Recept Červené zelí podle švédů (jednoduché)

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát máslo na středním ohni ve velkém kastrole a přidat jablka, cibuli a vše dusit asi 10min. do měkka. Vložit dovnitř zelí, sem tam zamíchat a dusit asi 8min. Přidat cukr, sůl, hřebíčky, ocet a nové koření. Přikrýt a dusit, až je zelí křupavě měkké. Asi 10min. Odkrýt a přidat víno, rosol a dusit dalších 5min. Dochutit solí a pepřem, chcete-li.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 01.05.03 vloženo
  • 9157x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 4 zelená, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
  • 1 velká cibule na tenké plátky nakrájená
  • 1kg červeného zelí na jemno nastrouhaného
  • 4 lžíce světle hnědého cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pomletých hřebíčků
  • 1/4 lžičky pomletého nového koření
  • 80ml červeného vína
  • 2 lžíce rosolu z červeného rybízu
  • sůl a pepř podle chuti, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červené zelí podle švédů (jednoduché)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kopretinko...

mnohé dky! Většina Labužníků asi ví, že slovem jednoduché, myslím jednoduchou přípravu. Na tyto recepty upozorňuji kvůli naším začínajícím kuchařkám/ům. Původně jsem se rozhodla poznámku Blusmen ignorovat, tak jako
poznámku Darči a některých jiných. Píši pouze z důvodů Ti říct, že Tvůj komentář velice ohodnocuji! S pozdravem,

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Blusmen

Myslím, že to je věc názoru, třeba podle mne tento recept jednoduchý je. Co je složitého na tom vařit zelí a pak přidat ingredience a nějaké koření? Navíc je postup velmi dobře popsán takže nemáš kde zakopnout. A to že je v názvu napsáno jednoduché jistě není myšleno tak, že k tomuto receptu budeš potřebovat například pouze zelí a sůl.

Blusmen
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Jednoduché????

Nezlob se na mě, ale za jednoduché považuji jídlo jak jednoduché na přípravu, tak svými ingrediencemi… A to tvé určitě není…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Karbanátky Karbanátky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz