Recept ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem
casino Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept na „chinois“ mi poslala paní casinová mailem s dovětkem: „Tak toto by se mi taky líííbilo!“ NĚKDY mně stačí jen naznačit, hihi... Zavinout ten puding je asi jako motat živého úhoře…, ale jde to :) Hůře už se dělají snad jen "ŠIŠMÁCI":https://www.labuznik.cz/recept/sismaky/ … akorát jsem v tom fofru zapomněl dát do náplně to čokoládové zobání… Ale i tak si ta moje smlsla…
Postup
TĚSTO V trošce teplého oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice. S dalšími surovinami zaděláme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. KRÉM V kotlíku vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkou. Naředíme mlékem, vmícháme mouku a přidáme zbytek mléka. Tuto směs dáme do kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme a po odstavení necháme vychladnout. Z kousku těsta vyválíme tenký kruh kterým vyložíme dno formy. Zbývající těsto propracujeme na vále a rozválíme na obdélníkový plát asi 60 cm dlouhý a asi 3 mm tlustý. Plát potřeme vychladlým vanilkovým krémem, posypeme nasekanou čokoládou a zavineme. Vzniklou roládu (asi 60 cm dlouhou) nakrájíme na 4 cm široké kousky které naskládáme nastojato do dortové formy. Pečeme krátce při 200°C a dopékáme asi 45 minut při 170°C (podle potřeby přikrýt alobalem, samozřejmě lesklou stranou nahoru :) Hotové chinois necháme úplně vychladnout, a teprve potom je nakrájíme, nebo rozeberte na jednotlivé šneky. Vydrží dobré prý i 3 dny… :nevim: Poznámka S těstem se docela dobře pracuje a dá se vyválet přes celý vál. Kruh na vyložení formy lze z plátu vyříznout nožem podle formy, nebo vytlačit přímo formou. Krému se zdá být až moc, klidně přizvěte k pečení malé ulizovače :) Při krájení „rolády“ neodebírat hned po odkrojení jednotlivé šneky – omezí se tak vytékání krému. Na krájení používám nůž s čepelí 4 cm širokou. Slouží mi jako míra a šneci jsou potom jeden jako druhý. Při pečení je zkoušení špejlí k ničemu – vždy bude vlhká…
Recept je z kategorií: Koláče Moučníky
- 24.11.13 vloženo
- 6826x zobrazeno
Ingredience
- Forma o průměru 24 cm
- .
- Těsto:
- 75 ml mléka
- 40 g cukru
- 15 g kvasnic
- 300 g hladké mouky
- 1 velké vejce
- 70 g másla
- sůl
- .
- Krém:
- 3 žloutky
- 100 g cukru
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- vanilka
- 50 g čokolády
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na ČÍŇAN (次男) chinois - moučník s vanilkovým krémem
中國的
Hihi
Hezký, ale ta kaligrafie, ta by se měla ještě cvičit.
Chtěl jsem vyzkoušet i pečení v REMOSCE. Tudy cesta nevede, leda by se peklo z poloviční dávky. Těsto vyběhlo až po těleso a začalo se připalovat, takže „remoska“ skončila v troubě! Prosím doslova a né že jako to prasátko z Lakomé Barky
Příspěvek upraven 24.11.13 v 10:11