Recept Čatní z červeného rybízu a červené cibule

Eleeen Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Cibuli a papriku promíchejte s olejem a potom osmahněte na rozpálené pánvi. Zelenina by měla zvláčnět a trochu chytit barvu; trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte z pánve a dejte stranou. 2. Chilli, česnek a zázvor dejte spolu s polovinou octa do hrnce, uveďte do varu a na mírném ohni dvě až 3 minuty vařte. Vsypte cibuli s paprikou, přidejte zbylý ocet, všechen cukr, koření a lžičku soli. 3. Uveďte do varu a směs nechte na mírném plameni asi 5 minut probublávat tak, aby zhoustla. Přisypte rybíz a vařte ještě 5 minut: kuličky by měly začít praskat, ale neměly by se úplně rozvařit. Pak hrnec odstavte a obsah vlijte do ohnivzdorných sklenic, vypláchnutých horkou vodou. 4. Sklenice zavíčkujte, dokud je zavařenina ještě horká, obraťte dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujte v lednici. Osobní poznámky: - oproti kamarádce se mi čatní zdálo pořád moc kyselé, přidávala jsem cukr – od oka. Kamarádka pak přiznala, že do trojité dávky „švihla“ pytlík rozinek, což asi směs přisladilo. - asi příště zkusím dát jen polovinu octa a druhou polovinu dám dobré červené víno. - použila jsem do směsi GELFIX 2:1, směs bezvadně želírovala, ovšem jen do přidání rybízu, pak zase mírně nařídla. Gelfix jsem použila proto, abych směs nemusela skladovat v lednici a mohla mít skleničky např. ve spíži. - když vsypete rybíz, snížíte teplotu, těch posledních 5 minut se počítají až od chvíle, kdy směs i s rybízem opět přijde k varu!!!

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 07.08.06 vloženo
  • 17414x zobrazeno

Ingredience

  • Čatní z červeného rybízu a červené cibule
  • 2 stř. velké červené cibule, oloupané a nakrájené na klínky
  • 1 malá červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na drobné kousky
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 2 velké stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • centimetrový kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný najemno
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 140 g přírodního cukru
  • 1 ČL kořenící směsi Koření pěti vůní
  • 1 ČL soli
  • 200 g očištěného červeného rybízu

Doporučená příloha

  • pořádná flákota masa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čatní z červeného rybízu a červené cibule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čatní z červeného rybízu a červené cibule

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čatní z červeného rybízu a červené cibule

jen regeneruj, každý by měl. A ve výsledku je jedno, jestli na Kanárech anebo v Žirovnici v kempu pod stanem, hlavně, aby člověk neměl ty běžné starosti a mohl myslet na jiné, lepší věci.
Ale stejně nám ty tvoje kydy budou chybět…

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čatní z červeného rybízu a červené cibule - Eleeenko...

…děkuji Ti za recept. Vzhledem k tomu, že rybíz již netrpělivě přešlapuje v mrazáku a nemůže se dočkat svého uplatnění, tak bude jen otázka dnů, kdy z něj nadělám „fašírku“…hihi…budu postupně informovat…jen si mezitím odskočím zregenerovat své zemdlelé údy kdesi k Jadranu…(to se nechvastám, jen tím chci lehce naznačit, že budete mít na chvíli pokoj od těch mých kydů…:-)))

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čatní z červeného rybízu a červené cibule

no, já jsem si včera dávala kuře jako kachna a k tomu 2 lžičky toho mého a ač se samotné zdá opravdu pořád kyselé, tak k masenku bylo skvělé. Ale i tak ho příště udělám s menším množstvím…

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čatní z červeného rybízu a červené cibule

S tím octem je to fakt. Dělala jsem letos angreštové čatní a jelikož se mi zdálo octu příliš mnoho, postupně jsem přidávala. Jsem totiž vyléčená z loňského cuketového čatní, kdy jsem dala octa přesně podle receptu a bylo to dost kyselé, ale bohužel, už byl všechen tam…

ifka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čatní z červeného rybízu a červené cibule

Taky mám občas dojem, že v receptech je velmi často uváděné příliš velké množství vinného octa- např. jsem minulý týden zkoušela francouzskou pepřovou omáčku POIVRADE od Babi a tam bylo dokonce uvedeno 1/2 litru!! vinného octa. Dala jsem sotva 1.5deci a úplně to stačilo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz