Recept Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem

Úvod

Recept je variantou předkrmu, který mě zaujal v restauraci. Sýr a majonézu doporučuji dávkovat dle chuti.

Postup

Červenou řepu omyjeme, uvaříme v hrnci s vodou doměkka (tato velikost cca 45 min). Vodu slijeme, řepu necháme zchládnout (nenechejte ale vychladnout úplně).

Poté celeru odstraníme svrchní vrstvu, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v páře cca 10 minut.

Poté prolisujeme/pro­pasírujeme, smícháme s ricottou, majonézou, osolíme, opepříme dle chuti. Nebojte se osolit, řepa je sladká.

Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (nebo v případě chuťovek silnější, ze kterých vykrájíme formičkami tvary) a osušíme.

Plátky řepy pokládáme na talíř na sebe a prokládáme vrstvičkou krému. Ten před podáváním můžeme, ale nemusíme vychladit.
Ozdobíme bylinkami a podáváme s rozpečenou bílou bagetkou.

Recept je z kategorií: Chuťovky Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.12.11 vloženo
  • 4347x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 větší červená řepa (průmě ca 8 cm)
  • 150-200 g bulvy celeru
  • lžíce ricotty
  • půl lžíce až lžíce majonézy (dle chuti)
  • sůl, pepř dle chuti
  • bylinky na ozdobení (ideálně řeřicha)

Doporučená příloha

  • francouzská bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mille feuille z červené řepy s celerovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ninel
12 příspěvků 21.12.11 13:35

Tak jsem to vyzkoušela se syrovým celerem. Hotový výtvor jsem dala vychladit a pak si na něm pošmákla s chlebíkem s vypečenou kůrčičkou. Červenou řepu jsem začala konzumovat teprve nedávno a už na ni nedám dopustit. Raději ji mám vařenou než pečenou.

 
wydra  07.12.11 11:39

Pect v alobalu jednu celou repu je sice vyborne, ale pri dnesnich cenach el. ponekud drazsi chutovka. Proto si pecu takovehle veci vzdycky spolecne s necim vetsim . Varenou bych na takovou dobrotu ani nepouzila, ta pecena s troskou oleje je vyborna. Jake k ni da kdo koreni ci bylinky je uz na chuti.
Celer strouhany, syrovy, jedine tak a ne jinak !
Ovsem ja trochu majonezy dam, uzasne to zjemni cele.
Jak ja se tesim az to udelam !!

 
kaatja22
6 příspěvků 07.12.11 11:25

Děkuji moc za komentáře. Babi, ten syrový celer, to může být zajímavé, na menším množství určitě vyzkouším (donedávna jsem celer totiž vůbec nejedla, tak musím zkoušet pomalu :-) No a to pečení je dobrý postřeh. Příště zkusím upéct a dám do receptu varianty. Kamarádka mně totiž doporučovala jeden recept na podobnou úpravu (ala caprese, s mozarellou, oliv. olejem..) a nebyla jsem si jistá zda řepu pekla nebo vařila
Mimochodem když mluvím o troubě, tak nevím jestli ten recept je na labužníkovi, ale v troubě připravuju v balíčku z alobalu zabalenou, na menší kousky nakrájenou řepu s olivovým olejem a balsamikem plus prolisovaný česnek a čerstvá majoránka. Vypůjčeno od Jamie Olivera (ač původně je to jak jsem někde četla francouzský recept a že místo majoránky dávají tuším rozmarýn? S rozmarýnem jsem ale ještě nezkoušela) a s bílou bagetkou je to výborný předkrm nebo lehká večeře :-)

 
zébulon  06.12.11 21:25

babi me predbehla :-). Tohle vyzkousim, repu upecu a majonezu vynecham. Uz se tesim! A jist se to da elegantne jako kazdy „millefeuille“ - po jednotlivych patrech (muj muz tak zasadne ji i tatranky).

 
babi
6360 příspěvků 06.12.11 21:15

kaatjo, recept se mi velice libi :potlesk: , tak jako vsechny recepty na cervenou repu. Repy bych nejspis upekla v troube, dostanou zkaramelizovanou chut. Celer pouzit jako remouladu (na hrubeji nastrouhany celer syrovy), ale zatim jsem neochutnala tvoji verzi :-)
Zdravim.

 
kaatja22
6 příspěvků 06.12.11 19:03

Jí se to vidličkou a nožem, takže docela dobře :-)
Křen by mohla být zajímavá varianta, dobrý tip.

 
wydra  06.12.11 13:31

Krásně to jistě vypada, ještě lépe chutná, ale asi dost blbě jí, co? 8-o :-P

Místo celeru by se mohl i nastrouhat kren !

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz