni. Ke kureti jsme meli kasi a salat a nemelo to chybu. Takze opet dekuji za recept a preji pekny vecer.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Hrůza...

Justif, musím Ti poděkovat za pročítání receptů a upozornění na chyby v nich. Osobně si toho vážím!

justif
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Překlep

Já mám asi nějakou úchylku na češtinu. Radši bych napsal z bistra.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz