Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Práce: právník
Koníčky: pes, výlety a pokouším se i o vaření, ale zatím mě víc
baví, než mi jde
31.8.13 00:50
Pod vlivem diskuse pod receptem jsem přidala špetku prášku do pečiva.
Možná i proto mi ve formě doporučeného rozměru těsto vyskočilo nejmíň
o půlku víc, než co je na hlavní fotce. Také se celý koláč pekl nakonec
přes 3/4 hodiny, než byl upečený, možná proto, že byl vyšší, anebo je
to i troubou (tou na pečení nebo mnou? ). A taky mi klesly všechny švestky dolů ke
dnu. Ale navzdory tomu je výborný, i samo těsto a ta krustička nahoře je
famózní, přesně jak někdo psal v diskusi, že i jen to těsto
s krustičkou je super.
31.12.12 16:42
Jednoduché a dobré tyčinky, které i hezky vypadají. Navrch jsem dala
hrubou sůl a černuchu. Hrneček na fotce je množství, které mi vyšlo
z předváleného lístkového těsta, jak se prodává v ruličce (275g),
příště koupím normální 400g balení a rozválím ho
23.12.12 18:14
Skvěle se povedla, udělala jsem tedy jednu ze 3/4 kila mouky, protože ji
máme rádi opravdu vláčnou a „šťavnatou“, sušený rybíz jsem neměla,
takže jen rozinky. A je skvělá Jak máslové „těstíčko“, tak i celé
těsto mi umíchal robot, já jen zapracovala rozinky a mandle a zapletla,
takže skoro bez práce. Tenhle recept bude už naše každoroční a jediná
vánočka.
26.10.12 21:49
Tak recept je opravdu výborný. S proklikem na fotonávod od @di jsem
i pochopila, jak to smotat ale asi jsem dala moc náplně, během pečení
mi zčásti vytekla kolem. A také tvar se nepovedl tak hezký, jako na
původní fotce. Možná to chtělo vyválet více natenko. Ale chuť je super,
navíc těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně, takže to byl
i recept velmi jednoduchý a určitě jsem ho nepekla naposled, tak snad ten
tvar ještě vylepším
5.11.11 17:53
Je to úplně geniální a vynikající dort, upekla jsem ho do práce a
všichni jsme se olizovali. A opravdu to není tak složité, jak to vypadá,
jen je třeba přesně dodržet recept a určitě se podaří (fotky jsou ještě z přípravy, hotový jsem
nestihla ani vyfotit…)
20.9.11 21:46
Opravdu vynikající, vyzkoušela jsem to v úpravách od Kamilia, jen bez zásmažky. Jako přílohu v troubě opečené brambory a moc jsme si pochutnali.
Líbí se mi10.8.11 14:03
Máma nesnáší kopr, tak jsem jí ho tam nedávala, je to výborné „s“ i „bez“ a hlavně hodně jednoduché a rychlé.
Líbí se mi7.4.11 13:48
Vyzkoušeno, snědeno, vyfotit jsem nestihla. Česneku jsem dala 6 stroužků a i když jsme česnekoví, bylo to dost - pro citlivější jedince bych dala možná jen tak 2-3. „Nepálivé“ chilli jsem taky neměla, tak jsem dala trochu obyč chilli plus pálivou papriku. Bylo to moc dobré, zbaštili jsme to v mžiku. Kromě toho to bylo i velmi rychlé.
Líbí se mi4.3.11 15:24
Dnes jsem vyzkoušela, je to opravdu moc dobré a jednoduché, zbavilo mě to
mé fobie z hovězích závitků Pouze jsem nedělala v papiňáku, který
nevlastním, ale dusila jsem přímo na pánvičce, na které jsem závitky
osmažila.
15.2.11 21:35
Anglickou slaninu jsem nedávala dovnitř, ale závitky jsem do ní zabalila. Do pekáčku jsem je položila na kolečka cibule. Jídlo bylo vynikající a skoro bez práce.
Líbí se mi18.12.10 21:12
Tak jsem neodolala i přes trochu složitější postup se rozhodla
vyzkoušet. Bohužel, jak nemám monitor v kuchyni, tak cestou od počítače
do kuchyně se mi to nějak zpřeházelo v hlavě a tak jsem do obalového
těsta místo rozpuštěné čokolády dala umletou Takže se s tím obalem trochu blbě pracovalo,
ale i přesto se to jakš takš povedlo - tedy vizuálně „jakš takš“.
Chuťově je to úplně perfektní. A ten balicí fígl s fólií a
s válečky je bezva.
Takže určitě doporučuju a příště to zkusím udělat pořádně
10.10.10 16:10
Zkusila jsem dnes tento recept, protože jsem nevěděla, co s mořským vlkem. Byl tedy bez toho chřestu, jen filátka s omáčkou a k tomu bramborová kaše. Sklidila jsem velkou pochvalu.
Líbí se mi