Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Manana Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Červené zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme nebo nastrouháme, ale ne příliš jemně. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět v horkém tuku, přidáme zelí a necháme několik minut dusit. Přilijeme vodu, k tomu přidáme čtvrtky oloupaných jablek bez jadřinců, koření a sůl. Na mírném ohni dusíme asi 90 minut. Přidáme jablečný mošt. Před podáváním ochutíme cukrem, octem, červeným vínem a mletým hřebíčkem. Autorem receptu je HCM - Hedwiga Courths-Mahlerová.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červené zelí HCM
1227 příspěvků 14.4.10 20:45
Já dělám červené zelí skoro stejně, sice bez vína a místo hřebíčku přidám celou skořici. Je opravdu výborné.
4813 příspěvků 14.4.10 08:36
Červené zelí máme moc rádi. Někdy mě ale moje verze nudí. Teď vím jak ji oživit.
Ctný kmete, velmi hezké, já když dělám červený zelí, tak všechno krájím na měsíčky, žádné kostičky nebrat. Ale mošt mě ještě nenapadl, tak to vyzkouším. Bravo ctný kmete. Miloš
Karmínku, věřím tomu, ta chuť jablek mi jde dohromady s červeným zelím.
757 příspěvků 12.4.10 22:22
Jo, Drobku je to i dost dobrý.
Díky Maňano, zelí miluju, červené zvlášť, kombinaci s jablečnou příchutí jsem neznal.