Recept Brambůrky v pikantní jogurtové omáčce Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambůrky v pikantní jogurtové omáčce

Postup

Uvařit brambory ve slupce, slít je a dát stanou. Dohromady smíchat jogurt, vodu, kurkumu, chili prášek, koriandr, sůl a pepř. Dát stranou. Rozehřát olej v kastrolku na prudkém ohni a osmažit na něm semínka bílého římského kmínu. Snížit teplotu a vmíchat dovnitř jogurtovou směs. Za stálého míchání vařit asi 3min. Přidat čerstvý koriandr, zelené chili papričky a brambory. Dobře promíchat a podusit po 5-7min. Sem tam zamíchat. Přendat vše do mísy a ozdobit lístky koriandu, nebo petrželky. Podávat s ¨Chapati¨, plochým indickým chlebem, nebo kdo chce a není vegeterián, tak s jakýmkoliv masovým, nebo rybím pokrmem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 14.08.03 vloženo
  • 6609x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 malých nových, salátových brambůrek rozkrojených napůl
  • nebo olejnatých brambor nakrájených na velké kousky, celkově asi 500g
  • 275ml přírodního, nízkotučného jogurtu
  • 300g vody
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička chili v prášku
  • 1 lžička pomletého koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hnědého cukru, nebo bílého
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíčka bílých semínek římského kmínu
  • 2 zelené chili papričky, na plátky nakrájené
  • 1 snítka zeleného koriandru, nebo petrželky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambůrky v pikantní jogurtové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bozka
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

díky. Případnou další „srážecí“ příhodu podrobněji popíšu (hlavně si ji zapamatuji). Ale tiše doufám, že k ní jen tak nedojde. Přeji pěkný den.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Božko...

Někdy, když se použije na příklad suché víno, nebo citron, tedy nějaká kyselina, a nízkotučný mléčný výrobek, tak se to snad stát může, ale v tomto receptu se nic nesrazí, mám ho vyzkoušený. Také je dobrou praxí používat ingredience pokojové teploty a dodržovat postup udaný v receptu. Nevím, za jakých okolností se Ti něco srazilo, takže je trochu těžké poradit.

Děkuji Ti za čtení mnou uveřejněných receptů a taktéž Tě moc zdravím:o)

Bozka
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Vařit jogurt

Babi, já mám vždycky obavu z přidávání ať kysané smetany „zaklechtnuté“ moukou nebo jogurtu do omáčky, aby se nesrazila. Už se mi to totiž stalo. Dá se říct, kde může být chyba? Tady sražení jogurtu nehrozí?
Moc zdravím a díky za recepty!

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

bylo mi divné, že v průběhu páteční noci nepřibyly žádné recepty, ale vůbec jsem si neuvědomila, že je velká část Států bez proudu. Muselo to být hrozné, ve velkých městech si to člověk vůbec nedovede představit. Civilizace je opravdu ošemetná věc, stačí tak „málo“ a vracíme se do středověku. Ondřej Neff napsal knížku Tma, která je o tom, ale v ní uvažuje o definitivním konci elektřiny,která se už nikdy neobnoví. Horor. Pár hodin to ještě jde, ale jak píše náš tisk, některé části měly být bez proudu celý víkend. To Tě zřejmě nepostihlo. Hezký den.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ejo...

brambory jsou neoloupané, jenom umyté (nejsou se ¨šupinkama¨, ale také nesmí být zelené). Vím, že to zní notně netradičně, protože doma se nové brambory vždycky škrábaly z obavy, že slupka brambor je jedovatá, ale v mnoha jiných kultůrách se jednoduše brambory neloupou a tvrdí se, že tak, jako u každé zeleniny, nejvíc výživných látek je ve slupce a pod ní. Časem zde bude obrázek.

Proč jsem se neozvala ihned? Jsem jednou z 50 milionú lidí, kteří byli postiženi kalamitou dodávky elektrického proudu v Severo-východních Státech a v kanadském Ontáriu. Tak jsme si libovali, že můžeme vařit alespoň na zahradním grilu do té doby, než vše příjde do normálních kolejí.

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

Tvoje " návody k použití" jsou vždycky tak precizní a postup je popsaný tak do detailů, že jsi mne teď zmátla. Nové brambory uvařené ve slupce oloupeme nebo ne ? Kdyby to nebyl recept od Tebe, tak bych si řekla, že je to jasné, loupat, ale když to tam nepíšeš, tak fakt nevím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Karbanátky Karbanátky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz