Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mrtvola Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vše s výjimkou jablek a lískových oříšků smícháme dohromady. V každém jablku ucpeme díru po jaderníku ze spodu lískovým ořechem, nacpeme nádivkou, nad nádivkou uzavřeme kouskem másla, poskládáme do pekáčku a v dobře vyhřáté troubě kachlových kamen upečeme. Peklo se vždy v adventu a na vánoce. Děti občas do jednoho jablka nacpaly místo ořechů piliny a čekaly na koho jablíčko vyjde a zda to dotyčný pozná. Jedná se vlastně o recept ne německý, ale bavorský a existuje o něm i písnička.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
šípkový čaj nebo punč, ale hlavně velká rodina a ta kachlová kamna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bratäpfel
Než rum, je lepší dát pár kapek calvadosu.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
máš skvelé nápady - rumom nič nemôžeš pokaziť, ani smaženicu.
Ja som toto robila deckám keď boli malé, preto bez rumu.
Ahoj!
A.
díky, zítra prolistuji, ale to co jsem zatím viděla zhubení peněženku zcela jistě
505 příspěvků 25.1.09 03:43
A do náplně i trošku rumu, ne?
Jo, Alice, jaderníky vykrajuju takovým tím kulatým zubatým udělátkem na jadřince, které vypadá jako škrabka na brambory bez škrabacího nože.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja to udelátko na prevrtanie nevlastním a pomáham si takou špicatou obyčajnou škrabkou na zemiaky - vrazím a pokrútim…
(moja jednoduchá verzia náplne - do marhuľového džemu posekané orechy a príp. hrozienka, vanilkový cukor)
Pekný deň!
A.
Dandi, tady to máš v klikacím:
pícka s jablíčkem
Mimochodem, manželé Orlíkovi jsou moc bezva!
)
Ten druhý typ vyrábí Keramika Tichý .
pícku vyrábí firma Orlíkovi - vidět jí můžete tady a na adrese keramika vracov si ji můžete i objednat. Je pod číslem 1960 a druhá varianta pod č. 1913.
Vladko, díky za odkaz, zkoušela jsem už ledacos, protože peču jablíčko i dvakrát denně, ale zůstala jsem u toho nejjednoduššího a jako vždy, pro mě nejzdravějšího. Jablko rozkrojím na polovinu, jadřinec vykrojím půlkulatým vykrajovátkem, třeba i trošku víc a do důlku vložím tři menší kuličky hroznového vína nebo velkou ostružinu, rozinky by šly taky. Půlky dám k sobě spojím páratky, vložím do pícky a poliji bezinkovým likérem…přiměřeně, přiměřeně…taky ochutnám přímo z láhve
sakra, já bych šla ještě na bezinky a to
jsem dělala z dvojí dávky. Fotku pícky mám, jen nemůžu vložit tak se
podívejte tady
http://forum.living.cz/viewtopic.php?…
trochu níže je v diskuzi moje pícka na fotce. Pícka je dobrá, ale jen pro jednoho človíčka…dědouš si ani nečuchne.
Trochu mimo mísu….Vladko už jsme doma z Trabantiády z Prahy.
taky by mne zajímala, prosímmm foto
a mějte se .-)
505 příspěvků 25.1.09 03:43
proč jsi mě víc nenutila na tom keramickém trhu koupit si tu pícku, ve které to bude Vali moci zkoušet? Nemáš fotku pícky, aby i ostatní mohli litovat?
Tenhle recept pošlu odkazem i babísce vali, v Kunštátě jsem totiž pro nás koupila keramickou pec na jablko a mám pocit, že tohle stojí za to v ní vyzkoušet. Mrtvolo, díky!
505 příspěvků 25.1.09 03:43
čím vykrajuješ ty jaderníky - takovým tím udělátkem, co to provrtá skrz?
Podobně pečená jablka jedla moje v dětství maminka u svých prarodičů, jen vnitřek byl plněný zavařeninou. Nám jako malým dětem je také jednou, dvakrát upekla, ale my už jsme byli zmlsaní z jiných dobrot, takže u nás neuspěla. Ale teď bych na ně chuť měla. Vyzkouším to na svých dětech
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Klaaarko, jak vidím, už jsi na to přišla! Jsou tady tací, kteří mi nestojí ani za jedno ťuknutí do klávesnice a ničí celého Labužníka. Ale Lab. je velmi silný ve své podstatě a NEDÁ SE, na to je tu spousta báááječných lidiček!!! Ahojky a pěkný celý víkend. T.
222 příspěvků 25.1.09 03:43
Zda se mi to stejne jako „Shnila jablka pro halloween“, ktera se tu objevila o dva dni drive. S ohledem na prave probihajici diskuse na Foru a na nazev Tveho receptu se nemuzu ubranit dojmu, ze za:,–(nim impulsem bylo jen si rypnout a nikoli pridat nov recept :-/