Recept Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem

Úvod

Recept je variantou předkrmu, který mě zaujal v restauraci. Sýr a majonézu doporučuji dávkovat dle chuti.

Postup

Červenou řepu omyjeme, uvaříme v hrnci s vodou doměkka (tato velikost cca 45 min). Vodu slijeme, řepu necháme zchládnout (nenechejte ale vychladnout úplně).

Poté celeru odstraníme svrchní vrstvu, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v páře cca 10 minut.

Poté prolisujeme/pro­pasírujeme, smícháme s ricottou, majonézou, osolíme, opepříme dle chuti. Nebojte se osolit, řepa je sladká.

Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (nebo v případě chuťovek silnější, ze kterých vykrájíme formičkami tvary) a osušíme.

Plátky řepy pokládáme na talíř na sebe a prokládáme vrstvičkou krému. Ten před podáváním můžeme, ale nemusíme vychladit.
Ozdobíme bylinkami a podáváme s rozpečenou bílou bagetkou.

Recept je z kategorií: Chuťovky Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 06.12.11 vloženo
  • 4508x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 větší červená řepa (průmě ca 8 cm)
  • 150-200 g bulvy celeru
  • lžíce ricotty
  • půl lžíce až lžíce majonézy (dle chuti)
  • sůl, pepř dle chuti
  • bylinky na ozdobení (ideálně řeřicha)

Doporučená příloha

  • francouzská bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
ninel
12 příspěvků 21.12.11 13:35

Tak jsem to vyzkoušela se syrovým celerem. Hotový výtvor jsem dala vychladit a pak si na něm pošmákla s chlebíkem s vypečenou kůrčičkou. Červenou řepu jsem začala konzumovat teprve nedávno a už na ni nedám dopustit. Raději ji mám vařenou než pečenou.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.12.11 11:39

Pect v alobalu jednu celou repu je sice vyborne, ale pri dnesnich cenach el. ponekud drazsi chutovka. Proto si pecu takovehle veci vzdycky spolecne s necim vetsim . Varenou bych na takovou dobrotu ani nepouzila, ta pecena s troskou oleje je vyborna. Jake k ni da kdo koreni ci bylinky je uz na chuti.
Celer strouhany, syrovy, jedine tak a ne jinak !
Ovsem ja trochu majonezy dam, uzasne to zjemni cele.
Jak ja se tesim az to udelam !!

 
kaatja22
6 příspěvků 07.12.11 11:25

Děkuji moc za komentáře. Babi, ten syrový celer, to může být zajímavé, na menším množství určitě vyzkouším (donedávna jsem celer totiž vůbec nejedla, tak musím zkoušet pomalu :-) No a to pečení je dobrý postřeh. Příště zkusím upéct a dám do receptu varianty. Kamarádka mně totiž doporučovala jeden recept na podobnou úpravu (ala caprese, s mozarellou, oliv. olejem..) a nebyla jsem si jistá zda řepu pekla nebo vařila
Mimochodem když mluvím o troubě, tak nevím jestli ten recept je na labužníkovi, ale v troubě připravuju v balíčku z alobalu zabalenou, na menší kousky nakrájenou řepu s olivovým olejem a balsamikem plus prolisovaný česnek a čerstvá majoránka. Vypůjčeno od Jamie Olivera (ač původně je to jak jsem někde četla francouzský recept a že místo majoránky dávají tuším rozmarýn? S rozmarýnem jsem ale ještě nezkoušela) a s bílou bagetkou je to výborný předkrm nebo lehká večeře :-)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.11 21:25

babi me predbehla :-). Tohle vyzkousim, repu upecu a majonezu vynecham. Uz se tesim! A jist se to da elegantne jako kazdy „millefeuille“ - po jednotlivych patrech (muj muz tak zasadne ji i tatranky).

 
babi
6360 příspěvků 06.12.11 21:15

kaatjo, recept se mi velice libi :potlesk: , tak jako vsechny recepty na cervenou repu. Repy bych nejspis upekla v troube, dostanou zkaramelizovanou chut. Celer pouzit jako remouladu (na hrubeji nastrouhany celer syrovy), ale zatim jsem neochutnala tvoji verzi :-)
Zdravim.

 
kaatja22
6 příspěvků 06.12.11 19:03

Jí se to vidličkou a nožem, takže docela dobře :-)
Křen by mohla být zajímavá varianta, dobrý tip.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.11 13:31

Krásně to jistě vypada, ještě lépe chutná, ale asi dost blbě jí, co? 8-o :-P

Místo celeru by se mohl i nastrouhat kren !

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz