Recept Provolone s rajčatovou omáčkou Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provolone s rajčatovou omáčkou

Úvod

Většinou se sýr Provolone podává jako předkrm, rozpečený v troubě, posypaný bylinkami a zalitý olivovým olejem.

Postup

Do menší zapékací misky dáme dvě lžíce omáčky z rajčat. Na omáčku položíme plátek sýra, který posypeme bylinkami a zalijeme kvalitním olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 15 minut. Ihned podáváme. Určitě má každý svůj recept, ale přidávám, jak jsem dělal *rajčatovou omáčku* v tomto případě já: Na olivovém oleji jsem zesklovatěl nadrobno nakrájenou cibuli, česnek. Přidal jsem konzervu loupaných rajčat pokrájených na kousky, krapet bílého vína, bobkový list, sůl, pepř. Nechal provařit, přidal štipec petržele a bazalky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 30.01.13 vloženo
  • 5676x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 velké lžíce rajčatové omáčky
  • 1 silný plátek sýra Provolone o hmotnosti cca 200 g
  • bylinky a koření podle chuti (já jsem dal provenzálské, oregáno a pepř)
  • trocha olivového oleje

Doporučená příloha

  • Pečivo, může být i opečené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 30.1.13 16:12

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Provolone s rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provolone s rajčatovou omáčkou

esmeralda
4813 příspěvků 31.7.13 00:23

To pečivo je k tomu důležité. Ani bych ho neopékala. Aspoň pěkně nacucne zbytky z misky.
Takové dobroty tam nesmí zbýt ani kapka.
Vyzkouším brzy na nějaké návštěvě. Dík za recept.

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.2.13 13:55

Jsem rád že chutnalo :mavam:

lydia
1227 příspěvků 16.2.13 19:06

Joris, Provolone jsem zatím někdy používala jenom na gratinování, protože se pěkně rozpouští.
Tento recept je výborný. Děkuji za něj. Včera jsem vařila rajskou omáčku a provolone byl také doma, tak jsem hned na večeři vyzkoušela. Určitě ne naposledy. Všimla jsem si, že vkládáš velmi pěkné recepty.

Zuzka1973
2361 příspěvků 30.1.13 16:52

Tak to bych si dala hned… ale chybí mi to nejpodstanější - Provolone. Tak zatím alespoň ukládám. A děkuji za další skělý tip :kytka: Škoda, že některé sýry u nás prostě na vsi neseženu… musím vždy počkat, až se dostanu do města…
Už mám tolik uložených receptů… jenže realizace je pomalá, receptů spousty, ale času málo :)
No, ale však se jednou na všechny dostane :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz