Recept Confit z česneku - francouzský recept pro naložený česnek

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Confit z česneku - francouzský recept pro naložený česnek

Postup

V malém kastrolku na středném ohni vařit česnek v oleji. Když olej začne bublat, stáhnout teplotu na nízkou a vařit česnek po 45min., až je měkký, ale nezbarvený. Do horkého oleje s česnekem přidat ocet, cukr, a koření. Vložit vše do sklenice se vzduchotěsným uzávěrem, nechat úplně vystydnout, uzavřít a uschovat v chladničce.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 22.11.03 vloženo
  • 17468x zobrazeno

Ingredience

  • 24 stroužků česneku, oloupaného
  • 500ml dobrého olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžíce vinného bílého octa
  • 1 lžíce provencalských bylinek (směs je na Labužníku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Confit z česneku - francouzský recept pro naložený česnek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hruškový koláč Hruškový koláč
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz