Recept Čínské pečené kuře ve slaném krunýři - Žebrákovo kuře

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na pracovní desku položit dva velké pláty alobalu. Po delší straně je několikrát přeložit jako faldík, aby držely pohromadě. Potřít je olejem a doprostřed nahoru položit připravené kuře prsama nahoru. Vetřít do kuřete tmavou sójovou omáčku, nechat 5 minut odležet a potom kuře potřít olejem. Kůži z krku zajistit párátky a tím otvor uzavřít. Křídla založit pod kuře. Kuře nacpat směsí na drobno posekané zelené šalotky, zázvoru, cukru, vody, sójové omáčky, sherry a koření. Zajistit otvor párátkem tak, aby tekutina nevytekla. Je-li nutné tak otvor zašít. Potom kuře těsně zabalit do alobalu. V míse zpracovat pomocí rukou ingredience pro solné těsto (přidat tolik vody, aby těsto bylo tuhé), vyválet na trochu pomoučeném vále asi 1.4 cm tlustou placku velkou natolik, aby se do něj dalo zabalit celé kuře. Položit těsto na pomaštěný plech s vyšším okrajem, zabalit kuře v alobalu do něj a těsně ho všude uzavřít. Zkontrolovat, není-li někde nějaká díra, kudy by unikala pára. Povrch solného krunýře uhladit pomocí navlhčených prstů. Péct v 220-230°C troubě nepřikryté po 1 hodinu, snížit teplotu na 160°C a pokračovat v pečení po 3 hodiny, nebo až je těsto křehké a vytvoří křupavou krustu. Vyjmout kuře z trouby a kladívkem, nebo paličkou na maso opatrně rozbít těsto a to zahodit. Je dobré přes krunýř přehodit čistou utěrku, která zabrání odlétáváni kousků těsta. Oprášit štětcem a potom opatrně rozbalit alobal. Kuře přendat na servírovací mísu a podávat. TIP: Kuře se může přinést na stůl s částečně odstraněným krunýřem a pootevřeným alobalem a tak mají také hosté požitek ze zajímavé přípravy kuřete. Opravdu potřebujete 1 kilo soli, která neovlivní chuť kuřete, ale zajišťuje ochranu při dlouhém pečení a tak se kuře stává neobyčejně šťavnaté.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 22.08.02 vloženo
  • 9654x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/4 kg kuře, omyté a osušené bez vnitřností
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky+ trocha extra
  • 3 cm čerstvého oloupaného zázvoru nakrájeného na plátky
  • 2 lžíce arašidového oleje, oleje z řepky, nebo rostlinného
  • 3 zelené šalotky na jemno nakrájené
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička cukru
  • 60ml světlé sójové omáčky
  • 3 lžíce suchého sherry
  • 1/4 lžičky koření pěti vůní
  • párátka
  • pekáč vymaštěný
  • kladívko, nebo palička na maso
  • solné těsto:
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1kg obyčejné soli
  • 1 - 2 hrnky vody

Doporučená příloha

  • Rýže a v páře vařená zelenina, nebo zeleninová směs ve Wok kotlíku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínské pečené kuře ve slaném krunýři - Žebrákovo kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz