Recept Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem..

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

„Cipolline rosse ripiene con il timo e caramellizzate“.

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Odkrojit spodek u každé cibule, aby mohly stát. Nakrojit hluboký kříž nadoře každé cibule asi až do jejího středu. Cibule postavit do pekáčku a do zářezů vložit česnek a malé snítky tymiánu. Máslo smíchat se zbytkem posekaného tymiánu, solí a pepřem a položit 1 lžičku navrch každé cibule. Polít octem a vínem a znovu je ochutit. Přikrýt alobalem a dát do trouby na 40 minut, nebo až cibule změknou. Sejmout fólii, snížit teplotu na 150°C a pokračovat v pečení asi 1 hodinu. Sem tam polít výpekem. Zabránit vypaření octa a připálení tím, že se přileje asi 300 ml vody, nebo vína. Nebo teplota trouby se může snížit na 120°C a cibule se mohou péct déle. Cibule jsou hotové, když jsou měkké a zkaramelizované.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 18.07.10 vloženo
  • 4013x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 malých červených cibulí se slupkou
  • 4 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
  • 170 g másla
  • sůl a pepř
  • 150 - 175 ml balsamického octa
  • 150 ml červeného vína
  • 18 malých snítků tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:31
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, :)

gaburiatko
740 příspěvků 23.07.10 03:31
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Tak to bol asi dost dolezity, ked mu boli ochotni nosit balicky s chlebom lietadlom :)

babi
6360 příspěvků 23.07.10 00:09
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, jsem moc rada, ze se dovolena vydarila! Benatky definitivne maji co nabidnout, mozna ne chleb, avsak te historie a krasy, totalni pastva pro oci. Jenom tak na okraj, pro lidi zavisle na zitnem chlebe je tezke bez nej prezivat. Memu manzelovi shazovali letedlem jednou tydne balik s chlebem na Severni pol ;)

gaburiatko
740 příspěvků 22.07.10 12:40
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Babi, tuzila som po Toskansku, no zadarilo sa Benatsko, ale aj tak bolo uzasne :) Dva tyzdne s rodinkou v kempe. Asi 10 minut autom sme mali rybi trh v Chioggii, takze stale cerstve ryby a morske priserky :) Varili sme stale cestovinky a rybky, krevetky, no uzasnost velka :) Pre labuznika raj :) Na trhu predavali zmes ryb, chobotnic a inych morskych priser 1 kg za 4 EUR a bola z toho najuzasnejsia rybia polievka :) Co ma sklamalo, bolo pecivo. Fakt hroza. Chutil mi akurat jeden druh chleba, ten bol aspon pozivatelny. Ale inak katastrofalne biele pecivo. Som mala inu predstavu o pecive v IT. Ale zato cestoviny v restikach boli extremne dobre :)
Tak snad sa podari niekedy aj to Toskansko, pevne verim, ze tam bude pecivo vyborne a napravim si predstavu o talianskych pekaroch :)
Konecne sme pochodili aj Benatky, Veronu, Ravenu, ale dostalo ma mestecko Chioggia, kde sa dalo krasne pozorovat, ako si miestny ziju a rano ci v kaviarnickach vychutnavaju svoju kavicku s kolacikom, alebo frcia na motorke alebo bicykli do prace. Toto mestecko malo pre mna smrnc a svoje caro :) a hlavne genialny rybi trh :)

babi
6360 příspěvků 22.07.10 00:48
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

gabu, jak bylo v Taliansku a co jsi poridila? Dekuji Ti za privitani ;)

gaburiatko
740 příspěvků 21.07.10 16:02
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Jeeeeej BABI na labu :) Kde si sa doteraz tulala ? :) Receptik vyzera uzasne, ako vzdy :) Prave som sa vratila z tyzdnovej dovolenky v IT, tak som teraz naladena na taliansku kuchynu :)

babi
6360 příspěvků 19.07.10 03:44
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Mas naprostou pravdu s dobrym chlebem nemaji chybu. Dekuji Ti za komentar a za doplneni prekladu ;)
Pekny zbytek nedele,

noskovice
1322 příspěvků 19.07.10 03:30
Re: Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem...

Tyto cibulky jsou vynikající i jako součást předkrmu. K hlavnímu jídlu se pak člověk těžko „prokousává“, protože je už plný. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz