Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
"Cipolline rosse ripiene con il timo e caramellizzate".
Předehřát troubu na 180°C. Odkrojit spodek u každé cibule, aby mohly stát. Nakrojit hluboký kříž nadoře každé cibule asi až do jejího středu. Cibule postavit do pekáčku a do zářezů vložit česnek a malé snítky tymiánu. Máslo smíchat se zbytkem posekaného tymiánu, solí a pepřem a položit 1 lžičku navrch každé cibule. Polít octem a vínem a znovu je ochutit. Přikrýt alobalem a dát do trouby na 40 minut, nebo až cibule změknou. Sejmout fólii, snížit teplotu na 150°C a pokračovat v pečení asi 1 hodinu. Sem tam polít výpekem. Zabránit vypaření octa a připálení tím, že se přileje asi 300 ml vody, nebo vína. Nebo teplota trouby se může snížit na 120°C a cibule se mohou péct déle. Cibule jsou hotové, když jsou měkké a zkaramelizované.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červené cibulky zkaramelizované s tymiánem..
gabu,
740 příspěvků 23.7.10 03:31
Tak to bol asi dost dolezity, ked mu boli ochotni nosit balicky s chlebom lietadlom
gabu, jsem moc rada, ze se dovolena vydarila! Benatky definitivne maji co nabidnout, mozna ne chleb, avsak te historie a krasy, totalni pastva pro oci. Jenom tak na okraj, pro lidi zavisle na zitnem chlebe je tezke bez nej prezivat. Memu manzelovi shazovali letedlem jednou tydne balik s chlebem na Severni pol
740 příspěvků 22.7.10 12:40
Babi, tuzila som po Toskansku, no zadarilo sa Benatsko, ale aj tak bolo uzasne
Dva tyzdne s rodinkou v kempe. Asi 10 minut
autom sme mali rybi trh v Chioggii, takze stale cerstve ryby a morske priserky
Varili sme stale cestovinky a rybky, krevetky,
no uzasnost velka
Pre labuznika raj
Na trhu predavali zmes ryb, chobotnic a inych
morskych priser 1 kg za 4 EUR a bola z toho najuzasnejsia rybia polievka
Co ma sklamalo, bolo pecivo. Fakt hroza. Chutil
mi akurat jeden druh chleba, ten bol aspon pozivatelny. Ale inak katastrofalne
biele pecivo. Som mala inu predstavu o pecive v IT. Ale zato cestoviny
v restikach boli extremne dobre 

a hlavne genialny rybi trh 
Tak snad sa podari niekedy aj to Toskansko, pevne verim, ze tam bude pecivo vyborne a napravim si predstavu o talianskych pekaroch
Konecne sme pochodili aj Benatky, Veronu, Ravenu, ale dostalo ma mestecko Chioggia, kde sa dalo krasne pozorovat, ako si miestny ziju a rano ci v kaviarnickach vychutnavaju svoju kavicku s kolacikom, alebo frcia na motorke alebo bicykli do prace. Toto mestecko malo pre mna smrnc a svoje caro
gabu, jak bylo v Taliansku a co jsi poridila? Dekuji Ti za privitani
740 příspěvků 21.7.10 16:02
Jeeeeej BABI na labu
Kde si sa doteraz tulala ?
Receptik vyzera uzasne, ako vzdy
Prave som sa vratila z tyzdnovej dovolenky
v IT, tak som teraz naladena na taliansku kuchynu 
Mas naprostou pravdu s dobrym chlebem nemaji chybu. Dekuji Ti za komentar a za doplneni prekladu
Pekny zbytek nedele,
Tyto cibulky jsou vynikající i jako součást předkrmu. K hlavnímu jídlu se pak člověk těžko „prokousává“, protože je už plný.