Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kdo má v zásobách čerstvé brusinky, může tak brusinkovou marmeládu nahradit, v každém případě je spojení pečeného kuřecího masa s brusinkovou omáčkou delikátní.
Celé kuře zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citrónovou šťávou a uvnitř vytřeme a zvenčí polijeme rozehřátým máslem. Pevně poklademe plátky slaniny a pečeme asi 20 minut při 230°C. Potom odstraníme slaninu a dopečeme při 180°C dalších 50 minut.
Mezitím připravíme *omáčku:*
V kastrůlku necháme rozpustit brusinkovou marmeládu, opatrně ji rozředíme pomerančovým džusem a citrónovou šťávou. Přidáme zázvor (kdo má rád, přidá čerstvý tymián) a zahustíme solamylem rozkvedlaným v malém množství vody. Za občasného promíchání provaříme a podle chuti doladíme solí, bílým pepřem a případně česnekem.
Upečené kuře rozporcujeme a podáváme obložené opečenou slaninou a přelité brusinkovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso
brambory, maštěné máslem, sypané petrželkou, případně pokladené kousky opečeného česneku
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.8.12 21:31
Velmi dobré, chutnalo nám!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou
4 příspěvky 12.11.18 06:55
to bych si hned dala
http://ahoj77.blog.cz
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvinko, nedošla, protože jsem hlídala neteřinku - má zlomenou ručičku tak hloupě, že musí mít sádrový krunýř. Tak jsme byly doma (všechny holky), hrály si, uklízely, hrály a uklízely a tak dokola. Snad zítra…myslím na to, už kvůli těm novým pěkným receptům Tey63, které bych chtěla realizovat, a které vyžadují sušená rajčata..:-)
Pa B.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Aha, ne Zlatinky, ale kuře na trůnu, já chytrá
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
tak Zlatinky už hledám.
Tobě taky pěkný večer, došla jsi dnes do toho řeckého obchodu, dnes nebylo takové horko:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
mám radost, tak si nechte chutnat. Já kuře dělávám často, ovšem takto vcelku, nenaporcované spíše výjimečně. Na tento způsob nám opravdu chutná. Ještě malý fígl: porcuji až asi 15 minut po vyndání z trouby. Jednak jsem to někde četla, jednak jsem se mnohokrát osobně přesvědčila o tom, že se chutě uvnitř kuřátka rovnoměrně rozloží a je potom jaksi chutnější. Vyplatí se počkat!
Já zítra dělám Zlatinky kuře na trůnu - už je vše, co šlo, připravené, tak se těším.
Pa a hezký večer Bona
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
tohle se mi líbí, dávám do oblíbených. Děkuju Bono.
Zítra bude Jogurtové kuře, v neděli to Tvoje.
Třeba nikdo neřekne: „Zase kuřeee?“