Recept ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

ČÍŇAN  (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Úvod

Recept na „chinois“ mi poslala paní casinová mailem s dovětkem: „Tak toto by se mi taky líííbilo!“ NĚKDY mně stačí jen naznačit, hihi…
Zavinout ten puding je asi jako motat živého úhoře…, ale jde to :)
Hůře už se dělají snad jen ŠIŠMÁCI

… akorát jsem v tom fofru zapomněl dát do náplně to čokoládové zobání… Ale i tak si ta moje smlsla…

Postup

TĚSTO
V trošce teplého oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice. S dalšími surovinami zaděláme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

KRÉM
V kotlíku vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkou. Naředíme mlékem, vmícháme mouku a přidáme zbytek mléka. Tuto směs dáme do kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme a po odstavení necháme vychladnout.

Z kousku těsta vyválíme tenký kruh kterým vyložíme dno formy. Zbývající těsto propracujeme na vále a rozválíme na obdélníkový plát asi 60 cm dlouhý a asi 3 mm tlustý. Plát potřeme vychladlým vanilkovým krémem, posypeme nasekanou čokoládou a zavineme. Vzniklou roládu (asi 60 cm dlouhou) nakrájíme na 4 cm široké kousky které naskládáme nastojato do dortové formy.
Pečeme krátce při 200°C a dopékáme asi 45 minut při 170°C (podle potřeby přikrýt alobalem, samozřejmě lesklou stranou nahoru :)
Hotové chinois necháme úplně vychladnout, a teprve potom je nakrájíme, nebo rozeberte na jednotlivé šneky. Vydrží dobré prý i 3 dny… :nevim:

Poznámka
S těstem se docela dobře pracuje a dá se vyválet přes celý vál.
Kruh na vyložení formy lze z plátu vyříznout nožem podle formy, nebo vytlačit přímo formou.
Krému se zdá být až moc, klidně přizvěte k pečení malé ulizovače :)
Při krájení „rolády“ neodebírat hned po odkrojení jednotlivé šneky – omezí se tak vytékání krému.
Na krájení používám nůž s čepelí 4 cm širokou. Slouží mi jako míra a šneci jsou potom jeden jako druhý.
Při pečení je zkoušení špejlí k ničemu – vždy bude vlhká…

Recept je z kategorií: Koláče Moučníky

Nahlásit recept

  • 24.11.13 vloženo
  • 3599x zobrazeno

Ingredience

  • Forma o průměru 24 cm
  • .
  • Těsto:
  • 75 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 15 g kvasnic
  • 300 g hladké mouky
  • 1 velké vejce
  • 70 g másla
  • sůl
  • .
  • Krém:
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • vanilka
  • 50 g čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 24.11.13 09:35

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Lyduska
356 příspěvků 24.11.13 13:59

中國的 :-) Hihi

gmp
1603 příspěvků 24.11.13 13:35
+

Hezký, ale ta kaligrafie, ta by se měla ještě cvičit. :think:

casino
4482 příspěvků 24.11.13 09:54
Nejsem žádný troškař a pekl jsem ze dvou dávek

Chtěl jsem vyzkoušet i pečení v REMOSCE. Tudy cesta nevede, leda by se peklo z poloviční dávky. Těsto vyběhlo až po těleso a začalo se připalovat, takže „remoska“ skončila v troubě! Prosím doslova a né že jako to prasátko z Lakomé Barky :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.11.13 v 10:11

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz