Recept Naše oblíbené červené zelí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Naše oblíbené červené zelí

Úvod

Známá příloha zejména ke staročeským jídlům, po vyzkoušení jiné ke kachně nebo huse neděláme.

Postup

Zelí nakrouhat, jablko nakrájet na menší kostky, dát do většího hrnce a zalít džusem a vínem. Potom přidáme hřebíček s bobkovým listem a vaříme do poloměkka. Nakonec dochutit pepřem, solí, cukrem dle chuti a přidat 1-2
lžíce marmelády. Můžeme podávat jako obvyklou přílohu.Před podáním na talíř zelí scedime, jelikož větší množství džusu používám jako nálev.

Recept je z kategorií: Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.01.15 vloženo
  • 2414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Menší hlávka červeného zelí
  • 1 větší jablko
  • 1,5l džusu z černého rybízu
  • 100ml červeného vína ( může být i bez)
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • Sůl
  • Pepř
  • Cukr
  • Tmavá marmeláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

RencaMilotinska 29.01.15 23:37

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Naše oblíbené červené zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
RencaMilotinska
7 příspěvků 31.01.15 12:53

Recept jsem upravila, podotkla cezeni…bohužel jsem to brala jako samozřejmost…stá­vající už vědí

 
jolana
5064 příspěvků 31.01.15 12:31

Hahaaaa…dusis, dusiiiis?! vsak dus pokial zdravie sluzi… :mrgreen: :P..potom uz budes len varit a obvarat :P

PS:..a uz ta mam!!!… naskval sa pozri nielen na pekacik, ale co je dnu v pekaciku na foto a uvidis ako je to zeli zaliate…tsss…

 
casino
4463 příspěvků 31.01.15 01:51

No, je otááázne, co to je •Menší hlávka červeného zelí :)
I kdyby zelisko bylo velikosti koňské hlavy, tak mi přijde těch tekutin privela :mrgreen:
Ale autorka si počíná poněkud rafinovaně: místo toho, aby do rcp napsala že to na talíř cedí (ale o čom bychom tu potom plkali, že?) tak kličkuje jak zajíc mezi červeným zelím :mrgreen:

Zelí mi asi chutnat bude, ale počkám až co vyvede @birkana :mavam:

@Eja (stran pektinu)
ale v receptu nestojí NEZRALÉ či zelené, ale •1 větší jablko… :)

@jolana
I trochou vody podlité zelí dokážu „uvařit“ šťavnaté.
No, možná je to tím, že ho nevařím, ale dusím :lol:

 
RencaMilotinska
7 příspěvků 30.01.15 16:55

@birkana určitě,menší množství džusu nebude receptu určitě vadit, jsem ráda, že vyzkoušíte

 
RencaMilotinska
7 příspěvků 30.01.15 16:53

@Eja Já mám tento recept od známých z Německa. Ta šťáv a dodá zelí jinou chuť, než bývá zvykem…je svěží a šťavnaté.

 
RencaMilotinska
7 příspěvků 30.01.15 16:49

Klidně dejte méně… pro upřesnění, my tu tekutinu máme jako takový nálev, ve kterém to pak necháváme, samozřejmě na talíř dáváme jen precezene zelí.

 
jolana
5064 příspěvků 30.01.15 16:07

Casino, ani nie…aj ja davam hodne, pretoze dakedy je ta kapusta cervena ako sucha, ten dzus jej da staaavu… :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 30.01.15 14:35

@birkana Jablko resp. pektin zahušťuje, velké jablko na malé zelí je poměrně dost. Dávám taky. Jsem zvědavá, co udělá zcela odlišná technologie přípravy - vaření, a ještě v takovém množství tekutiny. Vyzkouším.
Já ho dělám přesně naopak

 
birkana
1663 příspěvků 30.01.15 13:30

@RencaMilotinska, džusu s vínem je celkem 1600 ml. Jak dlouho musím tekutinu odpařovat (když se pokrm nikterak nezahušťuje), aby na konci vaření mělo zelí obvyklou konzistenci a ne podobnou jakési polévce? Nebo se na závěr scedí? :think:

Chuťově může být velice zajímavé; poznamenávám recept a příležitostně vyzkouším. Jen toho džusu dám asi přece jen méně ;)

 
RencaMilotinska
7 příspěvků 30.01.15 12:05

Je pravda, ze možná na něčí vkus bude hodně džusu, my jsme holt takhle zvyklý

 
casino
4463 příspěvků 30.01.15 11:52
No, já neříkám tak ani tak, ale avšak množství...

•1,5l džusu z černého rybízu mi přijde jako větší než velké :nevim: :think: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz