Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
RencaMilotinska Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Známá příloha zejména ke staročeským jídlům, po vyzkoušení jiné ke kachně nebo huse neděláme.
Zelí nakrouhat, jablko nakrájet na menší kostky, dát do většího hrnce a zalít džusem a vínem. Potom přidáme hřebíček s bobkovým listem a vaříme do poloměkka. Nakonec dochutit pepřem, solí, cukrem dle chuti a přidat 1-2 lžíce marmelády. Můžeme podávat jako obvyklou přílohu.Před podáním na talíř zelí scedime, jelikož větší množství džusu používám jako nálev.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Naše oblíbené červené zelí
Recept jsem upravila, podotkla cezeni…bohužel jsem to brala jako samozřejmost…stávající už vědí
5068 příspěvků 31.1.15 12:31
Hahaaaa…dusis, dusiiiis?! vsak dus pokial zdravie sluzi…
..potom uz budes len varit a obvarat 
PS:..a uz ta mam!!!… naskval sa pozri nielen na pekacik, ale co je dnu v pekaciku na foto a uvidis ako je to zeli zaliate…tsss…
No, je otááázne, co to je •Menší hlávka červeného zelí


I kdyby zelisko bylo velikosti koňské hlavy, tak mi přijde těch tekutin privela
Ale autorka si počíná poněkud rafinovaně: místo toho, aby do rcp napsala že to na talíř cedí (ale o čom bychom tu potom plkali, že?) tak kličkuje jak zajíc mezi červeným zelím
Zelí mi asi chutnat bude, ale počkám až co vyvede @birkana
@Eja (stran pektinu)
ale v receptu nestojí NEZRALÉ či zelené, ale •1 větší jablko…
@jolana
I trochou vody podlité zelí dokážu „uvařit“ šťavnaté.
No, možná je to tím, že ho nevařím, ale dusím
@birkana určitě,menší množství džusu nebude receptu určitě vadit, jsem ráda, že vyzkoušíte
@Eja Já mám tento recept od známých z Německa. Ta šťáv a dodá zelí jinou chuť, než bývá zvykem…je svěží a šťavnaté.
Klidně dejte méně… pro upřesnění, my tu tekutinu máme jako takový nálev, ve kterém to pak necháváme, samozřejmě na talíř dáváme jen precezene zelí.
5068 příspěvků 30.1.15 16:07
Casino, ani nie…aj ja davam hodne, pretoze dakedy je ta kapusta cervena ako sucha, ten dzus jej da staaavu…
@birkana Jablko resp. pektin zahušťuje, velké jablko na malé zelí je poměrně dost. Dávám taky. Jsem zvědavá, co udělá zcela odlišná technologie přípravy - vaření, a ještě v takovém množství tekutiny. Vyzkouším.
Já ho dělám přesně naopak
@RencaMilotinska, džusu s vínem je celkem 1600 ml. Jak dlouho musím tekutinu odpařovat (když se pokrm nikterak nezahušťuje), aby na konci vaření mělo zelí obvyklou konzistenci a ne podobnou jakési polévce? Nebo se na závěr scedí?
Chuťově může být velice zajímavé; poznamenávám recept a příležitostně vyzkouším. Jen toho džusu dám asi přece jen méně
Je pravda, ze možná na něčí vkus bude hodně džusu, my jsme holt takhle zvyklý
•1,5l džusu z černého rybízu mi přijde jako větší než velké
