Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubo pokrájenou cibuli osmaženou na oleji. Za stálého míchání vše osmažíme a potom podlijeme 2-3 lžícemi vody a na mírném ohni podusíme pod pokličkou asi po 5min. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v sójovém mléce. Promícháme a vaříme do měkka. Těsně před koncem vaření omáčku podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem. Omáčku propasírujeme a posypeme petrželkou. Jako příloha k omáčce jsou vařené brambory, bramborová kaše připravená se rostlinným máslem a sójivým mlékem, nebo i chléb vhodný ke konzumaci při dělené stravě.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celerová omáčka