Recept Šišmáky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šišmáky

Postup

Droždí se rozdrobí v hrstce hrubé mouky,vše na vále vypracujeme v těsto.mouku přisypeme postupně, těsto musí být vláčné a nelepivé.
Bílky ušleháme s moučkovým cukrem v hustý sních.
Těsto rozdělíme na čtyry díly,vyválíme tenké placky asi jako na závin, každou placku potřeme hustým sněhem a posypeme sekanými ořechy,srolujeme a krájíme na dílky asi 2cm široké,klademe na vymazaný plech řeznou plochou a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200°C do růžova.Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Těsto se nenechává kynout !!

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.02.08 vloženo
  • 8307x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45min + doba na upe

Ingredience

  • 20g droždí
  • hrstka hrubé mouky
  • 250g másla
  • 3 žloutky
  • 3 PL mléka
  • špetka soli
  • hladká mouka dle potřeby
  • 4bílky a 150g moučkového cukru
  • asi hrnek sekaných ořechů
  • moučkový cukr na obalení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 02.03.13 20:11

.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Šišmáky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 02.11.09 02:51
Re: Šišmáky

… mám odzkoušeno, příští týden prý musím zopakovat :o)
Hl. mouky je skoro 350 g, stačí 3 ks vajec, ořechy vmíchám do sněhu (+skořice), kousky odděluji vlascem (nití)… odzkoušeno i s povidly (bez sněhu:-) …je to paplačka, ti šmejdi, než se uvelebí na plechu, jsou jako živí (není potřeba je formovat do kulata, sami se pečením srovnají:-), ale „só chotné“

 
bedla  08.02.09 03:21
Re: Šišmáky - aničko ...

není zač, ráda bych uveřejnila odkaz, ale odjížděli jsme si rovnat kostičky do vířivek a plavat a plavat, tak nebyl čas. Vím, že by sis poradila. Tak alespoň budeme obě zkoušet péct. Ten recept byl zřejmě uveřejněn někde na rozhlasové stanici a pak se rozšířil. No, tak aby byl také tak dobrý.

 
anickav
2904 příspěvků 07.02.09 19:37
Re: Šišmáky, Bedli,

teraz som sa pozrela na iný web, tam je to ako Ty udávaš - 300 g hladkej múky a tá hrubá sa dáva na kvások. Inak, fakt to nevyzerá zle!
Vďaka za radu!

 
bedla  07.02.09 15:56
Re: Šišmáky ... Aničko,

zadej si Šišmáky do vyhledávače. Jak se recept opisuje z webu na web, každý upravuje k obrazu svému. Někde jsem četla až 300 g hladké mouky … to je ta poznámka - hladká mouka podle potřeby. Nemusí to být špatné. Ale ta čeština …

 
anickav
2904 příspěvků 07.02.09 15:30
Re: Šišmáky

Mňa recept tiež zaujal, len ma mätie tá múka - hrstka hrubej a hladká podľa potreby. Ku 250 g masla toho treba zrejme dosť a pri múčnikoch je rozdiel, či dám 200 alebo 300 g múky. Nepoznáte toto niekto, piekli ste to? Ďakujem za prípadné info.
Peknú sobotu!

 
jkoubova
6 příspěvků 07.02.09 03:59
Re: Šišmáky

Recept je zajímavý, jen ten pravopis.. /Např. sních, atd./ Jak

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz