Recept ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

ČÍŇAN  (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Úvod

Recept na „chinois“ mi poslala paní casinová mailem s dovětkem: „Tak toto by se mi taky líííbilo!“ NĚKDY mně stačí jen naznačit, hihi…
Zavinout ten puding je asi jako motat živého úhoře…, ale jde to :)
Hůře už se dělají snad jen ŠIŠMÁCI

… akorát jsem v tom fofru zapomněl dát do náplně to čokoládové zobání… Ale i tak si ta moje smlsla…

Postup

TĚSTO
V trošce teplého oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice. S dalšími surovinami zaděláme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

KRÉM
V kotlíku vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkou. Naředíme mlékem, vmícháme mouku a přidáme zbytek mléka. Tuto směs dáme do kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme a po odstavení necháme vychladnout.

Z kousku těsta vyválíme tenký kruh kterým vyložíme dno formy. Zbývající těsto propracujeme na vále a rozválíme na obdélníkový plát asi 60 cm dlouhý a asi 3 mm tlustý. Plát potřeme vychladlým vanilkovým krémem, posypeme nasekanou čokoládou a zavineme. Vzniklou roládu (asi 60 cm dlouhou) nakrájíme na 4 cm široké kousky které naskládáme nastojato do dortové formy.
Pečeme krátce při 200°C a dopékáme asi 45 minut při 170°C (podle potřeby přikrýt alobalem, samozřejmě lesklou stranou nahoru :)
Hotové chinois necháme úplně vychladnout, a teprve potom je nakrájíme, nebo rozeberte na jednotlivé šneky. Vydrží dobré prý i 3 dny… :nevim:

Poznámka
S těstem se docela dobře pracuje a dá se vyválet přes celý vál.
Kruh na vyložení formy lze z plátu vyříznout nožem podle formy, nebo vytlačit přímo formou.
Krému se zdá být až moc, klidně přizvěte k pečení malé ulizovače :)
Při krájení „rolády“ neodebírat hned po odkrojení jednotlivé šneky – omezí se tak vytékání krému.
Na krájení používám nůž s čepelí 4 cm širokou. Slouží mi jako míra a šneci jsou potom jeden jako druhý.
Při pečení je zkoušení špejlí k ničemu – vždy bude vlhká…

Recept je z kategorií: Koláče Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.11.13 vloženo
  • 3478x zobrazeno

Ingredience

  • Forma o průměru 24 cm
  • .
  • Těsto:
  • 75 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 15 g kvasnic
  • 300 g hladké mouky
  • 1 velké vejce
  • 70 g másla
  • sůl
  • .
  • Krém:
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • vanilka
  • 50 g čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 24.11.13 09:35

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
347 příspěvků 24.11.13 13:59

中國的 :-) Hihi

 
gmp
1603 příspěvků 24.11.13 13:35
+

Hezký, ale ta kaligrafie, ta by se měla ještě cvičit. :think:

 
casino
4466 příspěvků 24.11.13 09:54
Nejsem žádný troškař a pekl jsem ze dvou dávek

Chtěl jsem vyzkoušet i pečení v REMOSCE. Tudy cesta nevede, leda by se peklo z poloviční dávky. Těsto vyběhlo až po těleso a začalo se připalovat, takže „remoska“ skončila v troubě! Prosím doslova a né že jako to prasátko z Lakomé Barky :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.11.13 v 10:11

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz