Recept Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem..

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

„Cipolline rosse ripiene con il timo e caramellizzate“.

Postup

Předehřát troubu na 180°C.

Odkrojit spodek u každé cibule, aby mohly stát. Nakrojit hluboký kříž nadoře každé cibule asi až do jejího středu. Cibule postavit do pekáčku a do zářezů vložit česnek a malé snítky tymiánu. Máslo smíchat se zbytkem posekaného tymiánu, solí a pepřem a položit 1 lžičku navrch každé cibule. Polít octem a vínem a znovu je ochutit. Přikrýt alobalem a dát do trouby na 40 minut, nebo až cibule změknou.

Sejmout fólii, snížit teplotu na 150°C a pokračovat v pečení asi 1 hodinu. Sem tam polít výpekem. Zabránit vypaření octa a připálení tím, že se přileje asi 300 ml vody, nebo vína. Nebo teplota trouby se může snížit na 120°C a cibule se mohou péct déle. Cibule jsou hotové, když jsou měkké a zkaramelizované.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.07.10 vloženo
  • 3802x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 malých červených cibulí se slupkou
  • 4 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
  • 170 g másla
  • sůl a pepř
  • 150 - 175 ml balsamického octa
  • 150 ml červeného vína
  • 18 malých snítků tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:31
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 23.07.10 03:31
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Tak to bol asi dost dolezity, ked mu boli ochotni nosit balicky s chlebom lietadlom :)

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 00:09
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, jsem moc rada, ze se dovolena vydarila! Benatky definitivne maji co nabidnout, mozna ne chleb, avsak te historie a krasy, totalni pastva pro oci. Jenom tak na okraj, pro lidi zavisle na zitnem chlebe je tezke bez nej prezivat. Memu manzelovi shazovali letedlem jednou tydne balik s chlebem na Severni pol ;)

 
gaburiatko
739 příspěvků 22.07.10 12:40
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Babi, tuzila som po Toskansku, no zadarilo sa Benatsko, ale aj tak bolo uzasne :) Dva tyzdne s rodinkou v kempe. Asi 10 minut autom sme mali rybi trh v Chioggii, takze stale cerstve ryby a morske priserky :) Varili sme stale cestovinky a rybky, krevetky, no uzasnost velka :) Pre labuznika raj :) Na trhu predavali zmes ryb, chobotnic a inych morskych priser 1 kg za 4 EUR a bola z toho najuzasnejsia rybia polievka :) Co ma sklamalo, bolo pecivo. Fakt hroza. Chutil mi akurat jeden druh chleba, ten bol aspon pozivatelny. Ale inak katastrofalne biele pecivo. Som mala inu predstavu o pecive v IT. Ale zato cestoviny v restikach boli extremne dobre :)
Tak snad sa podari niekedy aj to Toskansko, pevne verim, ze tam bude pecivo vyborne a napravim si predstavu o talianskych pekaroch :)
Konecne sme pochodili aj Benatky, Veronu, Ravenu, ale dostalo ma mestecko Chioggia, kde sa dalo krasne pozorovat, ako si miestny ziju a rano ci v kaviarnickach vychutnavaju svoju kavicku s kolacikom, alebo frcia na motorke alebo bicykli do prace. Toto mestecko malo pre mna smrnc a svoje caro :) a hlavne genialny rybi trh :)

 
babi
6360 příspěvků 22.07.10 00:48
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, jak bylo v Taliansku a co jsi poridila? Dekuji Ti za privitani ;)

 
gaburiatko
739 příspěvků 21.07.10 16:02
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Jeeeeej BABI na labu :) Kde si sa doteraz tulala ? :) Receptik vyzera uzasne, ako vzdy :) Prave som sa vratila z tyzdnovej dovolenky v IT, tak som teraz naladena na taliansku kuchynu :)

 
babi
6360 příspěvků 19.07.10 03:44
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Mas naprostou pravdu s dobrym chlebem nemaji chybu. Dekuji Ti za komentar a za doplneni prekladu ;)
Pekny zbytek nedele,

 
noskovice
1323 příspěvků 19.07.10 03:30
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Tyto cibulky jsou vynikající i jako součást předkrmu. K hlavnímu jídlu se pak člověk těžko „prokousává“, protože je už plný. :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Štika na smetaně Štika na smetaně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz